Крайната десница влезе в парламента на Швеция

С 20 мандата партията лиши управляващата коалиция от пълно мнозинство
20 сеп 2010 13:16,
17
Крайната десница влезе в парламента на Швеция
Джими Акесон, председател на крайно десните Шведски демократи. Снимка: БГНЕС

Крайната десница в Швеция влезе за първи път в парламента. Партията получи 20 мандата в 349-местния парламент, с което лиши управляващата коалиция от пълно мнозинство.

Коалицията, водена от либералния премиер Фредерик Рейнфелд, спечели 172 места и за малко се размина с пълна победа.

За да сформира мнозинство, Рейнфелд ще търси подкрепата на опозиционната Зелена партия. Тя обаче в момента е съюзник със Социалдемократическата партия. Ръководството на Зелените обяви, че опозиционният блок, който спечели 157 места в парламента, остава единен.

Фредерик Райнфелд не изключва и възможността да работи със социалдемократите. Със сигурност обаче няма намерение да формира коалиция с крайната десница.

Резултатът на крайно десните е впечатляващ и шокира много шведски избиратели. Очевидно Шведски демократи, които заложиха на антиимигрантската риторика, са улучили чувствителна струна в обществото.

Имигрантите представляват 14% от населението на Швеция, което е 9,4 милиона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Швеция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
muhaha преди 13 години
A ve ne nasochena kato nego ako si komputaren specialist himik lekar i tn te iskat a ako si murzeliv negramoten i nishto nemojesht arabell ili *** nikude ne te iska a tva che nqkoi bulgari maat kucheci i neuchat si e tehen problem koito uchi shte spoluchi
11
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 13 години
13, как съчетаваш тези твои разбирания с неприкриваната вече истина че парите, правителствата и медиите се държат от едно племе, което размахва знамето на безрасов и безкласов свят, защото, по талмуд - лицемерието трябва да съответства на мащабите на злото.
10
1
 
3
 
! Отговори
евЗЕНи преди 13 години
#11 > Забравяш, че омразата в Швеция е насочена и към ей такива като теб, дето я подкрепят. Доста странно да хвалиш тези, които те мразят, не намираш ли?Всяка омраза насочена към други хора, било то базирана на раса, националност, религия, сексуална ориентация и т.н. е меко казано тъжна. И определно - ненужна.
9
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Почна се !
8
4
 
12
 
! Отговори
Herr Moik преди 13 години
Браво на шведите! БРАВО!Цяла европа обаче на там върви. Много скоро либерализъма, зелените *** и червените *** ще се видят на бунището на историята.Род, родина, фамилия, чест, ред и дисциплина!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сеаг трябва да издигнат на бойко кандидатурата за премиер на швеция и нещата там ще се оправят от самосебе си
6
0
 
3
 
! Отговори
Многознайко преди 13 години
Не ми се струва възможно 20 човека в парламента да успеят да прогонят чужденците от Швеция. Във всеки случай се казва Джими Окесон и Фредрик Райнфелт.
5
5
 
13
 
! Отговори
Помня преди 13 години
Швеция има проблем с много имигранти в Малмьо, които трошат наред.Явно на шведите им е писнало.Сега десницата ще прогони тези араби, цигаяни от там.Левицата навсякъде мирише лошо - Серьожата е пример.Спасението е в десницата
4
4
 
5
 
! Отговори
S преди 13 години
След края на 2 СВ от дивидентите на разрушена Европа и търговското участие във възстановяването и с помоща на чужденците , шведите предоволно си напълниха гушките за десетилетия напред и можеха да си позволят дълго да се заиграват със социализъма и комунизъма като, се вживяваха на преструващи се лицемерни хуманисти и супердемократи,но сега, като поогладняха, започнаха да освирепяват и да показват истинският си нрав, така че за в бъдеще нищо добро не ги очаква там емигрантите и многото чужденци!
3
2
 
7
 
! Отговори
буд спакоен преди 13 години
Да бе,нямали шансове!Един път влезеш ли в парламента,и шансовете сами идват!:)
2
2
 
6
 
! Отговори
Stockholm(Sthlm) преди 13 години
hahahahha i te kato Ataka... Ne che se interesuvat ot durjavata a prosto iskat da pecheljat dobri pari.. :Si tuka zapochva da stava divia zapad!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сега да вземат бойко да стане премиер на швеция