В Полша задържаха 12 виетнамци, отглеждали канабис

През април хванаха други 10 виетнамски граждани, които произвеждали марихуана
19 юни 2010 17:11,
24
В Полша задържаха 12 виетнамци, отглеждали канабис
Снимка: БГНЕС

Полската полиция задържа 12 виетнамци, които отглеждали канабис в страната.

Седем от тях са арестувани в района на град Бидгошч, а петима други във Варшава, съобщи полската полиция.

Конфискувани са около 3000 растения индийски коноп и близо 20 кг изсушени листа марихуана.

Насажденията били в различни ферми и са отглеждани професионално.

Задържаните могат да получат до 12 години затвор за производство и трафик на наркотици.

През април в Полша бяха задържани други десет виетнамци за нелегално отглеждане на канабис в селище близо до Варшава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
ewalarkata преди 13 години
sativa i indica - ednite sa wisoki i smugli rasteniq, a drugite niski i po 6iroki, kato hrasti.za ws kojto iska da pou4i malko nau4na informaciq, da wlezne na erowid.org - ima wsi4ko, daje i tiutiun, alkohol, 4e i indijsko oreh4e. a za 4oweka kojto ne UTIDe nikyde iskam da mu pokaja kakwa demokrati4no-narkomanska erekeciq imam sled 12 g "drusanie". rabotq, u4a i sportuwam aktiwno, a ti oswen da pliue6, se wzemi w ryce i zabeleji lajnoto pod opa6kata si
21
0
 
0
 
! Отговори
ewala преди 13 години
a taka, izpij dwe 6i6eta rakia i kat se sybudi6 bez predni zybi is c epka na glawata mi obqsnqwaj, 4e e legalno, celtic! mantaliteta na horata w bg ne e dorasyl za legalizaciq. Daj tuka da ima piinie, qdinie i giubeci i ws e tip top. Ako ima6e legalizaciq w bg i prostituciq (koqto obshto wzeto ne e nelegalna, samo deto dyrjawata ne pribira pari) kolko hora 6tqha da imat rabota samo. Drugiqt wypros e, 4e kato ws e standartizirano, 6te6e da ima kontrol na ka4estwoto.A otnosno sativa i indica - ed
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еййй селяните утидоха в Испания и станаха много демократични ! И сега решиха да ни агитират да станем демократични наркомани като него. хахаха ***!
19
0
 
1
 
! Отговори
дд преди 13 години
По имена става въпрос генерално за самото растение. Видовете имат други имена. Например има холандец, българче, мароканче и тн. това вече са видовете има примерно бяла вдовица (най-якия в наще ширини)
18
0
 
0
 
! Отговори
Plamen преди 13 години
4e to pod nas se pushi hashish i treva v bara, a pred barra sa politzaite, i e mnogo po spokoino ot kolkoto po barove noshni v Bg!
17
0
 
2
 
! Отговори
4 лапи преди 13 години
Тез виетнамски хулигани днес засяли марихуана,утре ще поискат да ядат бездомни котки и кучета.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До РРРР - казва се алкалоид.
15
1
 
8
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Живея в Испания и тук бизнесмени и жени на по 40-50 години не се притесняват да си "сгънат" хашиш или трева по главни улици (нещо като Витошка в Сф), където гъмжи от хора и полиция. Говорейки си по работа те си "сгъват", все едно си изваждат носната кърпа и си издухват носа. Просто полицията не закача обикновения данъкоплатец ако ще и да пуши трева по улиците. Столетия ни трябва за да ги догоним западняците по манталитет братя българи!!!
14
3
 
2
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Да колега, същото казваш! Ама хашиш не е марихуана да знаеш само... : ))) Хашиша е смолата, която се извлича по сумати начини от "главите" на женските растения на конопа (марихуаната). Това са едни бели кристалчета лепкави, които се образуват по главите (нещо като съцветия от ситни листенца на топка) на женския коноп. Т.е. това е концентратът, медът. Но има различно като действие от марихуаната. По-смъкващо е. Нищо, че са едни и същи алкалоиди.
13
1
 
1
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Аве там е работата, че и канабис индика и канабис сатива напушват... Сатива означава "полезен" всъщност на латински. Просто хората си мислят, че индийския коноп е наркотичния. И двата са наркотични! Погледнете в Гуугъл! Разликата им е от кой регион са на света. У нас не стават или са мн слаби. А ако насадите да кажем "холандски семена" за 2-3-4 години ще се изродят и няма да стават за нищо
12
0
 
1
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Е, аз не казвам ли същото ? Говорим за едно и също. Нашия и индийския са близки родственици, но в нашия липсва дрогата. А пък инд.коноп, марихуана, хашиш и т.н., е едно и също растение, но му викат различно. Затова е правилно да се употребяват научните наименования, там няма 6-5, в случая - Canabis Indica.
11
0
 
1
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Не е едно и също! Има разлика м/у двата вида. На въхшен вид са еднакви ама като тръгнеш да ги пушиш и ше разбереш разликата : ))) Но този коноп който се вижда по пътищата по полетата не става за нищо. Много рядко в някои региони е опрашен явно от читави и хваща леко ама... Разликата е, че едните съдържат канабинол и тетрахидроканабинол или канабидиол (което те напушва), а другите не. Нещо като двойник на гъба е. И двата вида са еднакви с разликата, че единия не съдържа алкалоидите напушващи :))
10
0
 
2
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Е според теб Canabis Indica / инд.коноп/канабис/, марихуана, хашиш, " ганджа" и "трева" не е ли едно и също ? Мисля, че става дума за едно и също растение: разликата е в имената, употреба на различни части от него, приготвяне и т.н.А обикновения коноп използван от нашите баби е братовчед на "индиеца", без опияняващите съставки.
9
0
 
4
 
! Отговори
Legalize It! преди 13 години
А тази снимка е до Казичене предполагам до някой път. Там е пълно с коноп. И около Пловдив и Плевен е пълно с конопи по 2-3 метра храсти. Утре може да заснемат някоя изоставена нива цялата с коноп и да кажат, че е умишлено насадена марихуана. Хахахаха... Не са дорасли полицаите ни още за да я разпознават "истинската". Марихуаната не може да расте м/у бурени и треви други както е на снимката... Прочетете в нета!
8
1
 
6
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Има разлика м/у канабис и марихуана човече! Това което гледаш на снимката е обикновен коноп от който бабите ни са правили конопени въжета. Тук му казваме жмел. Т.е. можеш да го пушиш ама не те хваща никой... Хахахаха. Има Canabis Indica и Canabis Sativa. В марихуаната има 2 алалоида които те напушват. Canabinol и Tetrahidrocanabinol THC или Делта-9. Иначе на вид и миризма са едни и същи ама едното не "хваща". Т.е. не е дрога. И ако в двора ти поникне коноп *** им обяснявай на полицаите, че не е
7
0
 
6
 
! Отговори
Морски преди 13 години
Аз съм възхитен! Виетнамци отглеждат канабис ! Определено това е добра новина ! Има прогрес, мамка му ! Къде е да отглеждаш ***, къде е да гледаш марихуана ! Бизнес нюх му викаме и очевидно, дори виетнамците се развиват по темата.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като не могат поляци , хващат виетнамци , че по лесно и удобно ...
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
найстини снимката ме кара да се чувствам добре!
4
5
 
31
 
! Отговори
тт преди 13 години
в Цюрих-Швейцария легализираха марихуаната, заради огромните печалби от данъци. кога това ще се случи в България ? докога ще си затваряме очите пред фактите и ще губим милиони, като в същото време даваме субсидии на тютюнопроизводителите, заради които измират хиляди българи годишно??
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tia skakalzi i do polsha li stignaha da gi praskat s helikopterite