Папата призова имигрантите да се стремят да се интегрират

Държавите имат право да регулират потока от имигранти, смята още понтификът
Обновена: 27 окт 2010 09:34 | 27 окт 2010 09:34, Елка Василева
8
Папата призова имигрантите да се стремят да се интегрират
Снимка: БГНЕС

В обръщение към паството папа Бенедикт ХVІ заяви, че всяка държава има право да регулира потока от имигранти, а имигрантите са длъжни да зачитат законите и традициите на страната, която ги приема.

„Държавите имат право да регулират потока от имигранти и да защитават своите граници“, се казва в обръщение на папа Бенедикт ХVІ към католиците по случай Световния ден на мигрантите и бежанците, който ще се отбележи на 16 януари, пише ВВС.

„Нещо повече – имигрантите са длъжни да се интегрират в обществото в страната, която ги приема, да зачитат законите и националните особености“, се казва в обръщението на понтифика.

При това обаче папата отбелязва, че всички хора „принадлежат към едно семейство“. „Имигрантите и местните жители, които са ги приели, всички имат равно право да се наслаждават на земните блага“, казва папата.

От своя страна архиепископ Антонио Велио, който е начело на комисията на Ватикана по въпросите на миграцията, заяви на пресконференция, че ЕС трябва да провежда „положителна политика по отношение на имигрантите“.

„Нашите така наречени правови общества всъщност са развили в себе си чувството на отхвърляне на чужденците не само поради непознаването им, но и поради себелюбие, при което липсва желание да споделиш това, което имаш. В идеалния случай всяко правителство трябва да провежда политика на интеграция и взаимно обогатяване на културите. За съжаление всичко това сега липсва“, каза Велио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
888 преди 13 години
PAPATA v obshti linii kazva VSIAKA JABA DA SI ZNAE GIOLA I DA SI MISLI, CHE OKEANA E NEIN,no BOG e dal okeana na vsichki i ne go e REGULIRAL na potozi!!!!Za kakva zashtita na GRANIZITE za kakva POLOGITELNA POLITIKA govori GLAVNIIAT katolicheski namestnik na BOGA??? Zashto ne se skrie niakwde v pustiniata i da se MOLI za izzelenieto na CHOVECHESTVOTO ot alchnostta ,ot voinite ,ot glada,ot bolestite.......!!!!!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"а имигрантите са длъжни да зачитат законите и традициите на страната, която ги приема."А така наречените "имигранти" не са ли длъжни да зачитат и законите на държавата от която идват. Защото тук имаме около 800 000 потенциални емигранти (в Европа) от ромски произход, които не зачитат законите на държавата в която живеят в момента. Папата трябва да се изкаже и по този въпрос. Нали е наместник на Бога на земята.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо папата изказва мнение по политически въпроси? А и защитава възгледите на Меркел, която наскоро каза същото.
4
2
 
1
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
За него християни са католиците.Православните ви мрази повече и от мюсюлманите.Затова се опитват да ви претопят в западната католическа вяра и успяват.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защото християнските светини в Турция са православни!
2
1
 
4
 
! Отговори
Монсеньор Колев преди 13 години
Eeeej D.J-ii....... И тоя се е смахнал. Що не вземе да се загрижи за някои христянски светини в Турция например?! А?
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това ли му е работа на папата? Да се бърка в управлението на държавата. btw, във Видин на входа на черквата виси от двете страни българското знаме. Знамето е държавен символ, а църквата е отделена от държавата. Та не му е там мястото.