Обиски в германски клонове на банка Credit Suisse

Банкови служители заподозрени, че помагали за укриване на данъци
14 юли 2010 20:50, Елка Василева
2
Обиски в германски клонове на банка Credit Suisse
Снимка: БГНЕС

Служители на данъчната полиция и прокуратурата в Дюселдорф са извършили обиски в 13 германски филиала на швейцарската банка Credit Suisse, съобщи „Шпигел“.

Някои от банковите служители са заподозрени, че са помагали на германски клиенти при укриване на данъци.

Обиските са проведени въз основа на информацията от диска с откраднатите данни за германски клиенти на Credit Suisse, който през пролетта беше купен от германските федерални власти и властите в провинция Северен Рейн-Вестфалия за 2,5 милиона евро от анонимен продавач.

От Credit Suisse в Цюрих потвърдиха съобщенията за обиските в техните германски филиали, като отбелязаха, че всячески оказват съдействие на властите в Германия.

По-рано беше съобщено, че общата сума по сметките, данни за които се съдържат в диска, възлиза на 1,2 милиарда евро.

Lenta.ru припомня, че купуването на диска с откраднатите данни за хора със сметки в швейцарски банки, укрили данъци, предизвика усложнения в германско-швейцарските отношения. Швейцарската страна заяви, че Германия постъпва незаконно, закупувайки нещо крадено.

През юни т.г. обаче властите в Германия купиха още един диск с откраднати данни за сметки на германци в швейцарски банки. Според някои информации дискът съдържа информация за 600, а според други – за 1400 души, укрили данъци.

В резултат на данъчния скандал над 10 000 германци, които са укрили данъци, побързаха доброволно да се издължат, за да избягнат съдебно преследване.

Междувременно през март 2010 г. Германия и Швейцария подписаха договор за преследване на лицата, укрили данъци, който предвижда обмен на информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Информация преди 13 години
Написах това за да информирам българите как американците искат да ни заличат от картата само и само да спечелят пари от нас.Уорлик предлага услугите на разни фирми,които да печелят на наш гръб.
1
0
 
3
 
! Отговори
Шистов газ=отравяне преди 13 години
Шистов ГазЗа да се добие този газ се вкарват огромни количества вода под налягане в земата (1 част газ - 5 части вода) и тя се натрошава. По този начин се улявя газта от водата. До тук добре, само че за да се улови газта, във водата са разтворени всякакви бензати, мензати и други канцерогенни ***. И след като земята е напукана, пътят на част от тази вода е само един - надолу, към питейните източници