ЕК удвоява помощта за жертвите на наводненията в Пакистан

Нужни са чиста вода, медицинска помощ, храна и подслон
1 окт 2010 15:33, Елка Василева
3
ЕК удвоява помощта за жертвите на наводненията в Пакистан
Еврокомисар Кристалина Георгиева. Снимка: БГНЕС

Европейската комисия реши да удвои спешната хуманитарна помощ за жертвите на наводненията в Пакистан до 150 милиона евро, съобщи еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева.

"Решихме да увеличим над два пъти нашата хуманитарна помощ" от 70 милиона на 150 милиона евро, съобщи Георгиева на пресконференция.

"Експертите на място потвърждават, че призивът на ООН за сума от 2 милиарда долара отговаря на непосредствените нужди на пакистанския народ, най-вече в провинция Синдх в Южен Пакистан, обхваната от нови наводнения", каза тя.

Общо Европейският съюз – ЕК, и държавите членки, са предоставили помощ от 320 милиона евро на жертвите на наводненията.

Още по темата

"На първо място трябва да се съсредоточим върху четири неща: достъпа до чиста вода, предоставянето на медицинска помощ заради развитието на епидемии, на храна и на подслон", подчерта Георгиева, цитирана от АФП.

По последните оценки близо 2000 души са починали, над 2 млн. къщи са разрушени, а засегнатото от катастрофата население надхвърля 20 млн. души.

Откакто се разрази опустошителната криза в Пакистан, общо 6,2 млн. души са били подложени на лечение от различни заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: наводнения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Сибила преди 13 години
"Нужни са чиста вода, медицинска помощ, храна и подслон"Единственото, което е нужно за тия безконтролно множащи се *** е ***. В големи количества и прилаган с хеликоптери и ниско летящи самолети. Всичко друго е само стимулиране на размножаването им.
2
1
 
1
 
! Отговори
Тruman преди 13 години
Преди няколко дни...извиняваите
1
1
 
1
 
! Отговори
Труман преди 13 години
Георгиева,преди няколко Вие излъгаxте и казаxте за 300 и няколко милиона евро помощ от Европеиският съюз....Сега говорите за двоино по малка сума и то след като сте удвоили 75.000.000$..А премълчавате 4е Китаи сам предостави на страдащият Пакистан пове4е от 500.000.000 $

Спонсорирани публикации