Съдът в Смолян: Делото "Въча" да се гледа другаде

Причината е, че повечето свидетели и вещи лица са от други градове
Обновена: 16 ное 2010 14:12 | 15 ное 2010 12:00,
7
Съдът в Смолян: Делото "Въча" да се гледа другаде
Снимка: Булфото

Смолянският окръжен съд прекрати процеса срещу Виктор Траянов за двойното убийство на язовир „Въча“ и изпрати делото във Върховния касационен съд (ВКС) с искане за промяна на подсъдността му.

Причината е, че повечето лица, призовани по делото, не живеят в Смолян. 17 от общо 26-те свидетели са от София, петима – от Пловдив, а двама живеят в област Ловеч.

Освен това шест от вещите лица, изготвили експертизите, също са от столицата, други шест са от Пловдив и само три – от Смолян.

Още по темата

Според Наказателно-процесуалния кодекс ВКС може да реши делото да се разгледа от друг, еднакъв по степен съд, когато много обвиняеми или свидетели живеят в района на другия съд.

Миналата седмица Окръжната прокуратура в Смолян внесе обвинителния акт срещу 31-годишния Виктор Траянов за убийството на 16 ноември 2009 г.

Тогава мъжът простреля смъртоносно Мартин Кичуков и Борис Сбирков на плаваща база на язовира.

Обвинението срещу Траянов е за предумишлено убийство, за което той може да бъде осъден на лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Траянов е обвинен и за придобиване без разрешение на пистолета и патроните към него, за кражба и повреждане на автомобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Умно решение.Не остава нищо на ВКС да постанови: Всички дела на Смолянският да се разглеждат в Силистра.
6
1
 
1
 
! Отговори
ВОС преди 13 години
Много хубаво са направили че са го пратили на ВКС да реши кой съд да го гледа че такива велики окръжни съдилища като Смолянския по-добре да не гледат тежи умишлени убийства.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ТОВА ЩЕ Е ПОРЕДНИЯ ОПРАВДАН ОТ БЪЛГАРСКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА ПОРАДИ ЧИСТО СЪДЕБНО МИНАЛО........
4
0
 
10
 
! Отговори
темида преди 13 години
айде да го пускат, какво ще се моткат сега с процеси, само пари и нерви да се харчат....момчето е невинно стрелбата е или при самозащита или то е невменяемо и с тежка дискова херния, перитонит и двустранно лумбаго...
3
1
 
11
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
В момента най-правилното ,което се сещам е:ТЕЗИ ОТ СЪДА ДА СИ НАМЕРЯТ РАБОТА ПО ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ!!!За това ли ви плащаме заплата,за това ли ревете за 15 милиона премии?!Малей колко съдии ще има разстреляни!!За това за което получаваш пари,да не искаш да се разправяш.На милиони работници ако им влезе клиент и му кажат в друг град да ходят, ще бъдат уволнени на секундата,тия можели да препращат!!
2
2
 
10
 
! Отговори
съдия Дред преди 13 години
айде да признава и да му дадат условна :)
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къде се бавиш бе ,, Българин ,, обикновенно си пръв , айде почвай да плюеш , пак ушевите са виновни нали ??? знаеш ли колко време ще мотаят тоя съдебен процес ,,умнико - финансист ,, ???