Хомосексуалистите на Острова ще се женят в църква?

Предложението е на британското правителство
Обновена: 15 фев 2011 14:28 | 15 фев 2011 14:28,
136
Хомосексуалистите на Острова ще се женят в църква?
Снимка: Reuters

Британското правителство предлага да бъдат направени промени в законодателството, съгласно което държавата ще признава еднополовите бракове, сключени в църква. Действието на поправката ще обхване синагогите и джамиите, съобщи ВВС.

В момента законите в Англия и Уелс не позволяват регистрацията на еднополовите съюзи в религиозни учреждения. По време на церемонията не се разрешава и да се пеят църковни химни, както и да се чете Библията.

Отмяната на това положение би имало малко практически последици, тъй като от англиканската църква вече са заявили, че няма да позволят техните храмове да бъдат използвани за сключването на подобни бракове.

„Аз съм за равноправието, но не желая някой да ми казва какво трябва да прави англиканската или католическата църква“, категоричен е йоркският архиепископ.

Предполага се обаче, че квакерите и представителите на либералния юдаизъм ще се отнесат по-благосклонно към идеята.

Все още не е ясно дали, сключените в църква еднополови съюзи ще се наричат бракове или „граждански партньорства“, както сега официално се именуват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
1
 
! Отговори
фифи, до 130 преди 13 години
да, вярно е, защото жената по природа има инстинкта да иска да бъде майка. Докато мъжете са първични ... скука, скука ...Като искат да си живеят по двама така, все едно е, на кой му пука. Но и това да е всичко.
131
2
 
0
 
! Отговори
фифи, до 129 преди 13 години
Те щяли да бъдат щастливи! А ДЕТЕТО??? Наясно ли си, че образа на мъжа, бащата, (респ. жена и майка) в едно семейство е фактор за изграждане на личността? Какво ще научи и какво няма да научи то ако расте с 2 жени или 2 мъже?? Какво ще липсва? Какво ще е в повече? .... аман от повърхностни разсъждения! Ти май наистина живееш в измислен свят.ОК, ама избора си е твой! Когато едно дете порасне само да си прави сексуалния избор в живота. Но да объркваш нарочно природата на друг човек е егоизъм!
130
1
 
0
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО преди 13 години
НОРМАЛНО-ЩОТО ВЕЧЕ НА ЗАПАД ПОВЕЧЕ ОТ 60% СА ОБРАТНИ. В БГ ПРОЦЕНТА СЪЩО НЕ Е МАЛЪК
129
1
 
1
 
! Отговори
Сложен казус преди 13 години
Фифи,четох преди време,че хомосексуалните жени обикновено искат да имат свои деца,но при условие,че забременеят чрез изкуствено осеменяване - т.е. семенната течност да бъде внесена в утробите им по медицински път.Не знам защо мъжете-хомосексуалисти не проявявали особен интерес към този начин да оставят потомство.Аз се затруднявам да дам мнение - заради средата,в която ще расте подобно дете.То ще си мисли,че такова съжителство е нормално и сигурно ще се стреми към антиприродния еднополов брак.
128
2
 
2
 
! Отговори
alice_in_wonderland преди 13 години
И какво лошо има,важно е хората да са щастливи и щом това ги прави другото няма значение!!Религии,глупости!!!
127
2
 
2
 
! Отговори
Шарлатания преди 13 години
Християнската църква загуби битката с Исляма, заради самото нейно поведение и морал, което си е чисто поведение на гейове. Съвременната Християнска църква носи голяма част от вината за заробването на Европа от Исляма.
126
1
 
1
 
! Отговори
фифи преди 13 години
защо им е важно да имат сключен брак ?!? деца така или иначе не могат да създатат самостоятелно, т.е. няма да могат да продължат рода си, да имат семейство, да оставят истинска следа след себе си ... за осиновяване не е нужно да си женен, а да имаш пари. Що се правят на интересни, равноправие, ала бала ... няма връзка с равноправие! Иначе нямаше да са създадени Адам и ***, ами Адам и Евон хаха Явно не вярват на библейски писания, какъв е тогава зора с църква?!Комплексари!
125
2
 
3
 
! Отговори
Волен-Недоволен преди 13 години
Аз пък ще се женя за Янето :), а кум ще ми е Станишката и Вигенчето...
124
3
 
6
 
! Отговори
3456 преди 13 години
В църквата?Пред очите на Създателя? Пред Който ни е създал и не само нас мъжко и женско???Това вече подигравка ли е, или перверзия?А в Библията не пише ли какво ще се случи, когато това стане повсеместно? А ще я четат пред тях!
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 120.При всеки природен биологичен вид се наблюдават и мутации. Това не означава, че те трябва да се приемат като нещо нормално. И изобщо не става въпрос за намеса в личния живот на хората. Въпросът е за защита на онова, което не е мутация. Мисля, че сръдните на гейовете в случая са неуместни. Нека да изживяват същността си, но да не я навират в очите на останалите.
122
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мога да разбера защо се месите в ЛИЧНИЯ живот на хората? Защо ги характеризирате с разни думи? Кой ви дава правото да казвате кое е правилно и кое не? Кой е недъгав и кой не? Гледайте си собствените животи и не се вълнувайте толкова какво правят комшиите ви в спалнята си, защото това не ви касае изобщо.
121
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Mnogo to4no kazano! Mnogo hora zabravqt 4e Isus be6e obvinen na bazata na onezi zakoni koito bqha re6tu gay sexa. No tezi ne6ta ne6to ubqgvat .. kolko udobno :) Isus doide da propovqdva Lubovta, no tq vse o6te ne e razbrana.
120
3
 
3
 
! Отговори
до 118 преди 13 години
Здравите общества от бели хора?Човече,лекувай се!Най-големите престъпления и извращения в историята са дело на претендиращи за здрави бели хора.
119
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Gay sexa e prirodno i estestveno qvlenie - ima go v prirodata, Tova zna4i li 4e ti si nedygav, pri polojenie 4e ne znae6, no ima6 samo4uvstvieto da se izkazva6 i da plue6 drugite hora? istinata e 4e i glupostta e prirodno qvlenie i nqma kak da se preborim s neq
118
2
 
2
 
! Отговори
ot UK преди 13 години
Tova e pohvalno. Problemyt tuk moje da se stori strannen no se zaklu4ava v edna duma. dimata Brak. Kym momenta tazi duma ne moje da se upotrebqva pri hgay svatba', makar 4e vsi4ki ostanali prava sa ravni. I taka zaradi edna duma ima brojenie, 4e situaciata ne e ravnopravna. Ima i druga strana, hetero dvoikite pyk necmogat da imat civilni brakove kakto e pri gay dvoikite, koeto sy6to ne e to4no, nadqvam se i tova da se opravi. I tuk ima mnogo nespravedlivosti ,no se opitvame ne6tata da stavat.
117
5
 
7
 
! Отговори
Бг преди 13 години
Това е гавра!Еднополов брак в църква!Това е непривично,неприложимо,100% неприемливо за здравите общества от бели хора!Някой много иска да разбие точно тези общества!Но добре да си помисли какво му се пише заради тези "опити"!Демокрация не означава разпасаност,нито поощряване на експерименти,целящи да създадат болно,разпадащо се общество!Всяко нещо,което е антиприродно е недъг.Днес законодателството не преследва никого заради това,че е недъгав.Но това не значи да поощрим осакатяване на здравите
116
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се карайте на философски теми, нелепо е. Картината е следната - има едни луди които се смятат за призвани да смучат куpове и да *** ***, едни *** които да ги защитават и едни обикновени хора, които засега нямат оръжие.
115
0
 
3
 
! Отговори
AZ преди 13 години
За втори път не съм гей, не си падам по мъже, а по жени. Надявам се да можеш да четеш правилно. Иначе за християнството какво да чета, стига ми това че според същото сме направени от кал.
114
1
 
1
 
! Отговори
до АЗ преди 13 години
Много малко знаеш за християнството, и не съм те обидил, мислех че се гордееш с гей ориентацията си , но щом те е срам се извинявам.
113
2
 
2
 
! Отговори
AZ преди 13 години
Какви мили думи от един смирен християнин, браво поредния талибан, като тези с брадите в Афганистан.