Северна Корея готова за ядрена война с Юга

Пхенян заяви това след големи учения на Сеул
23 дек 2010 15:41, Елка Василева
128
Северна Корея готова за ядрена война с Юга
Снимка: БГНЕС

След военните учения, проведени в четвъртък от Сеул, Северна Корея за пореден път потвърди, че е готова да започне „свещена война“ с южния си съсед с използване на ядрено оръжие, съобщи Ройтерс, като се позова на севернокорейските медии.

В четвъртък сутринта Южна Корея проведе близо до демилитаризираната зона 40-минутни военни учения, които въпреки кратката им продължителност бяха наречени най-големите в историята на страната от гледна точка взаимодействието на наземните видове войски и ВВС.

„В отговор на умишления стремеж на враговете да тласнат ситуацията към въоръжен конфликт нашите революционни сили са готови във всеки момент да започнат свещена война с използване на силите за ядрено сдържане“, цитира севернокорейската агенция думите на военния министър на страната.

Още по темата

Ситуацията на Корейския полуостров остава напрегната след престрелката между двете страни на 23 ноември в района на остров Йонпьонг. Обстрелът причини човешки жертви, включително и сред мирното население, припомня РИА Новости.

Северна Корея, която се обяви за ядрена държава през 2005 г., не за първи път заплашва Южна Корея с арсенала си, но експертите не са убедени, че Пхенян притежава необходимите средства за реализиране на заплахите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
0
 
! Отговори
Колчо преди 13 години
Тъпите американци се опитват да бъзикат Китай , защото китайците могат да ги сринат финансово. Това прилича на изнудване.
125
1
 
3
 
! Отговори
празнично напиване преди 13 години
Северна Корея ги сърби много да се бият с някой. Май подобен конфликт е неизбежен. Просто сигурно искат да покажат на света, че не са страна, с която да се *** (което наистина е така де).
124
1
 
4
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Ей,човечеството не спира да предизвиква съдбата!А после се чуди защо му идват беди на главата...
123
5
 
5
 
! Отговори
free преди 13 години
Те нямят какво да ядат, а война щели да водят.
122
5
 
6
 
! Отговори
АрхарАрхаров преди 13 години
Не се заблуждавайте че някой може да победи Северна Корея.Това е 1.2милиона армия прекрасно обучена и с изключителен боен дух.300000 е само спецназа на севернокорейците.Действително са въоръжени с морално остаряло оръжие от преди 30-40 години но добре поддържано модернизирано.Къмвсичко това трябва да се добавят и частите им от камикадзе.В тила им всичко е приготвено за продължителна партизанска война.
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Виновни са федаините и талибаните. Трябваше да сложат оръжие, а не да се крият зад цивилните.
120
3
 
2
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
Напиши си в Гугъл "Iraq War documents leak" и чети. На някои от тия хич не им е било смешно...та така, за "справедливостта" и "лошите държави".
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До пропускателните пунктове не са се приближавали бременни и болни, а автомобили. Автомобилите не забременяват, само боледуват понякога, но отвън не им личи.
118
4
 
8
 
! Отговори
Мисля си преди 13 години
САЩ не може да нападне КНДР заради Южна Корея. Причината е в това , че ще засегне интересите на Китай. А Китай е държавата която до днес е изкупила 25 % от лошите кредити на САЩ ( около 1,5 билиона долара).Иначе на черните изобщо не им пука, да обявят стратегически интереси в Северна Корея и този път да запалят целия свят. Бруталните *** в последните години имаха интереси в Иран, Ирак и Сърбия. Ето някои от резултатите в Сърбия:Правилна и необходима операция - така бившият генерален секретар на НАТО Джордж Робъртсън определи агресията на НАТО над Сърбия. Операцията бе проведена от предшественика му, днес върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността Хавиер Солана. В централата на НАТО в Брюксел бомбардировките срещу Сърбия - 38 000 полета, от които 10 484 с бомби с прецизно насочване, се смятат за значителен успех. След първоначалните атаки срещу военни цели алиансът концентрира огневата си мощ срещу промишлени и търговски обекти, но засегнати и разрушени бяха и множество цивилни сгради.По време на 78-дневната въздушна операция, наречена Милосърден ангел, загинаха 1002-*** военни от армията и полицията и около 2500 цивилни. Сред тях 89 бяха деца. Около 10 000 души бяха ранени. Сред убитите са и четирима етнически българи: Стамен Рангелов, от село Божице; Симеон Тодоров от Сталач; Борис Еремиев от Клисура; Иван Станков от Ниш. Стамен Рангелов е намерил смъртта си във взривена от НАТО болница за цивилни, Борис Еремиев - също, но в друга болница. От четиримата само Иван Станков е бил военнослужещ. Може би най-големият срам във външната политика на България ни беше вменен от 38-ото народно събрание, правителството на Иван Костов и външния министър Надежда Михайлова. Тогава те, а не българският народ направиха цивилизационния избор да дадат българското небе за апокалиптичните намерения на Милосърдните ангели от НАТО. Тогава никой не обясни на народа ни защо в някогашните български градове Ниш, Пирот, Враня и Сурдулица миротворните ескадрили на НАТО убиваха и невръстни дечица? Деца, чиито баби и дядовци векове са били българи! Защо се бомбардираха болници, мостове? Беше ли възмездие или наказание за България бомбата, която падна в Горна баня?
117
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жертвите са малко, имайки пред вид дивотията и кръвожадността на племената, населяващи Африка. Не американците ги избиват, а те се колят помежду си. Белият човек каквото може да направи - прави.
116
2
 
2
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
"Само 5.5 млн.?" Май повече по тая тема няма какво да се спори, много малко са жертвите явно...Иначе на американците досието си е "мръсно" открай време - гаврите в Абу Гариб, избиванията на семейства в Ирак и Афганистан при обиски, стрелбата по цивилни (вкл. бременни и болни), които уж се приближавали прекалено близо до пропускателни пунктове, да не забравяме и поне 1000-та убити при бомбардировката на Багдад през 2003-та. Британците и немците също имат разни простотии на своя сметка...
115
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо не предположиш, че без миротворци и без самолети, които им хвърлят контейнери с храна, щяха да са измрели 8 или 10 млн. африканци, а не само 5,5 млн. Та кои са примерите за американците? Дето пазят хаитянците да не се изколят, строяват ги на опашка и им раздават хляб ли?
114
5
 
6
 
! Отговори
от руснак преди 13 години
абе вие българите заще не пратите миротворци в Корея ? ) та нали и така сте пушечно месо за Авганистан и Ирак )) заще пък не и за КОРЕЯ ? ) ем чичо сам ще ви погали по *** ем убитото ви самочувстивие малко ще се повдигне
113
2
 
3
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
"Миротворците" се отнасяше и за американски, британски и т.н. войски, не само за тия от ООН. За американците сам можеш да се сетиш, примерите са безброй, а ООН очевидно си върши чудесно работата в ДР Конго например, щом са там от '99-та и оттогава насам там са загинали 5.5 милиона души. За които обаче май на хората не им пука толкова, колкото за тези в Северна Корея - странно защо ли ?
112
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде точно миротворците участват в издевателства? Аз се сещам само за руските миротворци в Грузия и Приднестровието.
111
0
 
3
 
! Отговори
oo преди 13 години
Това е като да играеш "All in" на покер, а да имаш само чифт двойки...
110
4
 
6
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
Може би 2/3 от хората по света биха дали мило и драго за тази "чудовищна нищета", но не е това въпросът. Работата е, че въпреки всичките си кусури тази страна показа среден пръст на мазното, отвратително, *** лицемерие, наречено "международно право" и прилагащата го "международна общност", на долното ООН и подобните политически коректни организацийки, които призовават за мир а в същото време "миротворците" им или стоят и гледат издевателства, или направо участват в тях.
109
1
 
6
 
! Отговори
ООН преди 13 години
Мдаа........работат е дебела. Скоро ще четем - обединените войски на Русия и Китай днес превзеха столицата на Северна Корея и поставиха под контрол ядрения арсенал на страната.............вижте на картата , кой го отнася ,ако онез *** започнат с ядрени бомби
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунистите се наси*ат от страх и се опитват да блъфират. Нека се шашкат, накрая толкова ще изгладнеят, че ще залеят света със севернокорейски евтини момичета.
107
10
 
7
 
! Отговори
do 94-Kanara преди 13 години
Бил съм.Излизайки от хотела,почти веднага забелязваш как някой непрекъснато върви слд теб.Ако попиташ някого за нещо,хората уплашено се извръщат.Там се живее в тотален страх!Леки коли почти няма,като изключим тези на които се возят богоизбраните.Явно според ранга им това са само и изключително Волво и разбира се Мерцедеси.Останалото са безброй велосипеди.Магазините са много малко,но това е напълно разбираемо,защото рафтовете в тях са напълно празни. А да,има и спциален такъв по подобие на нашият Кореком от едно време.Там единственото,което можеш да си купиш е женшенова ракия и няколко сувенира. Гледането на Южно Корейска телевизия е криминално престъпление ,което се наказва с всичката строгост на закона!!Колкото до тяхната ТВ ,не си струва да говорим.Само за живота на другря Ким Ир Сен ,и тя свършваше много рано, защото пестенето на ел. енергия е тотално!Ел.крушки не трябваше да надхвър-лят 15 вата. И т.н и т.н...........Нищетата при която живеят обикновените хора е ЧУДОВИЩНА!!НЕОПИСУЕМА!!Може би на света няма друг народ,който токова много да страда,но ВСИЧКИ ТЕ ЗДРАВО‌‌ СА ОБЕДИНЕНИ ОКОЛО ИДЕИТЕ НА ДРУГАРЯ КИМ ИР ‌СЕН И ЗА ДОБРУВАНЕТО НА НЕГОВОТО СЕМЕЙСТВО !!!