Френски министри отвръщат на удара

Париж е спазил законите на ЕС при депортирането на ромите, убеден е кабинетът
15 сеп 2010 14:40,
71
Френски министри отвръщат на удара
Снимка: БГНЕС

Двамата френски министри, стоящи в центъра на депортирането на ромите, отговориха гневно на критиките на европейския комисар по правосъдието Вивиан Рединг.

Пиер Лелуш, отговорен за европейските въпроси, обвини Рединг, че е направила „гаф“, използвайки паралел с окупираната от нацистите Европа.

Министърът на имиграцията Ерик Бесон пък заяви за пореден път, че Франция е спазила законите на ЕС.

Франция депортира 1230 роми от Източна Европа от края на юли след обвинение, че са се настанили незаконно.

Вивиан Рединг поиска във вторник Европейската комисия да започне наказателна процедура срещу Франция заради депортирането, което тя нарече „позор“.

„Това е ситуация, която смятах, че Европа няма да види никога повече след Втората световна война“, каза Рединг на пресконференция във вторник.

Пиер Лелуш явно е приел лично думите на еврокомисаря и ги възприема като намек, че правителството му действа като режима на Вишиска Франция от времето на войната, който прогонва хиляди роми, много са изпратени в нацистки концентрационни лагери.

„Като френски министър, като френски гражданин, като син на човек, който се е борил в Свободните френски войски, не мога да позволя на госпожа Рединг да каже, че Франция през 2010 година, действайки по въпроса с ромите, е Вишиска Франция“, заяви Лелуш пред френска радиостанция.

„Достатъчно, търпението ми се изчерпва – не може да се обръщаш така към велика държава като Франция, която е майката на човешките права, която е страна основател на Европейския съюз“, заяви министърът по европейските въпроси. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Франция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
3
 
! Отговори
УЧУДЕН преди 13 години
Форумци а дали е лошо нещо фашизмът как мислите? Според мен Хитлер е бил прав за много неща. Ако той не беше нападал СССР сега България щеше да е чиста от *** и комунисти. Вечна му памет .
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма начин да се реформира.Дано не излезем последни,защото последния няма да спечели в случая.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като всеки друг евреин,Саркози умее да защитава интереси.Май Пасито е изключение.
60
4
 
3
 
! Отговори
Партиен секретар преди 13 години
Всички *** са комунисти
59
3
 
3
 
! Отговори
мина преди 13 години
Тези роми накаде са тръгнали с тези деца каде са социалните.Къде живеят на улицата какво правят с какво се прихранват.Кажете ми някой от вас били отишал с децата си в друга държава без да има каде да преспивате.А тези хора отиват нарочно като просят крадът простотоират.Така че прави са французите те просто не желаят повече тези роми, но по някога край сухото гори и суровото.Проблема е голям и виновни са хората които уж ги защитават а им правят лоша услуга.
58
5
 
6
 
! Отговори
Хмм да преди 13 години
Друга страна ако беше направила туй нещо,Саркозчето пръв щеше да скочи да ги оплюва!
57
3
 
0
 
! Отговори
hobota преди 13 години
***
56
5
 
3
 
! Отговори
сос преди 13 години
ЕВАЛА, не трябва да се радваш ,а трябва да плачеш,защото тази *** се връща у нас, и проблемите започват, Ако може всичките *** да изпратим в Европа тогава в България ще дойде мирен и спокоен живот. Тогава можем да кажем "Браво Европа вие много ни помогнахте"
55
3
 
9
 
! Отговори
stefan преди 13 години
Браво на французите че са изгонили тази ***,ама лошо за България че ги прие обратно. Сега пак трябва да плащаме за тях какво ли не, знаете ток, помощи вода храна ида им търпим кражбите и набезите. Жалко че няма втори Хитлер да ги разреди малко.
54
8
 
6
 
! Отговори
ХАЙДЕ БЪЛГАРИ.... преди 13 години
УМНИТЕ, ЗНАЕЩИТЕ И МОЖЕЩИТЕ ....СА ЗА ЕВРОПА, ПАРИЖ И ЛОНДОН!*** ,КОМУНИСТИ И ТУРЦИ ....ДА СИ СТОЯТ В СОФИЯ И БЪЛГАРИЯ --ДА ИЗБИРАТ ГОЦЕ!"***", Е.....ЧУДЕСНО МЯСТО ЗА ТЯХ, КЕФ ИМ СОФИЯ...КЕФ ИМ В МОСКВА!!ХАЙДЕ...ВСЕКИ ДА СИ ВЪРВИ ПО ПЪТЯ!
53
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
именно, пичове бойкогъзоближещиНЕ СЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ при тая простотия на саркозитам е големия проблем на тия десни ***, там им е голямата грижаи затова говорят за всичко друго, вкарват обиди и всякакви простотии, вместо да кажат простичко - нарушиха тоя и тоя закон и ги изхвърлихмеама не, то бива бива приказки, биви бива лъжи, ама саркози надмина и боко тиквата в плямпането на глупости
52
4
 
8
 
! Отговори
peo преди 13 години
На тази Рединг или каквато е и пожелавам да живее в блок с *** или да има катун около къщата й.Тези еврокомисари и радетели за *** права явно никога не са имали работа с ***.Може би са ги виждали само на снимка.
51
5
 
12
 
! Отговори
групенфюрер преди 13 години
БРАВО НА ФРАНЦИЯ И НИКОЛА САРКОЗИ!!!
50
3
 
7
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,...... преди 13 години
КОЙТО, СПАЗВА ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА -----Е ФАШИСТ!!!!!!...САМО Е..АНА КОМУНИСТИЧЕКА ГЛАВА, МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ ТОВА!!!!БОЖЕ , ...*** ,БОЖЕ!!!!АМАН, ОТ ТЯХ!
49
3
 
13
 
! Отговори
Стана весело преди 13 години
"Саркози предложи на еврокомисар да приеме роми в Люксембург" bTV Новините
48
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бе не му знам какъв е бащата на тоя французин, ама че е фашист по убеждения това е ясно.като ти е виновен *** за нещо - осъди го и го изгониама да отиваш с ***, да товариш `23 ***` без да знаеш кои са и какви са, и да ги пратиш вкупом нанякъде - е наистина виши правиха така.и после ги разстреляха като фашисти.
47
3
 
3
 
! Отговори
т преди 13 години
незнам за *** но ако почнат да депортират тъмнокожи ще стане голям проблем
46
6
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 13 години
Европейския съюз е създаден изкуствено под натиска на алчните богаташи от западна Европа. Прилага двойни стандарти и бавно влиза в собствения си капан. До 5 години или ще трябва да се реформира, или ще се разпадне.
45
3
 
7
 
! Отговори
aaa преди 13 години
Крайно време е тези "хуманисти" ,борци за "човешки права", свобода равенство братство и др. глупости да направят един конц лагер краи Париж(нещо като Аушвиц с работещи душове де...) ,първо за роми пък после...
44
5
 
41
 
! Отговори
Def преди 13 години
Лошото е че в Европа хората си мислят че българин =***. *** ходят из Европа и ни създават "чудесен" имидж.