Русия и САЩ за първи път заедно срещу дрогата в Афганистан

Досега са разбити четири нарколаборатории
Обновена: 29 окт 2010 11:40 | 29 окт 2010 11:22, Елка Василева
46
Русия и САЩ за първи път заедно срещу дрогата в Афганистан
Снимка: БГНЕС

Спецслужбите на Русия и САЩ за първи път в историята проведоха в Афганистан съвместна операция за унищожаване на четири нарколаборатории, съобщи на пресконференция ръководителят на Федералната служба за контрол на оборота на наркотици Виктор Иванов.

Той уточни, че общият ефект от операцията възлиза на над 1 милиард долара.

Операцията е проведена на няколко километра от границата с Пакистан. Унищожени са три лаборатории за производство на хероин и една за морфин, предаде РИА Новости.

Още по темата

„По този начин беше ликвидиран инвестиционен хероинов транш в държавите от Централна Азия, който щеше да бъде използван за организираната престъпност, екстремизъм и тероризъм. Размерът на този транш се оценява на четвърт милиард долара“, каза Иванов.

В операцията са участвали руската служба за контрол на наркотиците, МВР на Афганистан и американски спецчасти, били са задействани девет хеликоптера на коалиционните сили.

По думите на Иванов унищоженият хероин е щял да стигне за 200 милиона дози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Афганистан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 13 години
Е братушките няма да останат назад от наркодалаверата,крайно време беше да си получат тяхното.
39
0
 
2
 
! Отговори
bez преди 13 години
He he veche zapochnaha dvamata nai-golemi aiduci da parviyat suvmestni akcii - opravia nema. Sledva momenta v koito shtre ni ubediat che tryabva da si instalirame chipove. hehe nazdrave. Beeeeee
38
1
 
3
 
! Отговори
sceptical преди 13 години
По-скоро САЩ и Русия са тези, които контролират дрогата, но не намаляване на нейното производство, а нейното увеличаване и съответно приходите от нея.Унищожените нарколаборатории са нелегални т.е. не са под техен контрол, а колко много други има....Само ходят да ни хвърлят прах в очите.
37
0
 
18
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Тайната програма на американското разузнаване за подривна дейност на територията на Русия включва вкарване на наркотици на територията на цялото ОНД. Руснаците бяха прехванали инфо между мобилни американски групи с много доказателства. В руски медии дори бяха писали, че веднъж са ходили до Берлин, ако тръгнат и до Ню Йорк ще стигнат.Източник на наркотиците естествено е Афганистан, така че ясно е за акво е цялата война. А там се оказа, че има и много залежи...
36
1
 
3
 
! Отговори
хххх преди 13 години
Много точен коментар
35
6
 
6
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Ако САЩ и Русия започнат да правят заедно военни операции, много скоро ще има милярди избити. То няма лошо де, защото *** на тази планета са поне няколко милярда. 1 милярд в Индия, още 1-2 по мюсюлманските страни, половината Южна и Централна Америка, половината Русия и САЩ...
34
3
 
12
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Без Русия,няма прокопсия!
33
6
 
11
 
! Отговори
avraam преди 13 години
АЩ и Русия са срещу дрогата в Афганистан, произведена без тяхно знание и контрол...!Та нали те искат да контролират прозводството, разпространението, съответно и печалбата от това!
32
4
 
6
 
! Отговори
avraam преди 13 години
САЩ и Русия са срещу дрогата в Авганистан, произведена без тяхно знание и контрол...!Та нали те искат да контролират прозводството, разпространението, съответно и печалбата от това!
31
2
 
8
 
! Отговори
Д.Каменов преди 13 години
САЩ срещу дрогата в Афганистан.......?????? Как?, Защо?, та от както те са там добива и производството на дрога е скочил стотици пъти? Та те печрлят милярди от това? Поредната показна акция с рекламна цел!!!
30
3
 
5
 
! Отговори
драги ми Смехурко преди 13 години
Само врагът да не се окаже много по-голям и от двете държави.
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Московската Патрияршия са сергияни.Първия комунистически патриярх е Сергий.Подписва декларация за лоялност към съветската власт."Декларация Митрополита Сергия"От този момент т.нар. им "църква" попада в комунистически ръце.Попада под анатемата на комунизма от св. патриярх Тихон.Анатемета на комунизма не е свалена от съветската "църква".И до днес МП не е църква, а секта - сергияни.
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обществена тайна е, че ВСИЧКИ правителства в България, преди и след 89-та г. участват ПРЯКО в наркоразпространението!Хорицата на запад са наясно с нещата...
27
1
 
12
 
! Отговори
нели преди 13 години
Всички знаем кои изнася дрогата от Афганистан и защо се водиая войни години наред там, от Русия, САЩ, Нато. Нали наскоро бяха хванали британски военен самолет да изнася дрога от Афганистан. Кого си мислят че заблуждават с тея тапи новини
26
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те и Русия и САЩ в момента не са Християнски държави.Какво ги бравосваш.Русия са сергияни.А САЩ протестанти.И сергияните и протестантите са антихристи.
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имате предвид, че заедно ще си делят дрогата, така ли ?
24
0
 
5
 
! Отговори
do 23 i ostanalite преди 13 години
tva e izkazvane na Bond... James Bond
23
0
 
9
 
! Отговори
Debora преди 13 години
Ако бяха разбрали, нямаше да са талибани. *** разбират само от сила, с тях преговори не стават.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мОсад, драги ми приятелю е най-слабото разузнаване в света.Казвам го от личен опит.
21
0
 
4
 
! Отговори
do 19 преди 13 години
za kvo da im viarva? ti mai ne viarvash che se sabujdash sutrin?