Българска следа при смъртта на Уве Гембала

Тунинг майсторът убит в къща, наета от българин
Обновена: 9 ное 2010 13:18 | 9 ное 2010 13:17,
26
Българска следа при смъртта на Уве Гембала
Уве Гембала. Снимка: automedia.bg

Основателят на тунинг ателието Gemballa – германецът Уве Гембала, изчезна в Южна Африка през миналата зима, а преди няколко седмици бе намерен мъртъв.

Разследването на смъртта му показа, че е бил убит от 29-годишния Табисо Мелвин Мпие в къща в предградието на Йоханесбург Еденвейл.

Мпие беше арестуван, обвивен и осъден в рамките на едно денонощие на 29 октомври тази година. Разследването на смъртта на Уве Гембала обаче не спира дотук.

Днес южноафриканското издание Sunday Times, пише, че Гембала е бил убит в къща, наета от българин.

Още за българската следа в смъртта на Уве Гембала

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
911 преди 13 години
Самият Гембала е убит по особено брутален и мъчителен начин. Бил е увит целия много плътно в изолир-банд, след което убиецът му е седнал на гърдите докато му изкара всичкия въздух. Цялото това действие се развива в къща, наета от БЪЛГАРСКИЯ бизнесмен Иван Георгиев Савов!!!
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като ти гледам коментара си мисля, че си голямо балъче верно... В ЮАР подобни дела се провлачват не по-малко отколкото и при нас! Там е пропито от корупция и престъпност. Има нещо много странно в това цялото нещо. Някои хора изразяват мнение, че е сключена сделка срещу информация за поръчителите му. Осъждат го на общо 28 години - 20 за убийството, 5 за отвличане и 3 за кражба...
23
0
 
3
 
! Отговори
911 преди 13 години
Остави ги, братле! Изпилени мозъци в глави на зомбита, дай им Бойко да обсъждат до припадък, ти за Гембала ще им разправяш!!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
защо макетата сега мълчат? не е ли бил македонец с бг.произход? нали всичко е тяхно? или този българин не е от "габрово,пиринска македония"?
21
0
 
4
 
! Отговори
Даката преди 13 години
Абе, Митак, не вярвай чак толкова много на това което четеш в пресата. Това са стари репортерски трикове за да привлекат вниманието на читателите и съответно да се напълни страницата с коментари от хора повлияни от различни настроения. По този начин наблудават и реакциите и настроенията на хорота относно подобни случаи в които евентуано има БГ намеса :)
20
1
 
7
 
! Отговори
Lucc преди 13 години
dnes.bg, коригирайте статията - по последни данни следата е МАКЕДОНСКА!
19
0
 
5
 
! Отговори
пуфа преди 13 години
Не се косете! Има всякакви мафиоти и може наистина някой беглец нашенец автоджамбазин да е учавствувал? Това не значи, че българите сме му криви? ами като ни скапахте дъжавата и смазахте икономиката, народа хукна навън за да не мре от глад? И нищо чуднто някой мафиот да се е сдушил с местните мафиоти - както става на много места по света?
18
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Това зависи не само от съда, но и от работата на полицията и прокуратурата. Ако са събрани достатъчно доказателства - присъда, но ако нямат такива, изобщо не повдигат обвинение, защото при решение "Невинен" губят правото да го съдят на по-късен етап.
17
0
 
9
 
! Отговори
Шокиран преди 13 години
Този са го осъдили не по бързата,а по светкавичната процедура
16
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Интересно е, че казваш "те това са бугарите", а Дилма Русев я изкарахте македонка веднага след спечелването на изборите. Да, обаче аз чух, че къщата била наета от македонско момче от гр. Габрово - пиринска Македония.... От вас по-измислени никъде няма!
15
2
 
15
 
! Отговори
the dude преди 13 години
"Мпие беше арестуван, обвивен и осъден в рамките на едно денонощие на 29 октомври тази година. "Брех! Все едно за нашите "независими" съдии чета :)))
14
2
 
4
 
! Отговори
boncho преди 13 години
do: ЯСЕНTo ima li neshto po sweta losho i da ne sme zabarkani bulgarite. Interesno bulgarskoto ne se chuwa nikade w hubawite nowini :-) Hubawo e malko bulgarite da wsemem si promenim wijdaneto za jivota i da sprem da chetem otwratitelni nowini po cjal den!
13
0
 
12
 
! Отговори
Handel преди 13 години
Естествено че работата не е толкова проста. Нормални хора не ходят в Южна Африка откакто печките взеха властта там.
12
0
 
12
 
! Отговори
pak az преди 13 години
Ха така се прави - едно денонощие, обвинителния акт е готов ... внесен в съда ... съда го разглежда и отсъжда ... това се казва правосъдие а не като българската простотия - минимум 5 години ... а понякога и 10 се влачи дело за кражба на колело!
11
23
 
2
 
! Отговори
маке преди 13 години
те това сте вие бугарите
10
4
 
0
 
! Отговори
xaxa преди 13 години
neste 4uvali za gemballa li q napi6ete porshe gemballa v google da vidite kvi koli izlizat :Ddet struat po polvin milion
9
1
 
36
 
! Отговори
не че нещо преди 13 години
Що си мисля за *** история!?
8
4
 
13
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Айде пак българска следна, е кажете ми после как някой да ни обича като навсякъде сме замесени, я в убийството на Папата, смъртта на един от членовете на бойс банда, и какво ли още не
7
0
 
22
 
! Отговори
ined преди 13 години
до 5: И мен това ме учуди, нашите бандюги обикновено след 24 часа ги пускаме че почват нещо много да се разболяват като стоят по-дълго в ареста.
6
8
 
4
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Браво на нагрото дето е убило мазния деградант :)))