ЕС със спасителен план на стойност ?720 млрд.

Парите ще са инжекция в случай на финансов колапс
10 май 2010 07:18,
33
ЕС със спасителен план на стойност ?720 млрд.
Снимка: БГНЕС

Страните от ЕС са постигнали споразумение за изготвянето на спасителен план за Еврозоната в размер на 720 милиарда евро, съобщи АФП.

Сумата ще бъде предназначена за оказване на помощ на някоя от 16-те страни в случай на финансова нестабилност и спиране на кризата.

Механизмът включва 60 милиарда евро заеми от ЕК, както и 440 милиарда евро, отпуснати под формата на заеми и гаранции от държавите, които търгуват с единната европейска валута.

Приносът на Международния валутен фонд ще е 220 милиарда евро.

Създаването на толкова голям помощен механизъм "доказва, че ние ще защитим еврото на всяка цена", заяви еврокомисарят по икономическите и валутни въпроси Оли Рен.

Европейската централна банка също ще въведе извънредни мерки в подкрепа на пакет от помощи, добави той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Turk преди 14 години
haha gryk pak pravi nay dobroto ot sebe si i to e da krade :D civilizacia na gyrcia e kradena ot etruscans i palastians . dvete naroda ne bqha gyrci , obache sa izgubili iz elenite. !!!no!!! blagodarq na gyrcite che shte narushavat evro i evro zona ;)
28
0
 
1
 
! Отговори
БУй преди 14 години
Имаш много здраве! Не люлка, древните гърци вземали от редица по-стари и съвременни на тях цивилизации! Но приносът им към цивилизацията е безспорен. Спорно е кръвното родство на съвременните с древните! Защото сте се смесили с толкова много народи, че от древногръцкото са останали само земята и езика.
27
5
 
1
 
! Отговори
грък преди 14 години
Абе маляци. Гърция е люлка на цивилизацията. Благодарение на елините има Европа. Ще ди давате пари за каквото си поискаме. И ще ни се молите да ги вземем даже. Защото ние сме най-великите на света и ще се кланяте прод нашият гений
26
0
 
0
 
! Отговори
ела при нас преди 14 години
ахмет има 4млрдевро под контрола гюнай сефер
25
0
 
0
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Да излизаме, братко, мигом, аргументацията ти е напълно вярна, ама ще скършим хатъра на голееемия "европейски" бизнес и слугите му - бюрократи, от Дъблин до Владивосток.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ti narkotizi li wsimasch, ili si tolkowa prost , 4e ne wischdaasch kakwo stawa
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
za6to Dqnkov ne kaje kakvo sa se dogovorili sno6ti v Bruksel?Finansofite ministri na 27 dargavi sa osvedomili naroda!!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
препечатано от блог за икономика;"Дали не е време да излизаме от ЕС, след като това се превърна в съюз, който насърчава прахосничеството и стоварва сметката на пестеливите. Словения изплака от абсурда, че трябва да взема над 300 милиона евро от капиталовите пазари, за да ги даде на Гърция, на лихва по-ниска, от тази, която ще получи. И допълнително и рискът изобщо да не си ги получи обратно. Европейската комисия пък се сдоби с 60 милиарда евро наши (на европейските данъкоплатци) пари, за да помага на закъсали държави. Отделно 440 милиарда ще се взимат от пестеливити, за да се дават на прахосниците, при нужда. Аз ли съм се напил (рядко пия) или ЕС се превръща в по-голям Абсурдистан от България
21
0
 
10
 
! Отговори
cons преди 14 години
Оказва се на практика,че евро зоната е във валутен борд,в който евро валутата е гарантирана от българския лев.Не ние сме обвързани вече с тях, а те с нас. Сега трябва да си увеличават левовите резерви пропорционално на напечатаното евро. В противин случай това ще доведе до обезценяване на лева и неспазване на същите правила, които са наложени на нас. Това е финансовата корелация Лев - Евро -- Евро - Лев. Златен лев се оказа този български лев :)
20
5
 
3
 
! Отговори
али преди 14 години
Живеем в прекрасна страна, братя българи. Трябва да се гордеем с нея, със себе си и най-вече със своето управление. Не мигайте на парцали има защо. Казва ви го не друг, а Той, самият Бойко Борисов първи сме. Дословно: В момента ние сме най-добре от Европейския съюз.
19
0
 
2
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Не съм казал, че си червен, просто припомних истината за отношението към НАТО в България. Ако казваш, че по неефективност НАТО прилича на ЕС, има нещо вярно, според мен. Но, НАТО няма за цел благоденствие (като ЕС - на думи), а колективна сигурност. Вярно, че сигурността при НАТО не е 100%, но е на добро ниво, общо взето, докато благодонствиет в ЕС е само за тези, които го създадоха - международните монополи с централи главно в Европа.
18
0
 
4
 
! Отговори
7777 преди 14 години
Ако не ни наказваха и притискаха да затваряме АЕЦ,ако ни беха дали 4 млрд евро за АЕЦ Белене,ако вместо в Китай ами в БГ бяха инвестирали,сега щеше да им помогнем с повече пари.Или като сме добре ще експлоатираме БГ народ а като сме зле ще вземем и това което им е останало.И този план ще държи 1 месец и после пак ще изреват!ФР има 26000 евро заем на глава,или 1600 млрд евро,откъде ще ги върнат като никoй не им къпъва Рафалите нито Мистралите или Тигрите освен Борисов вчера
17
0
 
1
 
! Отговори
444 преди 14 години
защото е същатата работа като европа,като стане проблем всички ще почнат да странят и да казват оправяйте се,дано поне там да не става проблем де,и нямам нищо общо със червените,просто това си е мое лично мнение
16
1
 
3
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Че Европейският съюз е спукан балон, съгласен съм. Но, защо и НАТО да е спукан балон? Впрочем, нашите червени винаги са агитирали за Европейския съюз и против НАТО (в последствие и те станаха радетели за НАТО).
15
0
 
7
 
! Отговори
7777 преди 14 години
Da izlezm ot ES!!Za6to da pomagame na evrozonata pri pologenie 4e sme v 4akalnqta
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
kolko e dala BG na virtyalnite 16 dargavi ot evrozonata!!Zatqgaite kolanite i spasqvaite evroto!Evala na Angletata
13
0
 
1
 
! Отговори
Бен преди 14 години
Салахадин кое сме убили че не разбрах
12
0
 
8
 
! Отговори
444 преди 14 години
Нищо не става от тоя европейски съюз,всички ще даваме пари във някакъв фонд да оправяме кирливите ризи на чужди бюрокрации,по добре беше да не влизаме,НАТО май е същият спукан балон
11
0
 
4
 
! Отговори
&&& преди 14 години
Tozi fond e napraven ot 27 dargavi na ES,Anglia otkaza da dade pari,no nie sigyrno 6te rabotim za ''bogatite'' dargavi na evrozonata
10
0
 
2
 
! Отговори
Иванчо преди 14 години
МВФ не САЩ, а и никой няма интерес от дестабилизирана ЕВРОПА.