Свалиха фиркан пилот на лондонското Хийтроу

За два месеца твоа е втори случай на авиокомпания Delta Airlines
9 ное 2010 15:30,
3
Свалиха фиркан пилот на лондонското Хийтроу
Снимка: БГНЕС

Британската полиция арестува пилот на Boeing 757 на американската авиокомпания Delta Airlines, който възнамерявал за пилотира самолета в състояние на силно алкохолно опиянение.

Както съобщава New York Post, той дори не знаел накъде трябва да лети.

Самолетът с 213 пътници на борда трябвало да излети на 1 ноември от лондонското летище Хийтроу за Детройт. 48-годишният пилот Джордж Лаперл обаче мислел, че ще лети за Ню Йорк.

След направената проба се оказало, че нивото на алкохол в кръвта му превишава пет път допустимата норма. Сътрудниците на Скотланд ярд арестували пилота, който на 16 ноември ще се изправи пред съда.

До произнасяне на присъдата Лаперл е спрян от полети.

През септември друг пилот на Delta Airlines в нетрезво състояние бе свален от самолета от холандските власти на летището в Амстердам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: пилот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
луд преди 13 години
Ами дали е знаел Америка в каква посока е! Все пак като не е паднал от стълбата на Боинга, че да се изгърми от 7-8 метра.
2
0
 
16
 
! Отговори
питанка преди 13 години
Питам журналистите за пореден път защо не използват нормален книжовен български език , а не жаргон като ФИРКАН и до кога ще допускат правописни или печатни грешки и кога ще престанат да трият коментари /може и да неми отговарят, но ако започнат да се отнасят към работата си отговорно-ще се издигнат на необходимото ниво като журналисти/
1
0
 
8
 
! Отговори
Хм преди 13 години
"той дори не знаел накъде трябва да лети" - е нЕма проблеми - важното е да не сипват и на автопилота, щото вече ако и той се накърка.... :)