90 минути за сексуалното многообразие

Проектът ще запознава учениците с нетрадиционните форми на любов
Обновена: 17 дек 2010 17:21 | 17 дек 2010 17:20,
22
90 минути за сексуалното многообразие
Снимка: БГНЕС

В берлинските училища стартира проект „90 минути за сексуалното многообразие”. Целта му е да запознае учениците с нетрадиционните форми на любов, съобщи DW-World.

Аудиторията на проекта ще бъдат предимно класове, в които преобладават деца с чуждестранни корени. Методиката на „90 минути за сексуалното многообразие” е разработена от Съюза на сексуалните малцинства и се поддържа от берлинския сенат.

Последният е оказал и финансова подкрепа за изготвянето на учебни пособия за провеждането на такива занятия в училищата в часовете по етика.

DW-World напомня, че кметът на Берлин – Клаус Воверайт, обяви на всеослушание своята нетрадиционна сексуална ориентация.

Учителката по етика в едно от берлинските училища споделя, че разговорът по темата върви леко с децата. Това донякъде е и благодарение на съдържателната брошура. В нея може да се прочете диалог между двамата младежи Кай и Мурат, в който те коментират, че техен общ приятел е гей.

Мурат му симпатизира и се опитва да признае и своята нетрадиционна сексуална ориентация.

След прочитането на текста в брошурата в класа започва обсъждане, в което учениците изказват мнението си и с интерес се изслушват един друг.

По време на тези уроци преподавателите показват и три плаката, на които са изобразени целуващи се момче и момиче, момче и момче и момиче и момиче.

Едно от училищата, в които работи проектът се е обявило за „Зона, свободна от дискриминация”. Този статут може да придобие всяко друго училище, при условие че 70% от възпитаниците доброволно подпишат документ, че се отказват от всякакъв вид дискриминация: национална, полова или сексуална.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: 90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
0
 
! Отговори
Читател преди 13 години
Поколение се създава от мъжа и жената. Това трябва да се казва на децата, а не разни други "сексуални разнобразия".
20
1
 
0
 
! Отговори
....... преди 13 години
***,***,***....i pak ***
19
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
vse oste,v Germania,Anglia,i t.n.se jenjat v semeistvata,s cel da zapazjat bogatstvata vav familiite,a govorim za moral
18
2
 
1
 
! Отговори
shto ne chetete bre преди 13 години
klasovete sa za emigrantski deza,shte gi uchat kak daprayat svirki na debelia GUNTER.
17
1
 
0
 
! Отговори
Сиси преди 13 години
Не знаех,че и в Библията е писано за хомосексуалистите.Наскоро разбрах,че в Корана пише за тях.Пише,че е грешно и че нормалните хора не трябва да ги приемат за нормални,а за грешници.И даже ако си такъв ти трябва да спираш нагона си.За пореден път се изумявам колко огромна е приликата между Коран и Библия...просто невероятно
16
3
 
3
 
! Отговори
недискриминативно преди 13 години
Това е ш**ана пропаганда и нищо друго.
15
2
 
3
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
"Или не знаете,че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга.Нито блудниците,нито идолопоклонниците,нито прелюбодейците........,нито мъжеложниците няма да наследят Божието царство"-Коринтяни 6.9
14
2
 
6
 
! Отговори
! преди 13 години
Ми браво на тия, като приключат с хомосексуалистите там, да дойдат тук да водят лекции на младежкото крило на БСП.
13
0
 
1
 
! Отговори
1111 преди 13 години
2
12
4
 
9
 
! Отговори
1111 преди 13 години
О, нека го охулват гадно! Нека!Ще повтарям пак със страст гореща гъзът е кат сърцето на човека,не чувства, той горкият, но усеща...Може би затуй са тъй оскъднишегите ни и нямат вече хъс..Как весело, кажи човек да пръднес тоя тъжен и загрижен ***?И за да остави този стих следанадигам гневен и протестен вот.Гъзът е изход, драги господа!Недейте го превръща и във вход!
11
6
 
5
 
! Отговори
Потресен преди 13 години
Какви извращения ,вие нормални ли сте!?!? Древна Гърция,Рим и къде ли още не открито се говори за хомо- и бисексуализъм!!! Тези хора са родени така,никой не е виновен!!! Според мен трябва да се протестира против парадирането с различната сексуалност,като например феминистично поведение и ...кофти начин на обличане!!! Фреди Меркюри също е бил гей,нали се сещате!! Но никой няма нищо против него,поради нормалното му поведение на мъж!! Не смятам,че сексуалната ориентация е от толкова голямо значение
10
3
 
7
 
! Отговори
сашо преди 13 години
отврат
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой много се старае да унищожи света на арийците.Така ми се струва.Огромни старания,за да се разклатят и подрият устоите на всичко,върху което се крепи нашият свят.Много се стараят именно в Германия и в още някои страни.Но нали са генетично увредени,стараещите се не се досещат за принципа на пружината - когато много я натягат в една посока,тя се къса и се навива наобратно.Онзи,който много държи да постигне нещо чрез тази хомосексуална пропаганда,рано или късно ще предизвика нетърпимост към гея
8
3
 
3
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Нормално е преди да се унищожи всеки род, сам да си го иска.
7
1
 
9
 
! Отговори
JL преди 13 години
Нормалните хора живеят нормално, дишат нормално, създават нормални деца, накрая умират нормално и най-нормалното от всичко е, че никога тези нормални не научават защо са се родили и защо живеят.. Наздраве!
6
4
 
23
 
! Отговори
ТАКА Е преди 13 години
Нормалното е семейство от мъж и жена-другото е извращение.Нормално е любов между мъж и жена-другото е извращение.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ako decata nqmat pone 17e pulna propaganda da im se govori za ( zabelejete ) netradicionite formi (t.e. izvra6teniq) 6to ne obrazovate sebe si kak se rukovodi narod a ne robi ... tozi put kojite na stenata 6te e fakt
4
5
 
16
 
! Отговори
Стига! преди 13 години
Да ти се доповръща! Егати демокрацията! Мисля, че обратно - трябва да се даде хубав бой на изпълзяващия отвсякъде разврат. Лошото е, че обратните, "нетрадиционните", са много агресивни и вече действат много активно за каузата си. То не бяха паради, маймунджилъци, провокации. Хайде, стига!
3
6
 
11
 
! Отговори
Пффф преди 13 години
Хахахa ... ще учат извратените швабчета как се правят *** от малки :D xD
2
2
 
16
 
! Отговори
zuzi преди 13 години
В университет обявяват, че гостуващ лектор ще изнесе лекция за любовта, с илюстрации. Започва лекцията, залата е пълна, лекторът е приготвил прожекционен апарат. Започва увода:- И така, колеги, има много видове любов...- Снимки! Снимки! - скандира залата.- Има любов между мъж и жена, например.- Снимки! Снимки!- Има и друг вид любов, например между жена и жена.- Снимки! Снимки!- Има и извращения, като брат със сестра, жена с животно...- Снимки! Снимки!- А има и любов към родината. Ето и снимки...