Кристалина става зам.-външен министър на ЕС

Българският комисар ще бъде един от заместниците на Катрин Аштън
6 юли 2010 19:15,
62
Кристалина става зам.-външен министър на ЕС
Кристалина Георгиева. Снимка: БГНЕС

Българският комисар Кристалина Георгиева ще бъде един от заместниците на върховния представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън.

Това съобщи БНР, като се позова на одобрено днес решение на външната комисия на Европейския парламент, което отваря пътя за създаване на Европейската дипломатическа служба.

Катрин Аштън ще може да бъде замествана само от трима комисари - по разширяването, развитието и хуманитарната помощ, както и от първия дипломат на страната, която председателства ЕС.

Решението на външната комисия трябва да бъде одобрено от ЕП в четвъртък.

С него ще стане възможно сформирането на Европейската дипломатическа служба след месеци на спорове около функциите й.

От 2011 година 1 525 служители във външнополитическите отдели на ЕК и Европейския съвет ще бъдат преназначени на постоянни длъжности в дипломатическата служба.

Те ще съставляват 61% от състава на новата структура.

Една трета от нея ще бъде запълнена с дипломатически представители от страните членки, които ще са на временни договори  за максимум осем години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
do redaktorite преди 13 години
ot 56 zashto iztrihte moja komentar pod 56, zashtoto vi haresvat samo komentari , koito obigdat (i to vulgarno ) Kristalina Georgieva i Rumjana Geleva li ????
50
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Айде сега пък и комплексар .. то верно да критикуваш партийната сигурност в тази страна се наказва потоп от помия!Не Калинчо вие е проблема а манталитета:)Не може да пробутате нещо по различно, от добре позабравеното старо!
49
1
 
3
 
! Отговори
Принцеса преди 13 години
Браво на нея!
48
0
 
2
 
! Отговори
мислещ преди 13 години
Ами защо да не се публикува ПЛАНЪТ РАН-ЪТ в САЩ,ЕС,РУСИЯ - ами нека да се види какви планове умеят да правят и каква "ДЕМОКРАЦИЯ" сеят по света - УНИЩОЖИТЕЛНА ДЕМОКАЦИЯ написана на хартия - нещо като БИБЛИЯТА и се изпълнява почти точка по точка - ако някой си мисли че не е така - къде е икономиката на България, къде и са младите хора, какво ядем - какво е създадено на мястото на унищожената икономика
47
2
 
3
 
! Отговори
Смешни сте преди 13 години
Всички *** коплексарчета в тоя форум начело с Калинчо. Ей, заради такива като вас сме на това положение, защото все гледате в чуждата чиния, ама то с лежане пред телевизора и висене по кафетата няма да стане и цял живот ще плюете успелите хора.... жалки сте!
46
1
 
9
 
! Отговори
Д.Каменов преди 13 години
Ако някой се чуди защо сме толква зле - просто да прочете коментарите по повод статията! Те съчетават в себе си по уникален начин психологията на нашия народ, изразена, чрез доста простички изказчета, и въпреки простотата си те са показателни , че най- нещастният народец в Европа е такъв поради едиин специфичен тумор, който обаче се предава генетично! Това е и единствения тумор, за който има и виц - вица за липсата на дявол в българския ад.
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма как - нашите родители не бяха членове на Политбюро на ЦК на БКП, като родителите на Кристалина и държавата преди 1990 г., не ни пращаше с пълни стипендии да учим в "загнилите" капиталистически държави. Но на тази дама селското още и е в кръвта. Маниери, диалектен говор, празния поглед на Сивушка - всичко говори за погалена от съдбата ***!
44
3
 
6
 
! Отговори
az преди 13 години
Каква ***, бе пич!? Стани ти такъв като си голям гражданин :)
43
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боже, *** Кристалина, подгласник на баронеса Аштън... Накъде отива този свят... :(
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая жена всече ще е конкурент по заплата с американския президент,интересно какво ли толкова ще свърши за такива огромна заплата, тук може само на сън да поличиш толкова пачки.
41
0
 
6
 
! Отговори
Киро преди 13 години
България не е била и никога няма да бъде рай за всички българи. Тя и сега е рай , но за много малко хора.
40
5
 
5
 
! Отговори
Дони преди 13 години
Забелязвате ли ,че България има голяма полза от това, че Кристалина е европейски комисар ?Няма никакво значение кой е нашият комисар в ЕС. Ние продължаваме да тънем в мизерия а на комисарката и дреме на .........
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Здраве и успе желая на Кристалина и на всички хора мислещи добро !
38
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тая е доста куха, слушах я един ден как разтяга общи приказки...
37
4
 
6
 
! Отговори
Додо преди 13 години
Само ГРЪБ,само Сибанкя,само Маджо !!!!!!!!
36
2
 
7
 
! Отговори
jelev преди 13 години
добре че беше а. първанова за да изритат онази р.ж. че беше адски *** гъска!!!
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и аз какво да направя ще си легна с чорапите дреме
34
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
още ядачи на наш гръб.а кристалина дано се сети че е от българия и най-после наеме българи в отдела си а не само чужденци както досега
33
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 13 години
bravo na kristalina,dai Bog i predsedatel da stane.bravo na cveti pironkova.bravo nairina bokova.bravo na gri6a dimitrov.bravo na vsi4ki umni i talantlivi balgari koito polagat usilia za slavata na balgaria i za neinia prosperitet.bravo na boiko borisov i negovoto pravitelstvo na koito se padna tejkata zada4a da ni o4istjt ot pomijta na triglavata lamj,da ozaptjt 4ervenite baroni,sivite kardinali i me6eretskata mafia.GORDEJ SE S VAS i znam 4e ako vsi4ki polojim maksimum usilia BG 6te bade rai.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това са още повече пачки за тая женица...