Березовски: В Русия започна реалната борба за властта

Зад Медведев застанаха мощни групи, казва бизнесменът
28 сеп 2010 13:02, Елка Василева
26
Березовски: В Русия започна реалната борба за властта
Снимка: БГНЕС

Това е безусловно борба не срещу Лужков, това е борба за властта в Русия, която придобива ясни очертания, каза преди дни бизнесменът Борис Березовски от Лондон за случващото се около кмета на Москва Юрий Лужков.

Същината е в това, че когато Путин предаваше властта на Медведев, той безусловно е разчитал, че всичко това е показно, той се готвеше да продължи да управлява. И всички събития, които се случиха през няколкото години управление на Медведев, говорят, че точно Путин е центърът на властта в Русия.

Тогава дори написах открито писмо преди изборите, в което говорех за това, че той няма да може да се върне, ако вземе такова решение, защото законите на авторитарната власт са такива, законите на властта изобщо. Това, което беше направено, кардинално противоречи на целия исторически опит на властта.

Не става дума за това, че Медведев се е оказал силна личност. Медведев по мое мнение е абсолютна нула. Не ми се иска да говоря така за президента на една велика страна, но това е като растение, което няма нито самостоятелно усещане за случващото се в света и в Русия, нито собствени мисли какво да се прави в една или друга ситуация.

Но през това време зад Медведев израснаха мощни групи със свои интереси. Те поставиха Медведев под своя щит и го манипулират също както се опитва да го манипулира Путин. И обективните противоречия между интересите на различните групи доведоха до това, че днес е започнала реална борба за властта.

В този смисъл Лужков е безусловно важен, защото това е Москва, защото това е столицата на една авторитарна държава, тук, а не някъде другаде се решава въпросът за властта... Неотдавна имаше коментари по повод пътуването на Путин с автомобил „Лада Калина“, съпроводен от още две коли, една от които пътуваше на платформа. И някой много добре го каза, че към двата традиционни руски проблема – глупаците и пътищата, беше добавен трети – глупаците по пътищата. Наистина е силно усещането, че в Русия днес управляват глупаци.

Още по темата

Проблемите, които съществуват днес в Русия, нямат просто решение. И преди не е имало прости решения, а сега проблемите се задълбочиха и ми се струва, че днес е напълно ясно, че тези решения, които ще се взимат вътре в щабовете на тези различни групи, безусловно ще бъдат глупави и безусловно ще бъдат твърди. В този смисъл смятам, че Юрий Михайлович (Лужков) няма шансове да „оцелее“ в тази ситуация, заключи Березовски в интервюто си за Радио „Свобода“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Само психопат може да каже такива неща. Както Путин, така и Медведев са заемат своите постове след избори. Народът ги е избрал, хубави лошо, това е. Не е работа на Березовски да прави такива коментари. Всъщност нека си приказва, на кой му пука какво е казал този?
23
0
 
2
 
! Отговори
принс преди 13 години
абе фсб тоя още ли не го е самоубил тоя еврейски бандит дето се крие като пльх в лондон
22
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
наложен а ми е забрана да поствам каквото и да е по българските новини!Явно че ме следят но чак пък толкова..Има ли друг който да не може да пише коментари по политическите теми в българия..затуй си позволих да бъда не по темата.. Опитват се да затворят устата на инако мислещите..
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борбата за власт в Русия не е преставала от 1917 насам. Лошото е, че става все по- безскрупулна и на гърба на народа
20
1
 
10
 
! Отговори
Х преди 13 години
Тоя защо не иде в Москва да ги говори тия, щом е толкоз учЕн. Не че в Русия е цвете, ама в сравнение с Елциново време,когато Березовски го раздаваше голямата работа, е направо идеално.
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пхахахаха!!! и да се посерат да плюят - файда? Русия си остава могъща държава, пък каквито искат да наричат управниците й!! Преди всичко е славянска ос, около която е по-добре да кръжим, както винаги е било!! И на всички многознайковци с елементарни исторически познания ще поясня за хиляден път: Сталин, Ленин, Троцки и цялата комунистическа върхушка, която колеше и бесеше, не са руси, не са славяни, а евре - деца на преврата!! Истинските руси (Александър)освободиха много православни държави от т
18
4
 
10
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Едно е сигурно--мазни "демократи" няма да управляват Русия!
17
0
 
5
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Не, не си прав! Градоначалниците на Москва и Санкт Петербург се определят от президента на Руската федерация, тъй като това са градове със специален статут, те се водят градове от Федерална значимост, и не са предвидени преки избори на градоначалнизи за тези градове в Русия. Така е по тяхната конституция. Точно това се опитвам да обясня на някои хора в друг пост по темата - това че при нас е един начина за определяне на управниците, не означава, че и на всякъде е така!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Неведома е руската душевност :)Какво се чудиш?Нали техният сегашен председател на Думата изрече от трибуната крилатата фраза: "Парламентът не е място за дискусии!":)
15
9
 
2
 
! Отговори
В РУСИЯ , НЯМА ... преди 13 години
НЯМА ДА МИНЕ ,БЕЗ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!8-те, КРУПНИ ОЛИГАРСИ НА РУСИЯ И ГРУПИРОВКИТЕ ОКОЛО ТЯХ, ЩЕ ИЗПАДНАТ В ОСТРИ ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТИВОРЕЧИЯ!БОРБАТА ,ЩЕ БЪДЕ ЖЕСТОКА--ВЕРОЯТНО РУСИЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ,КАТО ДЪРЖАВА!ДАНО НЕ УПОТРЕБЯТ ,ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!В БИБЛИЯТА Е КАЗАНО, ЧЕ ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ ,ЗАПОЧВА ОТ ИЗТОК!!!!
14
4
 
3
 
! Отговори
кистоник преди 13 години
на мен не ми е ясно. нали избирателите избират кмета на москва. те са неговите господари. а сега демокрацията е пълна. президентът го уволнява защото нарушил президентското доверие. а, бе тоя кмет няма ли да се отчита пред избирателите
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако Путаранкин и Медведя се сборят ще стане интересно. Който и да победи, все КГБ момче ще е, сменят се само кръговете. Като в България, но с много по-големи мащаби. И тук БКП и ДС са на власт вече 20- години. В момента също.
12
2
 
6
 
! Отговори
2 до 9 преди 13 години
Греело те това?Ами те изритаха Березовски за да си сложат техен човек. Даже доста повече хора.Покрай бума на петрола що придворни олигарски наплодиха - Березовски с мед да го намажеш. Смешна радост от такива "успехи".И въобще какво ни грее в България как се били кюскали някакви си руснаци?Жалки комплексарчета сте си вие :)
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Руският президент Дмитрий Медведев е подписал указ за уволнението на кмета на Москва Юрий Лужков, съобщи БиБиСи, като се позова на руски медии.В документа се посочва, че градоначалникът е изгубил доверието на руския президент.Указът влиза в сила от датата на подписването му.За временно изпълняващ длъжността на кмет на Москва е назначен първият заместник-кмет Владимир Ресин.
10
0
 
12
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Искаш, ама не може. Нареди се на опашката! Знаеш ли колко сме такива като тебе в лестата на чакащите, направо около 7 милиона в България и още около 400 милиона в цяла Европа. Естествено, тези, които успеят да се налапат кокала, не го пускат лесно, същото е и с Лужков, и с Березовски, и с Путин, Медведев, и нашите политкомисари, аъъъъ политици исках да кажа. Бога да пази България от ... българите!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам и аз да стана най-богатия в Европа и да ме изритат позорно на някой тропически остров.
8
2
 
23
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
У нас, слава Богу, всичко е наред! Можем спокойно да се закахърим за руснаците...
7
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те понеже са *** и затова от 10 години Русия стана фактор. Ама нормално от евреин предател :)
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМАН ОТ ***!
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1А теб какво те "грее" че него са му били шута?