Революционен анален гел пази от HIV

Спецмазилото съдържа препарата Тенофовир
Обновена: 2 мар 2011 16:42 | 2 мар 2011 15:36,
106
Революционен анален гел пази от HIV
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В САЩ приключиха изпитанията на гел, съдържащ препарата Тенофовир, който възпрепятства предаването на HIV по време на анален секс.

Според статистически данни рискът от заразяване с вируса на СПИН по време на анален секс е 20 пъти по-висок, отколкото при незащитен вагинален полов акт, съобщи Ройтерс.

Това се дължи на факта, че стените на правото черво са по тънки и равни в сравнение със сложната структура на влагалището. По този начин вирусът по-лесно попада в тъканите чрез кръвта и червата.

Ефективността на гела била доказана след направена биопсия на мъжете и жените, участващи в експеримента. Една част от тях използвала гела, а друга – плацебо.

Доказано било, че доброволците, използвали гела в продължение на една седмица, имали понижен риск от инфектиране с вируса на СПИН. В анализа да резултатите от изследването изрично се подчертава, че използването на новия анален гел е напълно безопасно.

Само при двама от участниците в експеримента са се появили странични ефекти.

Специалистите смятат да намалят количеството на глицерин в продукта, за да може да бъдат намалени до минимум рисковете при употребата му.

Преди няколко месеца учените успешно разработиха вагинален анти-СПИН гел. Той  е бил използван от 900 южноафриканки.

Проучването продължило три години, а резултатите показали, че при жените, които редовно използвали гела, рискът от заразяване с HIV е 54% по-малък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: СПИНHIVгелТенофовир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А от срам предпазва ли?
98
1
 
7
 
! Отговори
никола преди 13 години
абе, хора, толкова скучен живот ли водите, че не сте пробвали хетеросексуално "отзаде"? то не бяха приказки за ***, не бяха глупости...
97
0
 
0
 
! Отговори
дядовото преди 13 години
доколкото съм чел,в ЮС всеки втори е ***,така,че е възможно да е вярно.Честито,на участниците!
96
1
 
3
 
! Отговори
бат Миро преди 13 години
От новината и коментарите към нея си правя следните изводи:Всички дето викат ураа, почвам яко, без страх да практикувам излиза, че или обичат тях да ги праскат *** и вече са спокойни,че имат защита срещу СПИНили пък са няк'ви спинозни сифилистици, дето вече няма да мислят за хората дето ще плющят дали ще ги заразят със СПИН.Защото гела не предпазва тоя дето праска, а тоя дето го шпорат отзад.
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Преди няколко месеца учените успешно разработиха вагинален анти-СПИН гел. Той е бил използван от 900 южноафриканки.Проучването продължило три години, а резултатите показали..."Това по имагинерната ос на времето ли се получава?
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
v USA e pylno s *** gel :O
93
0
 
0
 
! Отговори
И 46% стигат ! преди 13 години
"Проучването продължило три години, а резултатите показали, че при жените, които редовно използвали гела, рискът от заразяване с HIV е 54% по-малък."
92
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
spin e ymishlena bolest za namaliavane i regylirane na naselenieto na zemiata ,mnogo maimuni stanaha na klona ,taka che tova sa polni gluposti
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
следващата версия - орален гел.
90
1
 
14
 
! Отговори
Romul преди 13 години
94: Пълни глупости. Най-голям процент заболели от СПИН има в Африка, където аналният секс е нормална практика. Подобен гел може на година да спаси милиони хора. А кой на кой го слага е работа само на участващите в акта, не твоя.
89
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Връх в научната мисъл - сега обратните могат да се паткат спокойно. Съсипаха ме от смях. Явно в САЩ много държат да запазят обратните си живи и здрави. Нека им пратим и нашите!
88
5
 
8
 
! Отговори
minuvach преди 13 години
Абе, вие всички ли се перкате отзад и никой не спомена, че това отново за педалчетата го правят ? Баси...пълно е с ебалници!
87
0
 
13
 
! Отговори
С.М. преди 13 години
Има доста интересни статии в интернет, където редица учени твърдят, че вирусът на ХИВ сам по себе си е безвреден, а СПИН се появява само в комбинация с определени други събития. Освен това твърдят, че НИКОГА няма да има лекарство. Едва ли ще разберем скоро дали е вярно или не; всички ни заливат с информация колко страшна болест е това... но в свят в който от всичко се печели; няма да се изненадам ако се окаже че ни лъжат масово. Защото тоя СПИН е индустрия за милиони; лаборатории, учени и т.н.
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На всичкото отгоре - "революционен". Досега ситуацията е била "еволюционна".
85
1
 
6
 
! Отговори
kosio преди 13 години
.. как ли са разбрали, че има по-малък шанс да се заразиш .. Ползваш гела 2,3 месеца после ти боцкат едно вирусче ХИВ=ченце и ако развиеш болестта отпадаш от експеримента и те пишат в графата "странични ефекти" .. ако ли късмета е на твоя страна -- сполайте момии ей те ся ви е*ах само у г*зо
84
1
 
21
 
! Отговори
Милфетка преди 13 години
Помага ли при запек?
83
0
 
13
 
! Отговори
КOROIN преди 13 години
Как точно са го тествали гелчето ?хихихихихихи
82
3
 
21
 
! Отговори
Мохамед Карашабанов преди 13 години
Сега Яни Янев и Волен Сидеров с удоволствие ще ползват този прочут американски гел.
81
0
 
19
 
! Отговори
Д-р Ох Кеф преди 13 години
Бързо занесете 2 кофи на Позитано,20. Не можем да удържим Янка е Гея
80
0
 
25
 
! Отговори
Сергей Станишев преди 13 години
урааааааа от кога го чакам :)