Bank of America прекрати плащанията към WikiLeaks

Сайтът обеща разкрития за "голяма и влиятелна американска банка"
Обновена: 19 дек 2010 09:26 | 19 дек 2010 08:50,
51
Bank of America прекрати плащанията към WikiLeaks
Снимка: БГНЕС

Bank of America прекрати плащанията към сайта WikiLeaks, който разгневи американските власти с публикуването на редица документи от кореспонденцията на американските дипломати, пише британският вестник „Файненшъл таймс”.

Джулиан Асандж реагира остро на ограничението от банката: "Това е нова форма на финансов макартизъм, която лишава нашата организация от нужните за оцеляването й фондове, която лично мен ме лишава от средствата, от които се нуждаят моите адвокати, за да ме защитят от екстрадиране в САЩ или в Швеция", заяви Асандж пред група журналисти в Бекълс, градче в източна Англия, на около 200 км от Лондон, където е поставен под домашен арест.

В интервю за сп. "Форбс" Джулиан Асандж съобщи, че следващата мишена на WikiLeaks ще бъде голяма и влиятелна американска банка. След това в американските медии се появи информация, че става дума за Bank of Americа.

В изявление на Bank of Americа се казва: „Допускаме, че WikiLeaks може да се занимава с дейност, която е несъвместима с вътрешната политика на банката”. Така Bank of Americа се присъедини към действията на Mastercard, Visa, PayPal и спря всички банкови операции с основания от Джулиан Асандж сайт.

WikiLeaks призова всички свои поддръжници да напуснат Bank of Americа. "Приканваме всички хора, които искат да запазят сметките си, да намерят по-безопасно място за парите си от Bank of Americа", писа WikiLeaks в микроблог в Twitter.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
86968 преди 13 години
Ще цъфнат имената на политиците. Корупцията в САЩ е с много пъти по-голяма от нашата, но на друго ниво и начин. Те даже си правят войни заради печалбите на семейния бизнес.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
VSI4KI AMERIKANSKI BANKI SA EVREISKIVSI4KI AMERIKANSKI BANKI KRADAT PARI I PE4ATAT PRAZNI HARTIIKI,TRIABVA DA BADAT ZATVORENI I ZABRANENI ,
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако някое пиянде почна да повръща на тапицерията ми в таксито,нямам ли право да го изгоня от колата и да го лиша от правото да ползва "таксиметрова услуга"?
46
2
 
2
 
! Отговори
555 преди 13 години
SAMO DA NE ME BAMNAT
45
2
 
6
 
! Отговори
555 преди 13 години
*** NA BANKITE OCHAKVAITE SKORO
44
4
 
4
 
! Отговори
Santa Claus преди 13 години
Mnogo mrazeshti Amerika ima tuk v tozi forum.Zatova Bulgaria degradira taka usileno ...zaradi tazi pusta omraza,koiato vi iade vseki den....
43
1
 
1
 
! Отговори
carolina преди 13 години
Ne se pritesniavam -polzvam samo Wells Fargo kreditni karti,koiato e dosta stabilna banka...:)
42
5
 
1
 
! Отговори
PDF преди 13 години
Аз пък ще си държа сметката в BofA, даже още няколко ще си отворя. Стига вече с тези партенки и този комсомолски ентусиазъм. Ако някой така се бърка в моите финанси и тези на бизнеса ми, не ще му затворя сметката ами ще го съдя до дупка. Що за беззаконие!
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми това си е тяхна работа. Ние дали го одобряваме е друг въпрос, но банката реално има законово право да постъпи така. Още повече какво се учудвате, естествено, че американците ще направят каквото могат да го затруднят. Най-малко пък самия Асандж трябва да е изненадан от това.
40
5
 
17
 
! Отговори
ДО СМОТАНЯКА 18 преди 13 години
ОРИГИНАЛНИЯТ САЙТ Е СПРЯН НО СА ПУСНАТИ КЛОНИНГИ,С НАЙ РАЗЛИЧНИ ДОМЕЙНА. АМЕРИКАНЦИТЕ В ЛИЦЕТО НА САЩ СА СЪВРЕМЕНИТЕ ФАШИСТИ С ДЕЙСТВАШ КОНЦЛАГЕР В КУБА-ГУНТАНАМО,В НЕГО СЕ ВКАРВАТ ХОРА БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА.ОПЕРИРАТ С ХАРТИИ НАРЕЧЕНИ ДОЛЪРИ КОИТО НЯМАТ ПОКРИТИЕ.И ВОЮВАТ В НАРУШЕНИЕ НА ВСИЧКИ КОНВЕНЦИИ ПО ЗЕМНОТО КЪЛБО.
39
1
 
12
 
! Отговори
Васката преди 13 години
Иванчо, когато през 2008 им дадоха държавната помощ, тогава нямаше частни интереси нали? Никой не попита американците дали искат до помогнат на тази банка, чрез данъците си.
38
16
 
6
 
! Отговори
Иванчо преди 13 години
Само потвърждаваш мнениото ми, че тъпунгирите се хващат на "въдицата" :)Ако бе толкова голям "борец за права и истини" този агент-провокатор наречен Асандж дали щеше да използва Bank of America??? И ако изключим конкретния случай - какво нередно има това което прави Bank of America? Частна банка, частни или корпоративни интереси - ако иска ще те обслужва, ако не иска - няма. Някой да те е карал да ходиш при тях? Аман от комсомолско-чалгарско-инфантилно мислене.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей за това бъдете разумни и не ползвайте кредитни, дебитни и др. карти и банкови сметки. - за да не ви държат в ръцете си тези ..айде да не казвам, че кой знае дали не се следи тук кой какво пише! :)Но общо взето новия световен ред (разбирайте заробване) се случва вече..и кредитните карти са една точка от изпълнението му.. Пo-натам ще има и вградени чипове и т.н.
36
1
 
5
 
! Отговори
старшинка преди 13 години
Защото той разчиташе и ти да отидеш там, ама си толкова ***, че не се сещаш.
35
17
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
тоя защо не му дадат едно островче да си направи държава, където да екстрадират всички праволюбци, свободолюбци и прочие левашка ***? да стане стане цар на глупаците и да ги управлява демократично и в пълна прозрачност :)
34
4
 
19
 
! Отговори
политолог преди 13 години
Ами така ще е , като по цял свят некадърници и *** се докопват до власт. В Америка постовете се купуват, ако разберете колко пари се харчат в предизборните им кампании, ще разберете, че българското купуване на гласове е нищо.
33
4
 
5
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Правилен спомен,ама непълен,За демос се смятат само имотните:-).Робите и илотите духат супата.
32
4
 
17
 
! Отговори
фанта преди 13 години
Като ви слушам такива и ми се повдига. Знаеш ли защо? Защото всеки човек във вселената е длъжен да съблюдава справедливостта. Тя е мерило на живота, а не силата. Силата само върши някаква работа. Когато проповядваш да си заврем главите отзад, оправдаваш всеки, който върши неправди. Утре, когато се стовари върху теб, тогава псуваш и тях и нас, че не сме ти помогнали? Затова ми се повдига от мишки и лалугери като теб. Ако ти не защитиш този човек, значи утре теб няма да те защитят по справедливост
31
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оставете това, холан, не е за нашата уста лъжица! Я идете да си купите пържолки и винце за празниците, ако още са ви останали финикийски знаци в джобовете.
30
5
 
24
 
! Отговори
фанта преди 13 години
Както си решите? само не ни закачайте нас славянството щото ние страдаме от кой ли не: от ислямски фанатици, от мормонски мафии, от какви ли не апетити и интереси? Лично аз считам че САЩ има много чудесни хора, но някои кръгове там се изживяват като господари на вселената и това води до там, че открито диктуват кефа си навсякъде. А от товма патят и не малко американци и други. В случая, Асандж си е невинен, защото това му е раблотата - да пише, но истината. Нали налагат демокрация? Или ....?