Фидел Кастро нарече НАТО военна мафия

Барак Обама пък бил достоен за награда "най-очарователна змия"
23 ное 2010 09:42,
20
Фидел Кастро нарече НАТО военна мафия
Снимка: БГНЕС

НАТО е "военна мафия", войната в Афганистан е "геноцид", а президентът на САЩ Барак Обама печели "наградата за най-очарователна змия", която някога е живяла, заяви Фидел Кастро.

В статия, публикувана като реакция на срещата на върха на НАТО този уикенд в Португалия, бившият кубински лидер нарече НАТО "агресивна институция", която не обръща внимание на милиарди хора, страдащи от бедност, слабо развитие, липса на храна, на здравеопазване, образование и работа".

Според него американците изживяват тежък период в резултат на своята военна активност и използват огромен ресурс, за да поддържат, мамят и объркват световното обществено мнение.

"Обама вече призна, че неговото обещание да изтегли американските войници от Афганистан може да бъде отложено. След Нобеловата награда ние трябва да го удостоим с наградата за "най-очарователната змия", която някога е съществувала", заяви Кастро.

84-годишният бивш кубински ръководител е начело на Куба от революцията през 1959 г. докато здравословното му състояние не го принуди да предаде властта на брат си Раул през 2006 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само какъв отпор дадоха на американо при Залива на прасетата ! янкито се прибраха посрани необърсани
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жив и здрав да е Кастро,пурите и салсата.
14
1
 
6
 
! Отговори
Йорго преди 13 години
Кастро ми е сред любимците- жив и здрав да е ---- Та зачи -американците предложии на Русия да се включи в така коментираното ПРО, но Русия даняма достъп до цялата информация ---Ха ха ---- Русия пък предлага като ще е така - да изгради своя система, чрез която ГАРАНТИРА безопасността от изток, но и НАТО да няма достъп до всички подробности на системата ---- Направо серадвам на такъв ход от руска страна- както се казва *шахс пешката* ----- Остава да видим дали Запада ще приеме това предложение
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Stop_islamisation добре. Но американците са това което са само защото 300г. грабят отвсякъде, като са почнали с индиянците от тогава не са спирали. То и ние така да крядяхме и ние щяхме да сме най-добре от всички. То е много лесно пушката на главата и ако не искаш "демокрация" получаваш куршум. Не искаш да продаваш нефт за стотинки - куршум. Не даваш да ти унищожат всички зърнени запаси - куршум. Не искаш ГМО - куршум. Мисли малко, верно че е трудно но поне не ръси тъпизми.
12
8
 
5
 
! Отговори
Stop_islamisation преди 13 години
да в Куба е толкова хубаво, а САЩ са най-лошите затова вече в Маями официалният език е испански и има повече кубинци отколкото американци. Може би защото е многоо хубаво в Куба и няма глад , бедност и тоталитаризъм
11
0
 
6
 
! Отговори
11111 преди 13 години
O4AROVATELNA ZMIA-ZVY4I 4YDESNO
10
1
 
5
 
! Отговори
sam преди 13 години
П.Бучаров каза циментови глави. Да тук е пълно с такива. 50 г. долу империализма - и никой непомисли какво казват тия срещу него, сега пак по навик 50г. долу комунистите/комунисти никога не е имало , а и май никой незнае какво е това/ и пак никой никого неслуша Важно е шум да се вдига. Ф.Кастро е личност, а тук разни *** селяни си позволяват да го обиждат, млъкнете селяни прости и поне за миг помслете , . Егати първичните ***
9
1
 
21
 
! Отговори
Фидел преди 13 години
То хубаво го е казал, ама нищо ново...едва ли останаха *** които да мислят че американците се борят за мир и демокрация по целия свят? На тях им трябва демокрация само там където има нефт и природни ресурси...иначе са хладнокръвни убийци. Ние нямаме нищо освен земята си, та силно не напират, ама все пак са решили да ни сдавят с *** и турците когато станат повече от нас. Та за това е целия номер с правата на малцинствата, да им помагаме от нашия джоб докато се разплодят достатъчно че да се вдигнат. А после ще дойдат да ни спасяват от "терористите" ***, или от "терористите" българи, а терористи да убиваш все пак си борба за мир, нещо като в косово. Ама как няма някой да им пусне една атомна бомба!!
8
2
 
14
 
! Отговори
Venseremos! преди 13 години
Флоридчо мамин! Избърши си устата, ама преди това я измий. Направи си гаргара с лайка - дезинфекцира. А не такава гаргара като твоя *** пост. Ако нещо, към което кубинците се отнасят много сериозно, това са армията и пачангата. Също така образованието и медицината. Доста повече от натовска рота бяха онези, дето бяха размазани в Залива на свинете. Ще размажат и цели дивизии натовски св*не! Янките отдавна щяха да ликвидират режима на Кастро,ако им стискаше. Дядката не само говори, а и го слушат.
7
14
 
3
 
! Отговори
Флорида преди 13 години
Този склеротичен дядка още можел да говори. От време на време трябва да му забърсват пяната от устата. О неразумнийй едина натовска рота може да попилее овехтялата ти куба!
6
9
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 13 години
Не слушаш ли амриканска музика.Не гледаш ли американски филми.Жалко за теб малд проекто-комунист.
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
HE HA САЩ B HATO.зaбpaнa и изpитвaне.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BRAVODOKATO САЩ CA B HATO щe Баde измaмничеcka Mафия
3
3
 
18
 
! Отговори
4iko преди 13 години
ЕВАЛА и пак меко го е казал!
2
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брадат *** комунист.
1
5
 
25
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Мисля че по-точното определение е -военния юмрук на световната мафия,но и това става!!!!!!!!!!!!!!! Никой друг не смее да каже истината на това ниво.................