Всеки втори младеж в Германия се напива редовно

Най-много поркали в хуманитарните гимназии
Обновена: 12 окт 2010 08:51 | 12 окт 2010 08:51,
34
Всеки втори младеж в Германия се напива редовно
Снимка: Булфото

Всеки втори младеж в Германия на възраст до 15 години най-редовно изпада в алкохолно опиянение, сочат резултатите от изследване на университета Leuphana в Люнебург.

43% от анкетираните  на възраст 12-18 г. деца са признали, че се напиват най-малко един път месечно.  

Резултатите от изследването сочат, че почти половината от подрастващите в Германия, на възраст не повече от 13 г., вече са употребявали алкохол. 

Най-много пият учащите от средните училища с хуманитарен профил - всеки трети от тях се явява редовен консуматор на алкохол в големи количества. 

Изследването е направено в периода май 2009 г. - май 2010 г. сред 4116 германци на възраст от 10 до 18 г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Германияалкохолмладеж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
8
 
! Отговори
тото преди 13 години
На мен пък ми е любопитно, младежите в Гана и Тринидад и Тобаго дали редовно се напиват... Айде, учените, поръчайте едно изследване!!!!!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Процентът за братушките е 80% всъщност :)
29
1
 
5
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
КАКВО се оказва, че младите германци пият повече от братушките. За същата възрастова група руски младежи този процент е 31%, и е намалял за последните 10 години с 6% благодарение на изключително активната възпитателно-разяснителна работа на различни обществени организации и държавни структури ангажирани с проблема.
28
0
 
5
 
! Отговори
Lolth преди 13 години
Либерализма се *** в нещо толкова отвратително, че да ти се повдигне като го погледнеш.
27
0
 
3
 
! Отговори
били преди 13 години
на 15 год се напих с водка - менте и изпаднах в кома, след много промивки лекарите ме спасиха ,и о тогава много внимавам какво пия . Поне като ще се наливаме да е с качествени напитки... а германците - те основно залагат на бирата в огромни количества
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЗ ЗА ПРЪВ ПЪТ ПИХ МАСТИКА И ПУШИХ БТ, КОГА БЕХ У ВТОРИ КЛАС, ПА НИЩО МИ НЕМА, РАБОТИМ СИ И ШЕФО Е ДОВОЛЕН, КОГА ИМА ДАВА И ПРЕМИИ ЧОВЕКО И ТЕ ТАКА.
25
0
 
7
 
! Отговори
:) преди 13 години
тва пъл един път в месеца да е редовно..... редовно е сутрин обед и ве4ер
24
4
 
7
 
! Отговори
сравнение: преди 13 години
А в България не всеки втори, а всеки !
23
0
 
2
 
! Отговори
вторник преди 13 години
Папата защо изостави тези божии чада и отиде да съветва други --/в кръгана шегата,макар че тази тема никак не е за шега/ ---Разсъждавайки върху проблема,стигам до извода,че не всяко изоставено дете става хаймана и не всяко дете,отгледано в семейство става човек ----Сещам се и за един от законите на диалектиката,според който *битието определя съзнанието*---Все пак според мен най-важно за възпитанието на едно дете остава възпитанието на майката / не твърдя,че съм права/
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На това ли казват "Редовно се напиват "? Веднъж в месеца най-малко? Ако е само веднъж или 2 пъти е нищо.Нашите тийнчета през ден се напиват.Какво да кажем тогава ние?
21
1
 
6
 
! Отговори
Все още в Германия преди 13 години
Не знам колко си живял в Германия и в кой точно период,НО тук е мястото кадето няма да видиш дете (8-15 годишно) да мъкне бирата,водката или цигарите на баща си от магазина,защото той сега гледа мач и го мързи!ИМА закон за продажбата на такива "изделия" в Германия и той се СПАЗВА!Да прави са,че има много леко алкохолни питиета,които достигат до подрастващите (над 16 години),но не мисля,че България е по-добре!Идете петък вечер в някоя селска дискотека да видите за какво става дума,12-13 год падат
20
1
 
7
 
! Отговори
от България преди 13 години
Бори, бори колко да се бори... за 30-40г. трябва да са станали световен шампион в борбата срещу алкохолизма!Истината е, че демокрацията освен порно, разврат, алкохол, наркотици и убииства друго няма за обикновените хора.
19
0
 
5
 
! Отговори
ТВ преди 13 години
"...признали, че се напиват най-малко ЕДИН ПЪТ МЕСЕЧНО..."Ееееее, моля ви, за какво изобщо говорим? В кое джобче да бръкна и да извадя от там едно германче? Във всичките ми малки има по едно... :))
18
1
 
7
 
! Отговори
от Германия преди 13 години
живял съм в Германия 8 год. и алкохолизма е много голям проблем при тях.След Ирландия, Англия и Холандия, Германия и Австрия се нареждат като държавите с най-голямо потребление на концентрат (чист алкохол). Ние сме цвете пред тях. А и алкохолизма е сред един от основните проблеми с който Германия се бори през последните 30-40 год.
17
0
 
4
 
! Отговори
Карай бавно преди 13 години
Няма лошо, с лимонада не се получава купона но да консумират с мярка а не до припадане... и като знам колко е качествен алкохола в БГ се получава "убийственна" комбинация.....Аз лични открих алкохолното опианение на около 15-16г. и имам две осирания с водка за който като се сетя още ме е срам...НАЗДРАВЕ
16
0
 
6
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Чакараков , ПЪРВО е семейството, а като се дойде до полицията - нещата вече стават дебели......
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди година слушах същата статистика за българите. Беше пълна с *** данни като тези... Със сигурност е пълна лъжа. Първо 43% от юношите да се напиват веднъж месеца е прекалено малко за да отговаря на истината. Второ не виждам причина хората да се възмущават. Употребата на алкохол е залегнала в човешката култура от векове. Именно юношеската възраст е момента в който един човек започва да пие. Стига да не прекалява и да си налага контрол, няма лошо.
14
0
 
10
 
! Отговори
Пича преди 13 години
В немско положението наистина става тревожно. Има невероятно много алкохолици и хора с психични отклонения. Още по-страшното е че в хуманитарните гимназии в Германия учат най-интелигентните и с най-висок успех ученици. Това е бъдещето на нацията.Иначе у нас също се напиват, но имам чувството, че не така зверски и не правят чак такива простотии като в Германия.
13
0
 
6
 
! Отговори
AБВ преди 13 години
Съгласен съм с теб, но не обвинявай училищното възпитание. Възпитанието тръгва от семейството, а след това може да осъждаш училището. Преди години те беше страх да кажеш, че нещо нередно си направил в училище (каквото и да е) та дори и ухото да са ти издърпали, защото в къщи ще получиш двойно (та дори и някой шамар). А сега ако закачиш някой ученик, най малкото е да те уволнят, да не говорим за проблеми с родителите, че си унижил детето, че си му наложил психически тормоз, че ще те съдят, и т.н.
12
0
 
6
 
! Отговори
mutata plovka преди 13 години
Тия германци направо изостават от нас с един. тук не всеки втори а всеки се напива.