В Берлин, Лондон и Париж се оглеждат за терористи

САЩ предупредиха гражданите си да внимават в Европа
4 окт 2010 12:21,
52
В Берлин, Лондон и Париж се оглеждат за терористи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ислямски терористи са се прицелили в хотел „Адлон“ край Бранденбургската врата, Телевизионната кула на „Александер плац“ и централната гара на Берлин, по информация на американския телевизионен канал Fox News.

Други възможни цели на командосите терористи са Айфеловата кула и катедралата Нотр Дам в Париж, както и британската кралска фамилия.

Миналата седмица стана ясно, че западните разузнавателни служби са прихванали информация за планове на Ал Кайда да организира в големи градове в Германия, Франция и Великобритания атентати от типа на тези в Мумбай.

Засега не е ясно на какъв етап е планирането на терористичните нападения, но тяхната идея била групи от добре въоръжени терористи да взимат заложници в големи европейски столици или да откриват стрелба срещу цивилни на места, където се събират много хора.

Още по темата

Градовете и целите били споменати от германския ислямист Ахмед С. при разпити. Той беше заловен в Афганистан и сега се намира в американската военна база Баграм.

Американското външно министерство предупреди в неделя американците, пътуващи в Европа, да бъдат внимателни заради възможни терористични нападения. Все пак американските власти не правят предупреждение към гражданите си да избягват да пътуват в Европа.  

Властите във Великобритания също предупредиха за „сериозна заплаха“. „Призоваваме гражданите да съобщават на полицията за всякакви подозрителни действия и да помагат на силите за сигурност в усилията им за разкриване и предотвратяване на терористична дейност“, обяви британският вътрешен министър Тереза Мей.

Вътрешното министерство на Германия обаче смята, че няма никакви конкретни данни за непосредствена опасност от атентати, пише Stern. Затова няма причина да се променя степента на тревога, обясни говорител на министерството.

Франция също реагира без изненада да информациите, а степента на тревога в страната остава непроменена.
„Анализираме информацията, взимаме я предвид и, естествено, сме бдителни“, коментира френският вътрешен министър Брис Ортфьо.

След изтичането на информацията за разкритията на агентите в медиите, от разузнавателните служби съобщиха, че подготовката на Ал Кайда не е спряна, но не се очаква извършването на нападение в момента. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
jan преди 13 години
Масова психоза създавана от щатите с цел създаване на напрежение и страх в обикновения човек. И освен това пренасочена към Европа. Или е отговор за обвиненията към тях за 11 септември. Може и да инсценират атентати - от тях всичко може да се очаква. Kолко атентатори има хванати досега?
36
0
 
1
 
! Отговори
Провадийския преди 13 години
Този на мушката де да беше ***...
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хм Доста страно. аз ли съм много подозрителен ама тази заплаха за атентати се появи точно след милионните демонстрации в цяла Европа против намаляването на разходите за социална дейност и други продобивки на работещите. Пак се отклонява вниманието.
34
2
 
4
 
! Отговори
патриот преди 13 години
САЩ-източника на тероризма!
33
0
 
0
 
! Отговори
империалист преди 13 години
Научи се да пишеш и ще те сложим в парламента.Нали това ти е мечтата?А,забрвех че за това трябва МОЗЪК.
32
2
 
2
 
! Отговори
ДО ИМПЕРИАЛИСТ преди 13 години
БИЖЕЕЕ ,КОЛКО СИ ***,КАТО НА СЛОНА Г-ЗЪ,.***.
31
4
 
0
 
! Отговори
империалист преди 13 години
Кажи го на роднините на хилядите загинали при терористични актове тъпо същество.И спокойино за теб дори бомба не си струва да се похарчи.464
30
0
 
2
 
! Отговори
до преден дозор преди 13 години
Дано датата да е преди 11 09 2011 , че до тогава ще изпукаме и без атентат.
29
0
 
3
 
! Отговори
АСИ ДО ПРЕДЕН ДОЗОР преди 13 години
БРАВО ,НАПРАВО МЕ ИЗКЕФИ КОМЕНТАРА ТИ,ДАНО ДА ТЕ ЧУЕ И ДА ВКЛУЧИ ОБЕКТА.
28
4
 
6
 
! Отговори
АСИ преди 13 години
АМЕРОКАНЦИТЕ ПАК СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ НА ХОРАТА С ТЕРОРИСТИ,ПОНЕЖЕ НЕМОГАТ ДА ИЗЛ9ЗАТ ОТ КРИЗАТА,
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Анонимен като уточняваш деня и датата да е в работно време :)
26
3
 
11
 
! Отговори
Преден дозор преди 13 години
Обръщение към г-н Осама Бен Ладен.Г-н. Осама, най-любезно Ви каня да включите в списъка с обекти за терористични нападения сградата на парламента находящ се на адрес: България, София, Площад "Народно събрание" 1. Деня и часа за терористичната атака ще Ви я съобща допълнително при при първа възможност.
25
0
 
3
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Не ги отглеждат Париж и Лондон , ние си ги отглеждаме , пък после им ги прехвърляме. Това нашето ДАНС ли беше въобще май не работи . Добре че понеже си ги отглеждаме тука, не ни пипат с някоя и друга бомбичка , че нито ще се оправим нито ще ги открием.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Берлин, Лондон и Париж се оглеждат за терористи.изобретени oт американцитe
23
5
 
4
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Прочети Корана Кремена (Рита), виж там какво трябва да се прави с тези, които не се подчиняват на законите на шириата и не искат да преклонят глава пред техния Демон и неговия пророк.Начините за убиване и изтезание на "неверниците", описани в Корана са всичко друго, но не и "толерантни".
22
6
 
1
 
! Отговори
lovely Rita преди 13 години
Amenhotep,, tolerantnost kum ISLJAMA ima vuv vseka kulturna i razvita EVROP.Durgava..Za6to ne i u nas,?! Isljama kato tcelo 6te predobie VODE6TA rolja v strukturite na vode6tite strani: GERMANIA,,FRANTCIA,AVSTRIA,ANGLIA..Ako ste dobri i neagresivni kum NAS-Az sum ot islijam.familia-To kude e problema da giveeme bez vragdi i voini.?! Tuk v HOLANDIA se poevioha nqkoi problemi za nas vetsce...Silni sme obatsce-!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз все си мисля ,че религиите са свършили своето през вековете и трябва да изчезнат.Е да някои ще скочат ,но повечето хора осъзнават,че дори да има господ ,в никакъв случай не е такъв какъвто ни го представят в храмовете независимо за коя религия става въпрос.Ами в Индия всеки си има свой бог покрай най-разпространените им.Тази верска нетърпимост трябва да се премахне.В 21 век да има атентати заради религия е ужасно изостанала кауза.По-добре е да се търсят нови източници на енергия вместо богове
20
4
 
7
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Дааа ... до това води толерантността към исляма. Като си си пуснал вълка в кошарата, не е много уместно после да питаш "кой изяде овцете", нали?
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бог да те пази, братко.Но да пишем коментари в dnes.bg - кел файда. Трябва да сме активни, безспирни, изобретателни. Трябва да се изправим срещу тиранията, трябва да участваме активно в информационната война, която се води СРЕЩУ НАС !!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ти па?То дойде ли до там какво значение има дали ще те колят или ще те бесят?Че войната е най-доходния бизнес в света го знае всяко хлапе.Въпроса е да не се случва никога вече.21 век сме все пак.Откриват се нови планети годни за живот а ние се изтребваме като в каменната ера.как ли бихме изглеждали от страни?