Саркози: Продължаваме да гоним роми

До края на месеца Франция експулсира общо 950 души
26 авг 2010 11:25,
157
Саркози: Продължаваме да гоним роми
Снимка: БГНЕС

Експулсирането на ромите от Франция ще продължи, обяви френският президент Никола Саркози на първото правителствено заседание след лятната ваканция, предаде BBC.

Стотици роми бяха върнати в Румъния и България, а повече от 100 незаконни ромски лагера във Франция бяха премахнати. Решението беше критикувано от правозащитни организации и опонентите на Саркози, които го обвиняват, че използва проблема, за да увеличи спадащата си подкрепа.

Румъния попита дали репатрирането отговаря на европейското право, а ЕК изрази загриженост по въпроса. Следващата седмица Комисията ще разгледа доклад за експулсирането на ромите.

Франция, която миналата година е експулсирала 10 000 роми, твърди, че действа в съответствие с европейското право, като репатрира роми, които са били във Франция повече от три месеца, без да работят. Освен това при повечето от случаите ромите напускат доброволно.

Още по темата

Около 635 роми бяха върнати в Румъния и България, след като лагерите им бяха премахнати.

В интервю за радио „Europe 1” френският министър по имиграцията Ерик Бесон обяви, че до края на месеца от страната ще бъдат репатрирани общо 950 души.

Президентът Саркози заяви, че ромските лагери са източник на престъпления, проституция, трафик на хора и експлоатация на деца.

Бившият премиер и вероятен опонент на Саркози за президентския пост Доминик дьо Вилпен от своя страна посочи, че тази политика е „срамна“. „Това е стратегия за изборите и по никакъв начин няма да допринесе за сигурността на французите“, категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: Саркози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
4
 
! Отговори
Безсмислена преди 13 години
Президентът Саркози заяви, че ромските лагери са източник на престъпления, проституция, трафик на хора и експлоатация на деца. Mislya usileno dali Sarkozi ne e prav..
153
3
 
4
 
! Отговори
Йорданова преди 13 години
Много ми хареса снимката на *** и цигара в устата. Я помислете как изглеждат младите български родители по същия начин - с цигара! Някога трудно можеше да се види подобна картинка. Предимно само стари *** пушеха. Сега това е навсякъде около нас. А по какъв начин се въздейства на децата? А като пораснат? Нали семейството и училището са живият пример за тях? Ами като започнат и децата да пушат? Тогава как родителите ще обяснят колко са вредни цигарите и защо паричките не стигат?
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само така Саркози. Гонитба до дупка.
151
1
 
5
 
! Отговори
w преди 13 години
Bili nelegalni da ne bi pak v BG da sa legalni slu4aino aaaa. Nezakonni kolibi ne pla6tat danak,voda,tok,kradat,ubivat i o6te mn. drugi ne6ta. Vreme e i BG da se zamisli kakvo da pravi s mangoto,za6toto te ne sa problem ot v4era v stranata ni, a s goddini.
150
1
 
3
 
! Отговори
ww преди 13 години
Bili nelegalni,da ne bi puk da sa legalni i v BG nezakonni kolibi,krajbi i mnogo drugi ne6ta. Vreme e i BG da se zamisli kakvo da pravi s mangoto te ne sa problem ne ot v4era, a ot mn. godini.
149
1
 
4
 
! Отговори
миро преди 13 години
Без работа и осигуровки имат право на 3 месеца да пребивават а те стоят по 3г Хората си спазват закона .защо българи не седят нелегално а ако седят и тах като ги хватат ги враштат.Така най после може да им светне че и те трабва да спазват законите.вече е време и ние в Бг да вземем мерки спрямо тах да спазват законите не работят няма мед. услуги , няма ток няма вода и повече от 2 деца нама пари за следващите да си мислят как ще ги изхранват т. н
148
1
 
4
 
! Отговори
до 140 преди 13 години
Да си ги интегрираме ние - България и Румъния.Нали ЕС дава пари за това. И фондации. И правозащитни организации. И всякакви.И пари дават за тях на България и Румъния, а и да им търпят катуните, кражбите и мърсотията в страните си. И изнудването има граници.
147
1
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Едно *** семейство с 5 деца получава от държавата 2 000 лева помощи. Отделно всяко *** докарва по 4-5 хил от просия - на месец им се събират по 20 хил лева на семейство. И като капак на всичко държавата им плаща тока и водата. Дори едно семейство на френски унивеситетски преподаватели няма такива високи доходи. И наште *** тръгнали да ни прават за резил заради некви си 300 евро и се оплакават от дискриминациа в България!
146
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сичкото *** на бдлм...
145
2
 
9
 
! Отговори
гошко преди 13 години
Недейте бе хораа.. не ги връщайте моля ви.Интегрирайте си ги,нали все ни хокате за това,да видите с какво си имате работа.
144
6
 
2
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Ромите са по умни от другата *** и нарушават интересите на еврейските маймуни и за това унгарското *** е решило да ги изхвърли от страната на маймуните.
143
1
 
9
 
! Отговори
бг преди 13 години
Този *** го видях в Париж как задигна един метален капак, докато *** гледаше на боб.
142
1
 
16
 
! Отговори
ДНК експерт преди 13 години
Човека е прав да ги гони в роданита им, а пък България е в правото си да ги изгони в прародината им да си се интегрират с близки и роднини за век и веков.
141
1
 
2
 
! Отговори
129 преди 13 години
Аз просто казах какво ще стане, че след някой друг месец *** пак ще се върнат във Франция. А *** ги знам какви са и без да ми кажеш ти. Явно си прихванал от стила на Бойко- празни приказки. Връща ли хора без работа, впрочем официално никой не ги връща а те доброволно се прибират. Така че не си прави гаргара, щото си има закон и те са за всички, ние тук не можем да принудим *** да не се връщат във Фр-я без да имат забрана, даже и да имат това си е проблем на Фр-я.
140
1
 
10
 
! Отговори
whazzzup преди 13 години
Ей, *** кръжав! Вас мангосите като ви настанят наготово в нов жилищен блок, за половин година му е******е мамата - изгаряте му паркета и дограмите, палите огньове и серете в стаите, качвате коне и магарета по терасите на високите етажи и живеете по 50 парчета в стая... тръгнал да ми говори шмульото, че ще правят държава... *** и държава са две абсолютно несъвместими неща!!
139
1
 
15
 
! Отговори
афс преди 13 години
Браво на Фрнация! Сега и България трябва да изгони мръсните твари!
138
1
 
10
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Ще направите вие, 3 калифорнии-слепени. Вие сте толкова мързеливи, некадърни и необразовани, че и Бангалор не можете да направите!
137
4
 
10
 
! Отговори
Papa преди 13 години
Защо не ги интегрират, ами ги репатрират? This is the question.
136
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно така,браво на сарко!!*** в *** държава а вие продължавайте да му ръкопляскате,и не спирайте да си внасяте вноските в ES za turizam а не за право на работа
135
1
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 13 години
Ами 11 колко роми има във форума???:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))