Хубавото Наде... Ауерман скочи срещу скелетите в модата

"Нека на подиума да не излизат прекалено млади и слаби момичета"
Обновена: 11 фев 2011 16:52 | 11 фев 2011 16:52, Елка Василева
23
Хубавото Наде... Ауерман скочи срещу скелетите в модата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Известният германски топмодел Надя Ауерман поиска в Германия да бъдат въведени строги правила за манекенския бизнес, които да забраняват на подиума да излизат прекалено млади или прекалено слаби модели, съобщи АФП.

Според Ауерман ненавършили 17 години момичета не бива да бъдат допускани да работят като модели. На ревютата би трябвало да присъстват контрольори, които в случай на подозрения да изискват паспорта на моделите.

Освен това Надя Ауерман посочи, че е необходим закон против слабите модели, подобен на този, който действа в Милано.

„Важно е да не се допуска чрез модата да се пропагандира педофилският идеал за красота“, подчерта бившият топмодел.

39-годишната Ауерман, която е майка на три деца, каза, че не възнамерява да се връща в манекенския бизнес.

„По-скоро бих заснела рекламен клип за това как околните да бъдат накарани да те възприемат сериозно като жена и като личност“, заяви Ауерман, пише Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
анонима преди 13 години
браво на германската маникенка краино време е да се пише по тази тема ,. СТИГА ВЕЧЕ ДА ВИЖДАМЕ ХОДЕЩИ СКЕЛЕТИ
22
0
 
0
 
! Отговори
alice_in_wonderland преди 13 години
Трябва да сложат някакви долни граници-манекенка под 17-18 години,под 55 кг(примерно) и без да е в перфектно здравословно състояние да не може да участва в ревюта.
21
0
 
2
 
! Отговори
alice_in_wonderland преди 13 години
Права е жената!Това показвано по ревютата е нездраво и определено провокира към търсене на някаква изкривена представа за "идеално" тяло.Колко от тия манекенки измряха от анорексия и булимия!Трябва да се наложат строги критерии за това как трябва да изглеждат девойките по ревютата,което до голяма степен ще намали случаите на хранителни разстройства сред младите момичета,които се стремят всячески да им подражават.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
17-ти, нали се сещаш, че дизайнерът представя дрехата която е създал, а не на коя фигура как ще стои. Той не е човек който да търси прикриването на несъвършенството. Много елементарно изказване правиш и личи колко не ти е ясна материята. Един стилист който иска да представи даден човек в най добрият му вид, търси цветове, десени, модел подходящи за фигурата му.
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв ви е проблема на всички със моделите? Искат - слаби са. Големи же, могат да решават за себе си. Били лошо влияние... ами ако даваш на 9 годишната си щерка да чете Воуг много ясно, че ще са лошо влияние. Възпитавайте си децата сами и престанете да вините моделки, списания, интернет и телевизията за провалите си като родители. ;)
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спорт бе, хора, спорт. Да сте видяли затлъстяли тенесистки, волейболистки, танциорки ...Вместо да се тъпчете с мазен чипс пред телевизора що не вземете да направите едно кросче 3-4 км. А да видим после кой ще е 50 кила и кой 150.....
17
3
 
14
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
До 16Всеки има право на собстве вкус и предпочитания. Но гениален ще е оня дизайнер, който направи модели за всякакви фигури (без патология), в които те да изглеждат пердставителни и дори секси. Важи и за мъжки и за дамски модели! Да "облечеш" млад човек с хубава фигура - не е трудно - той/тя и с джинси и тенисака са готини!А по въпроса с "моделите" - тип "освиенцим" се съгласявам - що млади момичета по света са се погубили!Доста кокали в луксозна "торба" - гладни и злобни до полуда!
16
8
 
11
 
! Отговори
до №9 преди 13 години
Няма как да са ниски дебели и трътлести. Хората търсят възможност да покажат по най добрия начин дрехата която са създали, а всеки знае как седи на нисък човек и как на висок. Както не случайно най търсеното в една манекенка са дългите слаби крака, но стрина Мара си мърмори под носа от завист, че на някои Господ е дал, а на нея не. Няма такъв дизейнер, който да се съгласи ниски и дебели да му развалят дрехата. Те търсят перфектното, а не масовото.
15
1
 
1
 
! Отговори
ZZZZZZZZZZZZ преди 13 години
ne e samo ustata
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Готина е Ауерман, гледах я по реклами години наред, ама и тя, преди да дава съвети, парите прибра. А и за този вид "съпричастност" се плаща добре. Всичко е бизнес и пари, и пиар по наболели въпроси.
13
3
 
75
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Права е фрау Ауерман.Когато дефилират скелети,нашите дъщери започват да гладуват и да си съсипват здравето.Колкото е вредно да си затлъстял,толкова е вредно и да си анорексик.И за другото е права-твърде младите момичета в модния бизнес нямат още житейски опит и е много лесно да си съсипят живота или поне да си изкривят представата за него.
12
2
 
0
 
! Отговори
2222 преди 13 години
!!!!!
11
0
 
5
 
! Отговори
Ния преди 13 години
до 10.Това може да се провери.Клаудия е открита по-рано от Надя,няколко години,ако не се лъжа май вече е на 42г.
10
2
 
6
 
! Отговори
2222 преди 13 години
До 7,Ти се бьрка6 не6то моето моми4е!Карл откри Клаудия 6ифьр, ама карай. Този *** гостави на мира!Най големите скелети са именно в 6анел!
9
6
 
44
 
! Отговори
скелети преди 13 години
Вярно е че ужасно изглеждат и сякаж са само от кожа и кости,преличат на болни недохранени.Според мен на подиума трябва да има маникенки от всякаква възраст,защото модата не е само за младите,а трябва да обхваща всяка възраст.Но не е нужно да си много слаб,а просто да изглеждаш добре и дрехата която ще се рекламира да ти стои добре.Защо маникенките са все високи,това трябва да отпадне.Модата трябва да е достъпна за всеки и затова маникените трябва да бъдат различни.
8
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С две ръце съм "ЗА"! Стига с тия скелети по ревютата, то чак ти става гадно да ги гледаш... Не съм фен на прасетата също, просто едни нормално изглеждащи момичета...
7
1
 
47
 
! Отговори
Ния преди 13 години
Странно е,че точно Надя заема такава позиция,но може би вече гледа на нещата,като майка.Самата тя навремето беше доста слаба,а неин откривател е модния гуру Карл Лагерфелд,който пък даде най-силен отпор на Международните Здравни Орг-ции,когато поискаха от модните компании да променят критериите при избор на манекенкии да се взимат по-закръглени момичета.Тогава той каза:Това са болни амбиции на пухкави лелки,чието място е край печката в кухнята.Това,че Надя е на друго мнение е добре.
6
3
 
57
 
! Отговори
съгласен ! преди 13 години
Да, супер извратено е малки и недоразвити момиченца - анорексички да представят модата - друго е една хубава на 20-сет 20-сет и нещо години и с добро хармонично телосложение ...Другото е перверзия.....
5
2
 
31
 
! Отговори
баш фен преди 13 години
Нашето Наде пък като отслабна заприлича на крива тояга, абе баба Яга.
4
4
 
54
 
! Отговори
Джини преди 13 години
Изключително интелигентно мнение, това е една от причините много жени да бленуват да изглеждат като малки момиченца, а това води до грозни последствия.