Четири жертви на полицейски огън срещу протестиращи в Тунис

В град Ел Кеф протестират срещу началника на полицията
Обновена: 6 фев 2011 14:26 | 6 фев 2011 13:48,
2
Четири жертви на полицейски огън срещу протестиращи в Тунис
Снимка: БТА

Най-малко четирима души са убити, а 17 - ранени, след като началникът на полицията в град Ел Кеф в северозападен Тунис откри огън срещу разгневената тълпа от демонстранти, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на съобщение на тунизийска информационна агенция.

Министърът на вътрешните работи на Тунис Фархат Ражхи издаде заповед за арестуването на полицейския началник, предаде ИТАР-ТАСС.

Полицията откри огън, за да разгони демонстранти, които хвърляха запалителни бомби и камъни по полицейски участък, предаде Ройтерс, цитирайки източник от туниското вътрешно министерство.

"Около 1000 души се събраха на протест пред полицейския участък на Ел Кеф, за да искат началникът на полицията в града да бъде уволнен за злоупотреба с власт при изпълнение на служебните си задължения," съобщи източникът пред Ройтерс.

Префектът на областта Мохамед Нажиб Тлижали призова за спокойствие по местното радио и заяви, че самият полицейски началник е приет в болница и е под арест.

Миналия месец президентът на Тунис Бен Али бе свален, което вдъхнови серия от антиправителствени протести в арабския свят, напомня агенцията.

Бен Али, който беше на власт от 23 години, избяга в Саудитска Арабия на 14 януари, след няколко седмици на протести срещу бедността, корупцията и политическите репресии, които също бяха придружени от сблъсъци с полицията и отнеха живота на десетки хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Do 972 преди 13 години
Kato 4e li v BG e po razli4no ,i tuk e diktatura ot 20 god i kradat do duno
1
4
 
5
 
! Отговори
972 преди 13 години
6TE POPROTESTIRAT,PA 6TE IM OMRAZNE,I 6TE GO PODKARAT PO STAROMU.ISLAM I DEMOKRACIA NE VIREJT ZAEDNO.DRUG DIKTATOR TE DOIDE,S DRUG ANTURAJ,6TE NAPALNJT GU6I ZA 20-30 GODI NI,POSLE I DA GI IZGONJT PU6I IM PURA.