Киргизстан иска миротворческа помощ от Русия

Страната отвори границата с Узбекистан
12 юни 2010 12:41,
55
Киргизстан иска миротворческа помощ от Русия
Участниците в безредиците в Ош палят коли, разбиват магазини и грабят жилища. Снимка: БГНЕС

Киргизстан се обърна към Русия за оказване на миротворческа помощ, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира лидера на временното правителство Роза Отунбаева.

Властите поискаха помощта, за да се справят със ситуацията в южната част на страната, където от четвъртък вечерта има размирици.

Според Отунбаева ситуацията в град Ош рязко се е влошила и последиците може да са непредсказуеми.

"На нас ни е нужна миротворческата намеса на военни сили от друга страна. Ние се обърнахме за такава помощ към Русия. Вече подписах писмо с молба за оказване на подобна помощ, адресирано до президента Дмитрий Медведев", каза Отунбаева.

Още по темата

Тя изрази увереност, че руското ръководство ще се произнесе положително по молбата, така че контролът в размирните райони да бъде възстановен.

Междувременно Киргизстан отвори границата с Узбекистан, за да може бежанците от зоната на междуетническите стълкновения в Ош да преминат.

"От узбекска страна има разбиране", изтъкна Роза Отунбаева.

По последни данни при междуетническите сблъсъци между киргизи и узбеки в град Ош са загинали 60 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе то и нас дойдоха да ни освободят 44-та година въшльовците,че 60 години след това влага ни държа..Да видим как след това ще се освободят от тях :))
36
0
 
3
 
! Отговори
joni преди 13 години
na vaprosa,zasto ne vikat amerikancite,ste odgovora taka;SLED VTORATA SVETOVNA,IDVAT V GERMANIA,KATO UMIROTVORITELI,I REGULATORI NA MIRA V EU,I OD TOGAVA,NE SA SI TRAGNALI,T.E.,AKO,POKANIS NEKOI NA GOSTI,I TOI ZABRAVI DA SI TRAGNE,DALI STE TI E PRIATNO,DA GO PREDLOJIS NA DRUG
35
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Руснаците много обичат да ги викат да умиратворяват. "Извикаха" ги в 1956 в Унгария умиратвориха ги, "извикаха" ги през 1968 в Чехословакия и там ги умиратвориха, "извикаха" ги през 1979 в Афганистан там стана умиратворяване но с обратен знак, сега ги "викали" в Киргистан, е малко мночко става това повикване, те заприличаха на пожарна команда.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВИЕ ПЪК КАКВО ДЕЛИТЕ БЕ.... АМАН ОТ ГЛУПАВИ И КОРУМПИРАНИ УПРАВНИЦИ!!!
33
1
 
13
 
! Отговори
дядо Коцо преди 13 години
Американците са хитри като лисици!Не търсят нефта от тяхната земя,ами ходят в Ирак да придобиват!Всичко това се прави с целта,един ден като свършат запасите,Америка да владее и малкото запаси от нефт!
32
0
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 13 години
Въобще не съм съгласен с теб! Кой каквото си надроби, това ще сърба.
31
3
 
0
 
! Отговори
До тж преди 13 години
Аьсолютно си прав!
30
17
 
2
 
! Отговори
тж преди 13 години
Искате да дмшате свободно--Без Русия
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
комунизмът загина. който иска може да го види "наживо" в мавзолея на ленин.
28
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо никoй не моли американците на помош!!!Само Боко ги кани
27
8
 
17
 
! Отговори
СССР! преди 13 години
Все някога отново ще се сформира единният и могъщ Съветски Съюз!Мьi помним! Мьi горжимся! (гордеем се)
26
3
 
15
 
! Отговори
1 преди 13 години
37-ми , чалгарията дойде после , за да сме точни.А дали оставиха точно това е спорно. Знам само че ни дадоха технологии....ЯДРЕНИ при това.....Сещаш ли се през 1984г колко държави в света произвеждаха микропроцесори..........можеби някой които незнае и не е живял би ти повярвал повече. ....То екато да обясняваш на някой колко лесно се отказват тютюнопушенето без никога да си пушел :) ...
25
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 13 години
Това е комунизъм. Нали комунистите трябваше да бъдат убивани...така поне Американците са въспитавани и тръбят :)........................Значи всичко което не е мое е общо а , ама мойто си е мое......хахахаха
24
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По същия начин Русия се оттегли от България, оставяйки рухнала икономика, чалгария и партизански отряди в лицето БСП и бившите кадесари.
23
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой на никого не краде нефта. Нефта е собственост на цялото прогресивно човечество.
22
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Турците помежду си ще се изядат. А иначе се правят на много единни.Такава вътрешна злоба и завист, каквато има м/у българските турци никъде няма.Особенно са гадни българските турци в северна България. Но и на юг има гадни.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тия не гледат ли мачове или точно това използват че другите гледат?Кви са тия хора бе?Да не би да ги е яд че живеят?Гледайте футбол не правете война!
20
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 13 години
Да управляваш много хора е същото, като да управляваш малко - въпрос на организация.Този, който знае, кога може да се сражава и кога не може - той ще е победителят.В този ред на мисли, занякои отганизацията е полицейщина,диктатура,терор,недемократично,фашистко,комунизъм,нацизъм,скинари,ала-бала........................20 години видяхме организираните малцинства какво ни направиха. Кой е тъпият ..........много наивници , за съжаление. Терминал 2 е вариант....
19
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 13 години
Най-добрата война е да разбиеш замисъла на противника; на следващо място - да разбиеш съюзите му; на следващо - да разбиеш войската му. Най-лошото е да обсаждаш крепости........................
18
2
 
19
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Май бившите страни от СССР се убедиха,че е по-добре да са в едно голямо семейство, отколкото разделени и враждуващи помежду си. И мисля,че този ден ще дойде, колкото и да не се иска на някои. Разбира се без сянката на отминали идеологии.