Талибани нападнаха голяма база на НАТО

Летището в Джалалабад е било атакувано от бунтовници
30 юни 2010 10:47, Красимир Ангелов
63
Талибани нападнаха голяма база на НАТО
Снимка: БГНЕС

Една от най-големите бази на НАТО в Афганистан беше нападната от талибани, съобщиха от командването на алианса.

“Летището в Джалалабад беше нападнато. Нападението все още продължава, така че не мога да предоставя повече информация”, заяви говорител на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ИСАФ), цитиран от АФП.

По думите му нападателите не са успели да проникнат в базата.

Говорителят на талибаните Забихула Муджахид пое отговорност за нападението срещу базата в Джалалабад в източен Афганистан.

Това е най-голямата база на НАТО в Афганистан след Кандахар в южната част на страната и Баграм в предградията на Кабул, които също бяха нападнати от бунтовниците през изминалите няколко месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
0
 
! Отговори
Феликс преди 13 години
Каквото и да се говори за ал-кайда и талибаните едно не може да им се отрече -стратегията им работи!Събориха руската империя и са на път да гаврътнат и американците...Най ироничното е, че по абсолютно същият начин - крият се в пакистан и оттам атакуват когато си пожелаят...На последък се оказа, че американците плащат пари на местни пакистански племена да им охраняват превозите на продоволствие и голяма част от тези пари отива къде? - отгатнете от три опита...
59
0
 
7
 
! Отговори
търговче преди 13 години
Нищо ново, под слънцето? Половината склад с оръжие за талибаните, половината за НАТО. И нас ледващите две поръчки пак ще е така. ех, защо не ме наемат да доставям поне кубинки за армията или за талибаните? такава далавера са тия поръчки, такава? Ама как да се уредиш, от толкова богове, в бизнесса?
58
0
 
2
 
! Отговори
до 57 преди 13 години
Точно това означава. Няма демократична държава. Има диктатура. Ако си мижитурка и ти изнася - живей под диктат.
57
1
 
8
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Amerikancite sa agresori.Vijte,4e se namirat na hilqdi kilometri ot Afganistan i pak si vrat nosa,kadeto ne im e rabota.Te vse nqkoga 6te padnat,kakto vsqka imperiq,ama vaprosat e s cenata na kolko jertvi 6te stane tova.
56
3
 
5
 
! Отговори
Нина преди 13 години
За 48:) Прав сте! Горещи поздрави към всички мислещи българи, обнадеждихте ме, мерси:) Всичко най-хубаво ви желая:)
55
2
 
5
 
! Отговори
za 48 преди 13 години
последния референдум тук е бил преди 65 години......означава ли че от тогава няма държава?
54
0
 
19
 
! Отговори
Елате ни вижте преди 13 години
Добре че нямаме нефт на наша територия инак до сега да бяха ни демократизирали. Пък ние каквито сме сводолюбиви след 5 века щяхме да вдигнем въстание, то пък ще излезе някой предател и ще провали мелето...
53
2
 
10
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Началото на КРАЯ!Иран и Авганистан НЕ СА ПОКОРЯВАНИ!*** да запомнят това!Светът се опомня,само тук се сънуват розови сънища.
52
0
 
1
 
! Отговори
вуте преди 13 години
до ima li;абе Сивите вълци не ги ли закриха,щото като ти гледам фанатизираната злоба към всичко не-турско изглежда си в ръководството а може би и неин ръководител
51
1
 
0
 
! Отговори
вуте преди 13 години
до dnes.bg; а за коментар 47 какво ще кажете или не можете да четете на латиница-цели 8 нарушения на правилата на сайта,а коментар 44
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Авганците не са ***, теса част от персииските народи и са ни батовчеди. Виж снимки на авганци в гугала или ютюб и после приказвай простотии.
49
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ и НАТО въобще не се бият .Те ако започнат да се бият за два дена един жив *** няма да остане , но после трябва да си ходят затова те не се бият.
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ и НАТО не се бият с талибани а с въстаници борещи се за свободата на страната си. Талибани ги наричат учениците на Гьобелс от ЦРУ, за пред медиите и световното обществено мнение. Не, че много им пука де, ...
47
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако някой си мисли, че САЩ са ни съюзник и партньор значи е меко казано наивник. За тях ние сме победен и подчинен враг и се отнасят с нас като с такъв. Нашите управници ги назначава САЩ. Задавате ли си въпроса защо в БГ не се допуска референдум по ни един въпрос. А помислете си малко. Държавата България не съществува от много години. Ние само си мислим, че имаме държава, е не всички разбира се. На повечето от нас ни е ясно за какво иде реч. Нищо ще погребем и тази империя, не ние за пръв път.
46
5
 
2
 
! Отговори
do vute преди 13 години
I kak se seti,4e ti pi6a ot Ankara? Ili "Guzen ne gonen bqga"? Zna4i si znaete vinata...Vse pak badi spokoen, nie sme sviknali na atentati planuvani u vas i izpalnqvani tuk, ili ti si instruktor? Znae6 kakvo moje da te spoleti za tova,4e organizira6 ili smqta6 da organizira6 teroristi4en akt nali? Ili si slaboumen* Da proverim li dali znae6 ili ne? Da te namerim li?Seriozno, iska6 li da te vdignem ot toploto leglo posredno6t za da dade6 pokazaniq kolko kurdi teroristi ima6 poznati?
45
1
 
2
 
! Отговори
вуте преди 13 години
до ima li; а как ще ви се отразят няколко кюрдски атентата в анкара и истанбул.Чудя се тогава кой ще се радва на няколко хиляди ковчега
44
4
 
2
 
! Отговори
за 42 преди 13 години
Душко неграмотничката си ти :) пиша и на американски и на британски английски и поне още 2 други езика :).........а Нина е ''ленка'' - нарицателно на руснаци драскащи тук.....не разбраха че времето им мина............
43
8
 
1
 
! Отговори
ima li? преди 13 години
ima li utrepani bugari? Tova e interesnoto...Nqkolko v kov4ek nqma da e zle za kompleksarite na tozi forum koito tolkova mnogo se radvat na 4ujdi jertvi...
42
2
 
6
 
! Отговори
Йово преди 13 години
Пич аз съм ходил там при приятел не да работя, такива като теб мият тоалетните там и се гордеят с това, заради такива като теб Бъпгария е на дъното само акъл давате и като толкова обичаш Америка какво правиш в БГ форумите пиши в американските не тук.
41
2
 
2
 
! Отговори
Миленка преди 13 години
ха.ха.., а ти си твърде неграмотен, за да говориш с Нинка! Дори не уважаваш кирилицата, нашата азбука, какво си се разписал по "американски"?:))))