Русия разположи комплекс С-300 в Абхазия

Той е заплаха за Грузия и за НАТО, смятат в Тбилиси
11 авг 2010 21:03, Елка Василева
352
Русия разположи комплекс С-300 в Абхазия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Военновъздушните сили на Русия разположиха в Абхазия един зенитно-ракетен комплекс С-300. Това заяви главнокомандващият ВВС на Русия генерал-полковник Александър Зелин.

Системата С-300 във взаимодействие със средствата за противовъздушна отбрана на сухопътните войски решава задачите по противовъздушната отбрана на Абхазия и Южна Осетия, допълни Зелин, цитиран от РИА „Новости“.

Разполагането на С-300 в Абхазия представлява заплаха за Грузия и за НАТО, твърдят властите в Тбилиси.

Разполагането на зенитно-ракетния комплекс в Абхазия е било осъществено в рамките на споразумението за създаване на руски военни бази там, подписано на 17 февруари 2010 г. в Москва.

В една от руските бази в Абхазия вече са дислоцирани бронетранспортьори и танкове Т-62. Съгласно договореностите руските военни бази могат да останат в Абхазия 49 години.

Съобщението за разполагането на С-300 в Абхазия идва два дни след посещението на руския президент Дмитрий Медведев в Сухуми на 8 август 2010 г.

Визитата на руския държавен глава съвпадна с втората годишнина от военния конфликт между Русия и Грузия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
1
 
0
 
! Отговори
anti-Nina преди 13 години
Prosta i ustata jena e nai-lo6ata/opasna kombinaciq(obiknovenno te sa i mnoggo grozni-izbivane kompleksi). Kato dobavi6 i rusofiliqta v mi6-ma6a,i si za oplakvane!Ti si primera,Nin4e.Gorkiq ti maj,ako izob6to ima takav 6aran.Nikoi ne moje da te izloji taka,kakto ti samata. Puskai azis i vlizai v transa,kiflo!
322
3
 
1
 
! Отговори
за 345 преди 13 години
и 4 бойни кораба от Франция и леки брони за танковете от немско и снайперски пушки от Финландия и ингилизко............ама хората вийдат, че са слаби и вече им продават оръжие от съжаление
321
0
 
1
 
! Отговори
341 преди 13 години
I da ima oblak - tozi pyt shte ni preduprediat, a nima da si praviat s nas opiti.......misli za vas , nie i bez vas sme si dobre.............
320
3
 
4
 
! Отговори
АМАН ОТ ВАС преди 13 години
Нинче,бе,съкровище недокосвано,да ти е хрумвало ,че армеканците използват космическата техника на руснаците вместо таксита и нищо повече,защото само за това става нещо,което е на 30 години технологична възраст?Евтинко,върши работа -защо да не ги ползват? Ти на такси возиш ли се?А иначе братушките така са го закъсали,че след пет години напъни и чували пари в зелено се отказаха да опитват да си направят безпилотен самолет.Пиха по водка и купиха 13 израелски безпилотника и приключиха напъните.
319
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кого си забила? не съм на заплата като тебе за да отговарям на бълнуванията ти непрекъснато
318
3
 
3
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Когато те забият по някоя тема винаги ли започваш да говориш /пишеш/ несвързано? Или си получил страхова криза да не дойде димът с цезий към теб:)) хайде бягай и се крий, мишките винаги ръви бягат:)))
317
2
 
2
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Защо пък аз, ти трябва да се криеш, облакът с цезий лази към теб...:))))
316
1
 
3
 
! Отговори
za 339 преди 13 години
беж в землянката.........
315
3
 
4
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Добре, мъж съм щом ти казваш...:) Дай схема за евакуация на град, който е 11 милиона, с Околомосковието близо 20 милиона. Ще съм ти блрагодарна....:)) Хората бяха в димен капан, умчо. А в БГ като дадоха на пострадалите от наводнения ли какво беше по 150 лева?? Я си гледай разорения двор, Русия е твърде голям залък, за да разсъждаваш над нея.
314
1
 
3
 
! Отговори
за 337 преди 13 години
измисли нещо ново...постовете ти са копирани ....омръзват..............а това че не си спасихте децата показва, че сте варвари...........а ти не си жена, а мъж
313
3
 
4
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Аааа..мерси много, страхотен си. Тук има един, двама страхливци, които са много смели в нета и ги сдухвам...много е забавно....страхливите мъже винаги са ми били смешни...
312
4
 
6
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Става ми смешно като се сетя какви героични апокалиптични картини рисувахте, че ще имате ПРО, как от Русия ще излитат ракети Сатана и Топол, а вие ще ги свалятеее....хи..хи...интернет рамбовци...напълиха гащите от прах с цезий и от един комплекс С-300...руснак като каже, че не му пука, значи наистина не му пука, ние няма какво да губим освен военната чест и слава, в която сме възпитани....:) Що не се запасиш с храна и вода, туку виж цезият дошъл и до БГ/шегувам се, спокич:))/, натовци "смели"
311
4
 
3
 
! Отговори
777 преди 13 години
БРАВО НИНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
310
4
 
2
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Ти ако бе изложен на този дим щеше дори да прегазиш мойките с деца, щеше да се блъскаш и да стъпваш по главите на бременните жени само и само да напуснеш задушливите ройони, за да можеш да дишаш...нали ви видях..запали се Чернобилски окръг и вие упикахте дръвчетата от страх, че облакът с цезий ще дойде до вас...хи..хи..параноици. От малко прашец и напълнихте гащите:)))) Далеч сте от руската желязна психика и смелост. Треперите за животеца си като първите женчовци...
309
5
 
4
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Аа..никъде я няма руската наука. Само дето хамерите си плащат билетчето до Космоса..хи..хи...не съм вярвала, че толкова ще изпаднат, дори вече и Китай е втора космическа сила след Русия, а хамерите са на трета позиция...горкичките....не им се отдава самолетостроенето, ракетостроенето...всъщност какво им се отдава..ааа..да се тъпчат и да стават по 160 кила средна маса...
308
1
 
2
 
! Отговори
за 315 преди 13 години
или безразличие...........липса на информация ......примирение пред неизбежното ......горките хора там - олигарси и политици се спасиха, а никой не организира евакуациа на децата поне ..........и ти ми хвалиш тази ***
307
2
 
2
 
! Отговори
асдф преди 13 години
Ами да аз лично съжалявам че не сме били английска колония.. Навсякъде по интервюта за работа ме карат да се чувствам като престъпник само защото не зная английски
306
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На темата за геноцида към собственият си народ. Айде стига сме гледали миналото. Дай да погледнем нашето настояще. В БГ не се ли провежда геноцид последните 20 години?
305
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гърция, Сърбия, Румъния са освободени след Руско - Турски войни.Поне хвани и прочети преди да се изказваш неподготвен.А ти май съжаляваш,че не сме били английска колония???
304
2
 
3
 
! Отговори
до Георги преди 13 години
Абе Гошко, стига с тия руски учебници бе. Абе кой и как освободи Гърция, Сърбия, Румъния.... май много съжаляваш че не сме Задунайская губерния. Ами може да се отправиш нататък, само че от там БЯГАТ, БЯГАТ, БЯГАТ, че даже и в България се спират, още от 1917г., май и тогва е било по-добре тук. СТрана която освен с геноцид, с нищо друго не е известна, не е достойна за уважение.