Дж. К. Роулинг дари 15,5 милиона долара за създаване на клиника

Здравното заведение ще носи името на майката на популярната авторка
1 сеп 2010 17:14,
4
Дж. К. Роулинг дари 15,5 милиона долара за създаване на клиника
Снимка: Getty Images

Авторката на поредицата за Хари Потър – Дж. К. Роулинг, дари 10 милиона британски лири (15,5 милиона долара) за създаването на клиника за изследвания на множествената склероза, предадоха Ройтерс.

Центърът ще се намира в университета на Единбург в Шотландия и ще носи името на Ан Роулинг – майката на писателката. Роулинг се надява клиниката да стане водещ световен център в областта на неврологичните заболявания.

"Наскоро навърших 45 години – възрастта, на която майка ми Ан почина от усложнения, свързани с множествената склероза. Знам, че тя би предпочела на нея да бъде кръстена тази клиника, вместо статуя, цветна градина или възпоменателна плоча. Това дарение не е само от мое, а и от нейно име. Искам да й благодаря за всичко, което ми е дала през краткия си живот", се казва в изявление, направено от Дж. К. Роулинг.

Дарението е най-голямото, което е правила авторката със състояние, оценено на 500 милиона лири, натрупано благодарение на успехите на седемте й романа за приключенията на момчето магьосник Хари Потър.

Това изключително щедро дарение ще е от голяма полза за световното сътрудничество за подобряване на методите за лечение на множествената склероза, споделя директорът на университета в Единбург Тимъти О'Ший.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
22
 
1
 
! Отговори
Допълнение преди 13 години
А след като е дарила парите що не вземе да си изрисува облика на Светица на нея или на майка й, щото то така и така ще е на нейно име клиниката, та... да се знае кой е дал парите! :)))
3
13
 
1
 
! Отговори
Т преди 13 години
Ми от където са дошли, там са и отишли, макар и не всичките! :)
2
0
 
32
 
! Отговори
*** преди 13 години
Браво...много хубава и благородна постъпка!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
evala ne e kato nashite komunisti (zabogateli ot kradene selqncheta)