Тони Блеър за политиката и секса

Мемоарите на бившия премиер не третират само държавните дела
2 сеп 2010 07:11,
10
Тони Блеър за политиката и секса
Снимка: БГНЕС

Мемоарите на Тони Блеър, които излязоха в сряда, не третират само държавните дела. Бившият премиер излага интимни детайли от политиката и секса, съобщава АФП.

Припомняйки си съдбоносната вечер на 12 май 1994г., когато умира бившия лидер на лейбъристите Джон Смит, когото Тони Блеър наследява поста, той разказва за съпругата си Чери:

Онази нощ тя ме прегърна нежно и ме утеши. Тя ми каза това, което имах нужда да чуя, успокои ме, даде ми усещането, че това което предстои да направя, е добро.

През тази нощ на 12 май 1994г. имах нужда от любовта, която Чери ми даваше. Изяждах я, за да ми даде сили, бях животно, следващо инстинктите си, но знаех, че ще ми е нужна цялата емоционална мощ и съпротивителна сила, за да се изправя срещу това, което идваше", пише бившият премиер в автобиографичната си книга, озаглавена "A Journey".

По-нататък Блеър отново се връща на темата, коментирайки извънбрачната връзка на тогавашния вицепремиер Джон Прескът с негова секретарка:

"Сексът и политиката е странна комбинация. Политиците живеят под напрежение. Те трябва да имат огромен самоконтрол, да внимават какво казват и правят и да се държат добре.

А вашите естествени инстинкти искат да избягат от този затвор на самоконтрола", продължава той.

"И тогава тази среща... толкова вълнуваща, толкова възбуждаща, изплъзваща се от всякакъв контрол. Изведнъж вие сте пренесени извън вашия свят на интриги и безкрайни машинации, на сериозност, която се добавя към още сериозност, и се оказвате на остров на удоволствието, далеч от всичко, свободен".

Така обяснява Блеър механизма на изневерите на политиците. Той обаче спира рязко в това отклонение, като отсъжда, че такова поведение е "глупаво и безотговорно".

Разказът на Тони Блеър за времето на „Даунинг стрийт” стана най-бързо продаващата се автобиография за всички времена, след разпространяването вчера на стотици хиляди копия през първите 24 часа от излизането на книгата на пазара, пише вестник “Индипендънт”.

Книгата „Пътуване” (A Journey), се изкачи директно на първо място в класацията на интернет сайта Амазон за най-продаваните книги във Великобритания.

Най-сетне Блеър грандиозно прекратява тригодишното си мълчание за политиката в страната, коментира изданието.

По ирония, Тони Блеър и Гордън Браун имаха приятелски разговор, когато Браун се обади на предшественика си в деня на оттеглянето му като премиер през май. Ако Браун се е надявал това да помогне Блеър да не пише за него във мемоарите си, то явно е било твърде късно.

Публикувана в деня, когато членовете на Лейбъристката партия получиха книжата за вътрешнопартийните избори, изчерпателната и състоятелна критика на бившия британски премиер Тони Блеър в неговите мемоари беше посрещната с тревога и удивление от високопоставени фигури партията, пише вестник “Дейли Телеграф”.

Според тях това рисува да отвори стари рани, белязали новата ера на лейбъристите и може да е „много, много разрушителна” докато партията се опитва да продължи след загубата на парламентарните избори.

Близки до Гордън Браун обвиняват Блеър че „халюцинира” и предупреждават, че книгата може да даде началото на курс на „взаимно унищожение” и да доминира предстоящите избори за ръководство на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
48 преди 13 години
Ne e nai- malkoto higienichno politizite da ni zanimavat sws seksualnite si pohojdenia....Politizite bili pod" naprejenie"....!A ne sa li pod naplejenie vsichki mladi hora, koito sa vliubeni i v tehnite noshti gi obstrelvat i gi ubivat...!Tova e ZINIZWM -politik da pishe spomeni i za seksa si!!!! "PRAVI LIUBOV,A NE VOINA"!Tova Toni bi tribvalo da si go spomnia ot negovata mladost !
8
2
 
3
 
! Отговори
кажи честно ! преди 13 години
Емо, признай си - помниш ли и ти някоя нощ в която да си бил "животно", ама такова, че да и е хубаво на жената...
7
3
 
6
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Нямам думи за тази книга какъв фарс ще е. Ако ми падне някъде за без пари ще я прочета. Но щом като оплюва Гордън Браун и възхвалява колко интелигентен бил Буш.... :)))) Нямам думи, какава е стойността на тази книга. А и в днешно време всеки *** взе да издава биография или мемоари. Като издаде истински такива, как е бил марионетка за защита на интересите на големите и прати даже войски в Ирак заради тях, тогава вече ще е интересна и достоверна книгата. Тази е като Хари Потър - фикционална
6
4
 
6
 
! Отговори
bluEyes преди 13 години
Предполагам всички знаем, че това е писано от някой добре платен писател, всъщност скоро излезна филм точно по тематиката - The ghost writer
5
1
 
1
 
! Отговори
от съдебната зала преди 13 години
....той и Кузов засили сексуалната си мощ...
4
2
 
3
 
! Отговори
Мъдовски преди 13 години
Е, не само Тони the Bull е бил сексуално стимулиран при поемане на по-голяма отговорност в политиката. Той не е самотник - спомнете си Бил Клинтън, Шрьодер, Вили Бранд, а в най-ново време за Саркози и Берлускони. Дори Меркъл след влизането и в голямата политика намери време да се омъжи. За някои от БГ политиците също се говори, че са "опреснили" своите сексуални преживявания в мимолетна връзка с една бивша министерка.
3
2
 
14
 
! Отговори
завист преди 13 години
Доста смели откровения има..."Изяждах я, за да ми даде сили, бях животно, следващо инстинктите си"...А казват че англичаните били студени....
2
2
 
12
 
! Отговори
гинеколог преди 13 години
Тони Блеър е министър-председател на Обединеното кралство от 1997 до 2007 г .Семейството на Чери и Тони се сдобиха с четвъртото си дете - Лео, през 2000-а, по време на премиерския мандат на Блеър.Какво не прави полотоиката - раждането на Лео, когато Чери е на 47/естествена бременност/ се смята за чудо...
1
2
 
12
 
! Отговори
Божо преди 13 години
Да, много точно - сексът и политиката е странна комбинация, и у нас е така с политиците - щом влязат във властта - все за секс мислят !Затова правят "***" работи !