МВФ преговаря за увеличаване на помощта за Гърция

Страховете в Атина са, че помощта може да скочи до ?80-90 млрд.
28 апр 2010 08:56,
13
МВФ преговаря за увеличаване на помощта за Гърция
Снимка: БГНЕС

Международният валутен фонд (МВФ) обсъжда увеличаване на приноса си към планирания мултимилиарден пакет от помощи за Гърция с 10 милиарда евро, пише Financial Times.

Според изданието МВФ иска да увеличи дела си на 25 милиарда евро.

В момента целият пакет от помощти за южната ни съседка е общо 45 милиарда евро.

Фондът досега се бе съгласил да финансира 1/3 от общия пакет, а членовете на еврозоната – останалата част.

Канадският финансов министър Джим Флеърти заяви преди срещите през уикенда на МВФ и Световната банка, че Гърция ще се нуждае “от повече, отколкото бе заявено по-рано“.

Той отказа да уточни дискутираната сума. Попитан от репортери дали помощта може да достигне 80 или 90 милиарда евро, гръцкият финансов министър Георгиос Папаконстантину заяви, че не може да съобщи конкретни цифри.

В понеделник той потвърди, че разговорите с МВФ и ЕС в Атина са много близо до споразумение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
111 преди 14 години
Tia terikati sa ot 20 godini na deficit i smy4at evroparite t.e.na6ite.Trqbva da iz4eznat ot kartata
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
tuka ima mnogo experti ot pazara v gorubliane i samo moga da se smeia s glas na komentarite za EU ..................kogato eur/dolar se srivat tva e zaradi vryshtaneto na niakvi pari ia kym rusia ia kym china ili arabeskite.............po vyprosa s GR,PT,ES i IR tam e iasno ..mosrka psihika den godina hrani ne im se raboti kato sozopolski babichki chakat na gume turisti,kriat prihodi i niama industria osven duneri i bira
11
4
 
6
 
! Отговори
Авесалом преди 14 години
Ураааа, иде краят на еврото и ЕС! Иде краят на англо-сакса и измисленият евро-атлантизъм!
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Еврото се срина заради гърците и понеже българският лев е вързан към еврото, той също се срина спрямо всичко останали валути. Май ще преживееме хипер инфлация като 1997, само че този път не само ние, а цяла Европа. Все някой трябва да плаща за добрият живот на съседите. Г-н Трише ще трябва да напечати доста пари за да им покрие сметките.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Malko po malko,svetovnia red Nastapva,s tia FINASOVI INJEKCII,GARCITE 6te sa 1 narod koito 6te ostane,be3 sobstvenost,4ydno mi e koq 6te sledva6tata Darjava
8
1
 
12
 
! Отговори
&&& преди 14 години
От 20 години харчат повече отколкото печелят,заемите се увеличават и сега или ще им вземат островите или ще ги колонизират напълно.Гърция няма нищо повече от БГ та ние да ходим да им гледаме страрците.Португалия е следващата от вчера.Добре че не сме в еврозоната,иначе ще работим и за тия мaрди
7
2
 
3
 
! Отговори
българина преди 14 години
Ми яж и ти, кой те спира?Магазините са пълни и може да избираш и лафасуль и морски дарове:-)))
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аре бе, гърци, няма ли да поработите малко... Ще сринете целия европейски съюз.
5
0
 
5
 
! Отговори
jasemi преди 14 години
Днес бг думата ПОМОЩТИ нова ли е в българският език?
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Никой не може да им ги вземе на гърците тея 300 милиарда дето са ги изяли и изпили, но като чете как са се настроили германцитер против тях и си мисля, че купона скоро ще свърши. Сега са си добре, но след 5-10 години Гърция ще е по-бедна и от Албания. Поне да бяха инвестирали в производството, а не само в социални помощи, високи заплати и огроми разходи за отбрана.
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ех Византио , Византио , една срещу друга да се движим пак не можем да ви стигнем...ние продължаваме да ядем лафасуль ,а те коктеил,, морски дарове,, па нека наще управници да си разправят колко зле било положението в Гърция...
2
1
 
25
 
! Отговори
българина преди 14 години
В Гърция вирее абсолютния социализъм с лек примес на честен бизнес. Никой не плаща данъци, здравеопазването и лекарствата са безплатни, субсидират земеделието със суми които надвишават в пъти това което всъщност се произвежда, лихвите по банковите кредити са 3 пъти по-ниски от тези в България. Ако ще и 500 милиарда да вкарат в икономиката им, нищо няма да се промени- всичко ще бъде изядено и изпито както предишните 300. Ако харчеха толкова колкото имат, сега щяха да са като Албания.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре, че България не е в евро зоната иначе сега и ние трябваше да плащаме за спасяването на Гърция. Те хората си живеят живота на юг от нас. Никой нищо не работи. Вземат си високи заплати. И после пак някой ще почне да пише тук колко били по напред от нас. Как няма да са по-напред като са успели да измамят европейски инвеститори с цели 300 милиарда евро. И ние да бяхме взели 300 милиарда от германците и ние щяхме да сме си много добре.