Може ли любовта да бъде математическо уравнение?

Да, формулата й е открита след 5 години сметки на учени
31 мар 2010 07:07,
31
Може ли любовта да бъде математическо уравнение?
Снимка: БГНЕС

Може ли любовта да бъде изразена като математическо уравнение? Да, ако питате швейцарските учени, открили формулата й, която е: >t=>♥.

Според тази "математика" в идеалната двойка партньорите са от една националност и нямат разводи зад гърба си, мъжът е поне с 5 години по-възрастен, а жената - по-образована, пише Дойче веле.

В продължение на 5 години учените наблюдавали 1074 швейцарски двойки и анализирали в каква степен евентуалната раздяла на двойката се влияе от такива фактори като възраст, образование, националност и по-ранни бракове.

Швейцарското проучване доказало, че за 68% от участниците съществува по-подходящ партньор, с когото вероятността за развод от математическа гледна точка е по-ниска.

Негативните емоции на единия, неговите агресии и враждебност, предизвикват същото поведение у другия и не водят до нищо добро, твърдят учените.

И обратното: колкото по-малко изисквания и претенции предявяват партньорите един към друг, толкова повече радости ще има и за двамата.

Например, ако жената престане да мъкне мъжа си по магазини и приеме, че понякога той има право да си мълчи, това със сигурност ще допринесе за хармония в отношенията им.

Но методът работи, разбира се, само ако и двамата партньори са готови на компромиси.

Любовта е била и винаги ще бъде сложна задача, струва си обаче решението й да се доведе докрай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
тия брътвежи можеше да впечатлят някого през 80те, ама сега всеки има компютър и му е съвсем ясно какво е това, няма защо да ни просвещаваш.
4
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами,че ти си се оженил за майка си,то не е трудно човек да се разбира с мама,това и баба го може.
3
0
 
11
 
! Отговори
Жо преди 14 години
КАКТО ВИЖДАТЕ, КОМПЮТЪРЪТ не можа сам да "копира" сърчицето от формулата. Трябва да му се нареди да го направи. Така е и с изкуството и емоциите- компютърът може да ги представи чрез формула, но тя ще бъде еквивалент на нещо , вече създадено и нещо , вече случило се. Компютърът не може да създаде изкуство и емоция.
2
1
 
14
 
! Отговори
Жо преди 14 години
КАКВА Е ТАЗИ ФОРМУЛА- ">t=>♥." и какво означава "t" не е упоменато. Може би, формулата означава: по-малко емоции= на по-малко любов? Или греша? Според мен, статийката е *** опит за сензацийка. То, и музиката може да се представи с математическо уравнение, и радостта, и мъката...Компютрите никога няма да СЪЗДАВАТ изкуство и емоции защото, човешките чувства не са математика!
1
2
 
29
 
! Отговори
jerryes преди 14 години
по голяма тъпотия не бях чел. Тези учени през тези 5 години ако бяха свършили нещо друго, каквото и да е - по голяма полза за обществото щеше да има. Жена ми е 9 години по-голяма от мен, и двамата имаме по един развод и едно дете и се обичаме безкрайно и се разбираме. Единственото вярно е за компромисите и изискванията, но това се знае и отпреди тези 5 години изследвания. Хайде със здраве..