Дневникът на един главен преговарящ с НЛО

Конгратулейшънс, конгратулейшънс... викаше ми Бойко Борисов
Обновена: 10 окт 2010 16:15 | 10 окт 2010 16:15,
70
Дневникът на един главен преговарящ с НЛО
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Преди няколко дни ООН назначи астрофизичката Мазлан Отман за главен преговарящ с извънземните. Ние успяхме да се доберем до дневника на 58-годишната професорка от Малайзия и го публикуваме без съкращения.

26 септември 2010 г.

Най-после кариерата ми тръгна в желаната от мен посока – дипломацията. Напоследък в Службата на ООН за извънземни дела нищо не се случваше. Пълна скука! Никакви важни събития, само от време на време някоя официална вечеря в хубав ресторант. Човек една резолюция не можеше да напише. Слава Богу, че на мен се падна този пост, защото на колежката от Италия й дадоха преговорите с вулкани, а полиглотът от Чили ще трябва да превежда посланията на земетресенията. Скучна и трудоемка работа.

Иначе изслушването пред атестационната комисия мина добре, макар и нервно. Питаха ме какви езици знам, обичам ли да пътувам на далечни разстояния и какво мисля за Голямата мечка. Тук веднага включих на макс своята начетеност и гордо съобщих как най-новите изследвания с мощни телескопи доказаха, че мечката всъщност е мечок. След избирането ми руснаците определено киселееха. Намекнаха, че на тях се падал този пост, защото били пионери в преговорите и първи започнали изграждането на консулски отдел в Космоса с едно куче Лайка. Ха-ха-ха, това само комунистите могат да го направят. Да изпратят куче на преговори. Че то сигурно и английски не знае.

27 септември 2010 г.

Още по темата

Много държавни ръководители ми се обадиха по телефона, за да ме поздравят за новата позиция. Най-странен бе разговорът с премиера на България. Той само повтаряше: „Конгратулейшънс, конгратулейшънс...”. Аз го питам как върви ФК „Витоша” (Бистрица), все пак постът ми изисква да знам всичко, а той пак: „Конгратулейшънс...”.

Дадох набързо няколко интервюта, като не забравих да благодаря на Бан Ки Мун за оказаното доверие. Журналистите все ме притискаха с въпроси дали нашият отдел не харчи нахалост парите на данъкоплатците, но аз умело отбивах ударите. Тези журналя изобщо нямат визия за бъдещето, колко са тесногръди!

Следобед направих един шопинг тегел по Пето авеню за ново работно облекло. ООН ми отпусна солидна сума за представителни разходи. Купих си зелен костюм и зелени обувки, за да направя добро първо впечатление на извънземните. Нали казват, че били зелени човечета. Взех си и дебело яке, и мултивитамини, ако ме пратят в командировка в Космоса.

N.B. Да попитам как стоят нещата с командировъчните и дали на Международната космическа станция предлагат азиатска кухня.

2 октомври 2010 г.

Секретарката ми каза, че в офиса е звънял Божидар Димитров, министър от България. Бил открил до Созопол аеродрум от V век пр.н.е. и любезно ме кани да го видя. Предложил и помощта си занапред в преговорите, защото българите имали опит в тези неща. Още от 1977 г. в Космоса летял някакъв техен Дельо хайдутин и търсел контакт с други цивилизации. Доста странни са тези източноевропейци. Като че ли усещам съветското влияние в начина им на мислене, но няма да се поддам лесно.

4 октомври 2010 г.

Събудиха ме посред нощ. Засекли НЛО в Небраска и трябваше да отидем незабавно за преговори. В бързината забравих зеления костюм и изобщо тръгнах много неглиже. Притеснявам се, стомахът ми е свит от нерви.

Кацнахме в Небраска, но на терена вече имаше много хора. Беше пълно с агенти на ФБР и учени от НАСА. Никой не ми обръща внимание и не зачита върховенството на ООН. Агентите дъвчат дъвка, носят слънчеви очила и намекват, че те ще поемат случая, защото бил на територията на САЩ. Ядосах се. Много филми гледат тези младежи, но не на мен тия. Веднага ще се обадя на Бан Ки Мун, той ще звънне на Обама и всичко ще си дойде на мястото. Уф, забравила съм си телефона, а едри служители на НАСА постоянно ме бутат към една палатка, за да си почина. Имало кафе и понички. Ще хапна един донът с повечко пудра захар за успокоение и веднага ще потърся контакт с руснаците, защото трябва да има баланс в преговорите. Не може американците да монополизират дипломацията с извънземните. ООН е над всичко и янките трябва да го разберат. Сигурна съм, че Бан Ки Мун ще бъде доволен от решителността ми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
???? преди 13 години
Тази статия направо е написана в стил Айзък Азимаов. Само дето човека е писател фантаст.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kakvo im stava na teq hora ot ekipa, totalno go precakvat saita, zaprilichva na blog veche .... vse po chesto otvarqm actualno za stoinostni *** a predi vreme beshe obranoto !!!!
22
25
 
22
 
! Отговори
Попи преди 13 години
Хора.. неделя е!!! Дайте го малко по-разпускащо. Статийката си е свежа, неделна, ненатоварща.
21
4
 
13
 
! Отговори
Тъпо преди 13 години
Всъщност не, супер тъпо.
20
3
 
5
 
! Отговори
гоце преди 13 години
Главната база и управление на извънземните се намира край Карлуково! Така,че госпожата Мазлан да заповяда!
19
4
 
25
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
и още нещо, уважаеми Василе Богданов,. че Бан Ки Мун че ще бъде доволен от решителността Ви/да пишете като понапушил се тийнейджър/., то е ясно от следващата информация за него:Още на първия ден от влизането си в длъжност, 1 януари 2007, Бан Ки Мун предизвика международен скандал. В отговор на въпрос, свързан с екзекуцията на Саддам Хюсеин, той пропусна да повтори обичайната формулировка, че ООН са против смъртното наказание. Той каза, че всяка страна сама решава този проблем..не-земен журналист?????или ..
18
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква е тая простотия?
17
11
 
37
 
! Отговори
Психиатър преди 13 години
Подобна "статия" мое да напише само изтрещял психопат. Човек, който няма връзка с действителността. Трябва спешно лечение за автора.
16
11
 
38
 
! Отговори
БГ преди 13 години
БА СИ ТЪПАТА СТАТИЯ ЧАК НЕ МИ СЕ ЧЕТЕ........
15
2
 
9
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
Абсолютно съгласна съм.Така е.Чалгата иска чалгата.И това е съвсем логично.
14
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еми представете си един умен премиер за този народ.Колко време ще го търпи народа?Каквото иска народа това му се дава.***, мутра, говори с всички на ти, груб, ***. Народа иска да вижда себе си в премиера.
13
4
 
23
 
! Отговори
алф преди 13 години
Тия братлета от ДНЕС като има истинска новина пишат по 3-4 реда пъллни с грешки сега цял роман написали.Е те това е истински майтап.
12
8
 
44
 
! Отговори
алф преди 13 години
На мен ми се вижда тъпичко.
11
9
 
26
 
! Отговори
до 8 преди 13 години
Умният може да се самоиронизира,но задължително трябва да казва на неграмотниците,колко неграмотни и *** са!Простите хора дразнят интелигентните и можещите!Както плевелите пречат на цветята!Виж-Стоичков или Борисов-тук вече е спорно кой е по-тъпият!Моят фаворит е вторият.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не, не е шега, истина е :)))))))
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
:)))))))))));)))))))))))0:)))))))))))))
8
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе на българина му дай да се подиграва с другите българи.На Стоичков му се подиграваха за английския (то сякаш реферат е написал на английски а не е дал интервю на някакви ***).Ама дали тези дето се подиграват знаят и толкоз английски е спорно.Умният се надсмива над себе си (самоирония), а не се подиграва с другия.
7
9
 
24
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Потърсих информация и открих нещо, за което мога да Ви поздравя "Димитровград е между вчера и днеска здрав фронт* Васил Богданов, dnes.bg"Позицията ви за този позорен избор на събитието на 20-ти век е точно като моятта , а и на много българи...Това беше гавра с ценности, като например сградата на Софийския университет.Но тя цялата поредица на БНТ беше позорна и...жалка..Но тук..сте постъпил като хлапе...
6
7
 
15
 
! Отговори
111222 преди 13 години
Това някаква шега ли е?
5
22
 
47
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Не мога да повярвам...Истина ли е че се подигравате с премиер и министри, г-н Васил Богданов, та това го правят тийнейджърите по форумите и често ги трият ?А на Вас - плащат ??Майтапите ли се ???Не мога да повярвам, DNES.BG.....Толкова е пошло...