Двете Кореи се заплашват взаимно

Сеул предупреждава, че ще отговори с ракети на "още провокации"
Обновена: 24 ное 2010 07:31 | 23 ное 2010 21:44,
91
Двете Кореи се заплашват взаимно
Снимка: БГНЕС

Напрежението между двете Кореи се покачва. Сеул заплаши Севера, че ще отговори с ракетна атака в случай на „още провокации” след размяната на огън между двете страни във вторник сутринта.

В един от най-сериозните сблъсъци след Корейската война бяха убити двама южнокорейски войници, а 20 души са ранени.

Северът отбстрелва с артилерия остров Йонпьонг близо до спорната морска граница между двете страни. Близо до острова южнокорейската армия провеждала учение. Пхенян обвинява южнокорейските военни, че са открили стрелба, но Сеул отрича това.

Според Сеул севернокорейските снаряди започнали да падат във водата около острова, а по-късно най-малко 50 от тях са уцелили острова и разположената на него южнокорейска военна база.

Севернокорейската армия обвинява Юга за инцидента.”Южнокорейският враг, въпреки неколкократните предупреждения, предприе безразсъдна военна провокация, изстрелвайки артилерийски снаряди срещу териториалните ни води близо до Йонпьонг”, се казва в изявление на военното командване.

Северът ще отвърне, ако Южна Корея „посмее да навлезе в наши териториални води дори на една хилядна от милиметъра”, обявява армията, цитирана от държавната информационна агенция.

Още по темата

От края на войната, приключила без подписване на официален мир през 1953 година, от време на време се случват инциденти около границата между двете Кореи. Този обаче идва в момента на повишено напрежение в района.

Смята се, че севернокорейският лидер Ким Чен Ир е болен и се опитва да подсигури наследяването на властта от най-малкия му син.

В събота пък Пхенян демонстрира новите достижения на ядрената си програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това беше така и при нас,но я ни вижте сега.....Всяка нация си има начин за ръководене,подходяща само за нея.Тези ще станат като нас,ако имат "демокрация":)))
83
0
 
6
 
! Отговори
бях там преди 13 години
да, бях там, през 1978 г. Невероятно красиво и чисто! Освен Пхенян посетих и ВонСан и още едно място - курорт на Жълто море - Нам Пхо!Хората обаче - живи да ги ожалиш! Тотален натиск и промивка на мозъка! Дечицата, като срещнат чужденец на улицата дават пионерски поздрав, или се покланят! Абсолютно затворена система и КУЛТ до небесата. Пред музея на револ. двежение в Пхенян има 12 метрова златна статуя на Ким Ир сен - още беше жив тогава! Династия!Гладния комунизъм е най-страшен!
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв умствен капацетет трябва да има човек за да вярва, че с много хора и оръжие от 60г. на ХХ век ще може да се победи една от най-технологичните страни в света? Ако все пак това се случи ще е огромна загуба за модерният свят!
81
5
 
1
 
! Отговори
От Пекин преди 13 години
Ние сме сигурни , че ако никой не се меси в конфликта между двете Кореи след една седмица те ще станат една Корея със столица Пхенян, а най големият град в страната ще бъде Сеул. Няма майтап.
80
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мен пък ми е малко странно.Струва ми се ,че ако по време на тия учения някоя ракета е предизвикала Севера.Всички ние едвали ще разберем за това.Сякаш двата режима са различни,но май си приличат повече от колкото си представяме.
79
2
 
3
 
! Отговори
do 80 преди 13 години
mi haide re6i de kakvo 6te napravi6? To i na men mi se iska da moga da opravq nqkoi ne6ta v Bulgariq ama nemoga, pone si priznavam ne kato tiq deto se biqt v gurdite i kazvat povervaite mi!
78
0
 
3
 
! Отговори
ввв преди 13 години
стига бе..те решават,.,..ние трябва да решаваме всичко в тая държава..и докато хора като тебе казват: те решават всичко или една птичка пролет не прави...няма да стаане..ако тръгна сега да правя каквото и да е, било то протест или просто да изразя недоволство кън нещо зад мен ще застанат поне 15 човека.!а зад теб? трябва да се борим, стига сме се плюли един друг!!!
77
1
 
1
 
! Отговори
Do 78 :( преди 13 години
to kakvo da otstoqva6 tezi koito imat vlast te re6avat kakvo 6te se slu4i. Koi signalizira za neumesten komentar na 77, vmesto da se oplakva6 izrazi mnenie!!!
76
1
 
1
 
! Отговори
ввв преди 13 години
ми да ти кажа ние май сме същите щом не отстояваме собствените си позиции, плюс това толкова време и ние сме манипулирани от некви чужди интереси ммххх..незнам!!
75
2
 
0
 
! Отговори
жжж преди 13 години
да не мислиш че мноого много някои е питал севернокорейците за нещо..при съседи като китаи,япония и русия. мхххх от другата стран пък хамерикански марионетки абе *** дано не се избият!!!
74
1
 
6
 
! Отговори
еко преди 13 години
Тея пък севернокорейски *** - сакън някой да не им изяде държавата, заритал е някой да ходи там... прости и нагли като всички комунисти! Как не им писва да враждуват тия хора...
73
1
 
4
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Хубаво е, че все още има подобни разделения като в двете Кореии, че да могат младите хора сами да преценят кой точно е "империалист", коя система е хуманна, коя система се "грижи за народа", и т.н. Както се казва - да могат младите сами да преценят кой е прав и кой лъже.
72
1
 
6
 
! Отговори
До 71 преди 13 години
Абе ти или си луд за връзване, или си гнусен манипулатор. Тези мислещи хора както ги наричаш, изпратиха целия футболен отбор след световното в някаква мина да работят за наказание, че не са се класирали в следващата фаза.
71
2
 
4
 
! Отговори
1BG преди 13 години
Нямам Корейска азбука, ще го напиша така "ан дее". 20 век двете Германий се обединиха. Вече сме 21 век, те се стрелят!
70
12
 
9
 
! Отговори
84746 преди 13 години
Моя позната стюардеса беше преди няколко години в Северна Корея. Възхитена беше меко казано. Мислещите хора, сигурни ли сте че тази информация, която получаваме е най-правдоподобната?! США налага икономическо ембарго и демонизира всяка държава, която не желае тяхното господство.
69
6
 
4
 
! Отговори
1 преди 13 години
Пич , тая ядрена глава ще бъде унищожена още в момента на натискане на бутона за изстрелване
68
8
 
3
 
! Отговори
7 преди 13 години
Писал съм преди време защо САЩ няма да нападнат Северна Корея. Много е просто, в Южна има едни около 30-40 хил. американски войници. Трябва им само една ракета с ядрена бойна глава за да изчезнат. Познайте какво ще се случи в САЩ ако това стане. За справка кога започват да мислят за изтегляне от Виетнам американците. Там не обичат да посрещат масово ковчези ;)
67
2
 
4
 
! Отговори
za 37 преди 13 години
aide de ......i sms-i shte puskame samo da se mahnete
66
6
 
0
 
! Отговори
minc преди 13 години
pregledaite predskazaniata na vanga
65
11
 
19
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
Северна Корея е страната с най-големия артилерийски корпус в света и притежава атомно оръжие, а границата е спорна. Не им защитавам простотиите, но когато на южнокорейците ясно им е казано какви ще са последствията при артилерийско учение до СПОРНА граница, навярно са били наясно и с отговора, който може последва. Иначе са един дол дренки, карат се като селски моми за очукания си полуостров. А това за глада - и Афганистан гладува, ама ги видя на 11 септември какво направиха...