От Google "случайно" откраднали адреси и пароли

Компанията призна за събрани чрез програмата Street view лични данни
23 окт 2010 19:53,
35
От Google "случайно" откраднали адреси и пароли
Снимка: БГНЕС

Интернет компанията Google призна, че автомобили от програмата „Street view”, която има за цел подпомагане на развитието на дигиталните карти, предлагани от компанията, „случайно” са събрали лични данни на потребители, съобщава Ройтерс.

Признанието на Google идва скоро, след като канадските власти обвиниха компанията в нарушаване на правата на хиляди канадци. Сега обаче се оказва, че събраните данни са повече, отколкото се е очаквало. Сред тях имало лични данни като пълни имейл адреси и пароли.

Регулаторните органи във Франция, Германия, Испания и други страни също са започнали разследване по случая. За момента обаче не е ясно колко хора за засегнати от действията на Google.

Автомобилите на Google, които са добре познати по света, са събрали „по случайност” данни от незащитени безжични мрежи в над 30 страни. Това бе обявено още през май, но тогава от компанията признаха само за „фрагменти” от събрани незащитени данни.

Тогава от Google обясниха, че събраните около 600 гигабайта данни не са били разглеждани, за да се избегне нарушаване на неприкосновеността на личната информация.

Още бизнес новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: google
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
nomer 10 преди 13 години
ХХАХАХАИнтересно. Вчера пуснах коментар горе-долу като номер 12. Само дето бях дал отдолу и линкове, с които доказвам, че тази "новина" е от месец април. И са премахнали поради "нарушаване на правилата на сайта":DКои правила са това бе? Правилото, че се правите на безгрешни, а всъщност сте гола вода ли?Айде със здраве
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
google се превръща в skynet ли? =)скоро да очакваме и гугълминатор :)
29
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 13 години
Facebook са най- опасни , за трети път ми влиза спай програма от там и преинсталирам. Всякакви барчета и какво ли не свалено от там и не само от там ,може да ви пребърка компютъра. Антивирусната го вижда и изписва ,но не може да го премахне.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а у нас личните данни се подмятат под път и над път.и навсякъде ти снимат личната карта,иначе не получаваш съответната услуга.и всички будали,дето пишем тук сме следени наистина 24 часа.ама и на мен не ми пука.да му мисли,който има какво да крие.и без това в БГ се знае всичко за всеки още от преди 1989-та год.
27
0
 
4
 
! Отговори
jerko преди 13 години
не влизайте във филми. Никой на сила не ви е накарал да ползвате нито гугъл, нито фейсбук. Сам самички сте си написали и майчиното мляко там, а пък какво ли толкова имате и да криете. На мен лично не ми пука ако ще и със сателита да ме наблюдават по 24 часа :-) . Между другото, собственика на фейса има роднинска връзка с един мой познат индиец в Лондон и той скоро ходи на сватба на дъщеря му. Човека си е богат наистина, но от рекламите в сайта и няма нищо вярно в тези конспирации с личните дан
26
0
 
2
 
! Отговори
локо преди 13 години
Лъжат,лъжат, събират данни и за здравословното състояние на хората
25
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Няма нищо случайно на този свят.
24
0
 
4
 
! Отговори
TERMINATOR преди 13 години
Google=SkyNet
23
0
 
6
 
! Отговори
OpenSource преди 13 години
"Тогава от Google обясниха, че събраните около 600 гигабайта данни не са били разглеждани, за да се избегне нарушаване на неприкосновеността на личната информация." - 600ГБ и никой да не погледне нищо , малко е съмнителна тая работа.Всички шпионират масово отдавна , майкрософт , гугъл , яхо , но най-безскрупулните и брутални шпиони са фейсбук.
22
1
 
2
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Между другото,как да си обясня отвратителното еврейско нахалство и наглост:тръгват уж на преговори за мир, а започват строителна офанзива в окупирани територии,аджи ба,кон боб яде ли?
21
1
 
2
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Дай ми да разбера бе брато(на мен и на всички неграмотни)!Всеки който не се вписва в еврейските норми за поведение,независимо,че е съвсем актуален(на световно ниво) е комплексар ли?
20
0
 
1
 
! Отговори
Do N 8 преди 13 години
Compleksiran si brato,Neshtastnik v Dupka
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ако те няма в google значи не съществуваш" Хората мислят, че гуугл дава безплатни услуги, но всеки икономист знае, че безплатен обяд няма :)
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не ми е ясно защо колите които обикалят да снимат изобщо имат оборудване за прихващане и съхранение на безжични данни ? и друго - паролите обикновено са в криптиран вид м/й сайта и компютъра така че това което са прихванали има нужда от декодиране - декодират ли го и ако да защо ?
17
0
 
9
 
! Отговори
e и преди 13 години
що бе у фейсбуко не са ли ни лъснали задниците а???????????????
16
1
 
3
 
! Отговори
Jojo преди 13 години
Google RULZZ!!!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хаха, "Гугъл СЛУЧАЙНО ??? били събрали .............." тия от компанията може да вземат нагрдата за виц на годината
14
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
V Google nemashe li dosta hazari?
13
0
 
0
 
! Отговори
do 12 преди 13 години
Каква е тая опция, че не разбрах нищо от постинга ти. Кой на кого ще изпрати, че какво пречи.