Русия официално на срещата на върха на НАТО

Темите: тероризъм, Афганистан и ПРО в Европа
25 сеп 2010 14:00,
334
Русия официално на срещата на върха на НАТО
Сергей Лавров. Снимка: БГНЕС

Москва получи официална покана за срещата на върха на НАТО в Лисабон, съобщи министърът на външните работи Сергей Лавров.

Генералният секретар на алианса Андерс Фог Расмусен предложи да се проведе съвещание на върха на Съвета Русия-НАТО в хода на предстоящата на 19-20 ноември среща на ръководителите на страните членки на НАТО в Лисабон.

"Получихме покана за висшето руско ръководство да посети срещата на върха на алианса в Лисабон. Подготвяме доклад за президента Медведев", каза Лавров, цитиран от РИА Новости.

Според него важното е, че от НАТО отправят призив за разширяване на сътрудничеството по практически въпроси – за Афганистан, борбата с наркотрафика и тероризма, за противоракетната отбрана (ПРО).

По въпроса за ПРО в Европа Лавров посочи, че за Москва е съществено да разбере до каква степен се съгласуват договореностите между президентите на САЩ и на Русия и между Русия и НАТО за съвместно разработване на анализ на рисковете от разпространение на ракетно оръжие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В каква посока? Това нали не пречи да пиша верни неща?
270
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не, едно око над форума е достатъчно, за да се види кой колко време прекарва тук. Ти имаш психо отклонения.
269
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Анонимчо, 328, ти от няколко дни не си ставал от PC-то, пий си хапчетата и си лягай. Като знаеш, че пълнолунието ти действа зле си двигни дозите или нещо направи там.
268
0
 
2
 
! Отговори
щесесрещнемотново преди 13 години
Левски, с неговата брилянтна, ненадмината интуиция, е прозрял възможностите ни и сложната обстановка около нас и в Русия тогава и цялата му дейност е била насочена да се освободим със собствени сили. Дали пък заради това е било бесилото? Което далеч не е по идея на руснаците, а почти 100/100 от върха на турското управление. То пък колко е било чисто турско, е въпрос с не толкова завишена трудност. Не е труден и въпросът кой все още пречи да чуем Левски нацяло и докрай.
267
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напротив, нямаше да сме в положението на кюрдите. Щяхме да сме свободна и силна държава и с нас щяха да се съобразяват. "Освобождението" само е насадило на българите комплекс да сме вечно благодарни на някакви чужденци, на които не им пука за нас, плетат си тяхната кошница. Сега никой не ни уважава, защото ни имат за някакви ***, готови винаги да си свалят гащите пред рашките.
266
3
 
8
 
! Отговори
Чочо преди 13 години
Гнус ме е от такива като смръдливци като тебе! Руско-турската война била напълно излишна! Абе, нещастнико, нали сега щеше да си в положението на кюрдите бе. Или това ти е мечтата-да си по-близо до турските ***. Направо ми се драйфа...
265
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както е известно през 2004-2005 година МВнР направи безуспешен опит да въведе модерната технологична система ТРАНСАТ, която трябваше да лиши чужди тайни служби от възможността да контролират и шпионират дипломатическата поща на министерството с българските посолства по света. Хората, които тогава бяха истински засегнати от технологичното въведение във външнополитическото ведомство, са били същите, които са имали достъп до шифровачните машини, произвеждани в Москва от 1948 до 2004 година. Така, според Соломон Паси, правителството на Станишев на практика е върнало достъпа на руските тайни служби до българската секретна информация.И още нещо. В нарочно изявление по телевизията по повод борбата срещу организираната престъпност, лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната Синя коалиция Иван Костов недвусмислено констатира, че зад българската мафия стоят много по-сериозни структури и посочи руските специални служби и ДС. Подобни съмнения изразиха и други наблюдатели в страната, още повече, че в хода на разкритията около операция Октопод тези съмнения стават все по-реалистични.
264
0
 
3
 
! Отговори
НАТО преди 13 години
Единият вариант е мандръсане! Вторият вариант е бой+ яко мандръсане!!!
263
4
 
5
 
! Отговори
SAM 3 преди 13 години
Русия рано или късно ще стане член на НАТО...Другия вариант е далеч по-унизителен за самата нея! Сега е момента на изчакване двамата *** (джудистчето и адвоката) в кремъл да проумеят очевадния военен дисбаланс и изоставане на милата им родина!
262
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Курс единой европейской валюты резко пошел вверх. За один день прибавка составила 31 копейку, или три четверти процента. Таким образом, официальный курс Центрального банка на пятницу составляет 41,54 рубля.
261
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С 14 по 20 сентября цены в России выросли на 0,2%, а с начала года - на 6%. Об этом сообщил в среду Росстат.
260
6
 
2
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ 320.... преди 13 години
РУСКИТЕ ЖЕРТВИ СА ОБЩО 34000-ЩИКА!ИМА ОФИЦИАЛНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ТОВА!ЗА ТАЗИ ВОЙНА СМЕ ПЛАТИЛИ С 34-т.ЗЛАТО !!!!КАТО ПРИБАВИМ И АВТОНОМИЯТА ,ДАДЕНА НИ ОТ ТУРЦИЯ ,ПРЕДИШНАТА ГОДИНА----РУСКО-ТУРСКАТ ВОЙНА Е БИЛА, НАПЪЛНО ИЗЛИШНА!ТОВА Е ПЪРВАТА "ПЕТРОЛНА ВОЙНА " В СВЕТА!ЗА ПРЕНОСА НА ПЕТРОЛ ОТ КАВКАЗ ---ЗА ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА ПО р.ДУНАВ!!
259
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щеше ли да има българска държава ,ако не бяха над 200000 жертви на руски войници през Руско -турската Освободителна война ?------------- Да, щеше да има българска държава и щеше да е по-силна от сегашната.
258
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има едно нещо, което стои над търговския баланс и се нарича достойнство. Не може човек с достойнство да целува *** на хора, които са го тъпкали 60 години и да се натиска за още робство.
257
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Дори и Вазов се осъзна, но доста късно - събитията от 1916 година му помогнаха...
256
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Не искам отново да препрочитам ""Записки-те",защото умирам от срам като чета за предателствата и падението през ония трагични дни.Бих Ви препоръчал да препрочетете "класика" Вазов.Що се отнася дали можем без Русия -вижте търговският ни баланс.Просто е смешно да водим подобна полемика.
255
1
 
4
 
! Отговори
новие русские преди 13 години
Нерде Руската Империя - която ни е освободила от турско робство, нерде съвременна пост комунистическа Русия управлявана от кадри на ЧК (КГБ) - Путин, Медведев и сие.
254
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прочети малко Захари Стоянов - съвременник на 'освобождението'! Ще разбереш колко бъркаш, може би.
253
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България може без Русия. Запомнете го неграмотници скапани.Не става въпрос за идеология ,а за национални интереси.
252
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
*** русофоби.Къде ходите " на коня в краката"?Помислете преди да се лигавите с тази велика по дух и сила страна.Щеше ли да има българска държава ,ако не бяха над 200000 жертви на руски войници през Руско -турската Освободителна война ?Можеби някой съжаляват ,че не сме турски вилает ?Русия може без България ,но България не може без Русия. Запомнете го неграмотници скапани.Не става въпрос за идеология ,а за национални интереси.