Ела, мама, да ти боцна ботоксчето против бръчки

Разследват американка инжектирала 8-годишната си дъщеря
18 май 2011 15:05,
14
Ела, мама, да ти боцна ботоксчето против бръчки
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Социалните служби на Сан Франциско са започнали разследване срещу американка, която инжектирала ботокс на 8-годишната си дъщеря, съобщи Today Moms.

През март 2011 г. 34-годишната служителка в салон за красота Кери Кембъл споделила в интервю за Ей Би Си, че инжектира ботокс на дъщеря си. Според Кембъл това помага да се отстранят мимическите бръчици от лицето на момиченцето, което участвало в детски конкурси за красота.

Освен това майката била убедена, че ботоксът ще помогне на дъщеря й, която планира да стане актриса, певица или фотомодел, да съхрани по-дълго младостта си.

Кери Кембъл споменала още, че и други майки поставят ботокс на децата си, участващи в конкурси. Самата тя също се инжектира и била убедена в неговата безопасност. На въпрос откъде се снабдява с ботокса, който е разрешен за прилагане само от лекар, Кембъл отговаря, че имала „надежден анонимен доставчик”.

Дъщерята, която също участвала в интервюто, споделила, че инжекциите са болезнени, но тя вече била свикнала и няма нищо против.

Ботоксът е забранен за използване при лица под 18 години и лекарите, които нарушат това правило, се лишават от правото да упражняват професията си.

Случаят предизвика широко обществено недоволство, което доведе до сезиране на социалните служби, които вече са започнали разследване по случая. Предстои да бъде изяснено дали майката има лиценз да прилага ботокс, дали е провела консултация с педиатър  и откъде е набавила ботокса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: дъщерямайкаботокс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
samodiva преди 12 години
НЯМА ЛИ КОЙ ДА ЗАЩИТИ ДЕЦАТА ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ ???
12
0
 
4
 
! Отговори
do n.1 преди 12 години
komentar na denja ! :)))
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жените,които употребяват по-малко или в минимални количества "пляскала" имат по-хубава кожа когато застареят,около мен всички жени които познавам са така а употребявалите много мазила и разни процедури и ходещи с много грим,ако една седмица се "изоставят"стават страшни за гледане.Аз самата употребявам минимални количества кремове и гримове,пудри и фодьотени на 40 години съм а нямам нито една бръчица,в края на краищата е въпрос и на ген.Козметика ДА,но без борба с природата и годините.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ботокс = ботулинов токсин, най-силната отрова на света. "Изглаждането" на бръчките всъщност се постига чрез парализиране на лицевите мускули. Това, което прави тази американка, е истинска лудост, гледах снимка на детето, цялото посинено, да ти дожалее чак. На 8 години кой въобще има бръчки?! Не искам да си помисля ако се продължава, как ще изглежда на 20.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ботокса неслучайно се казва така - ... ТОКС , защото това е токсин / на бълг.отрова/ и то много смъртоносен.
8
3
 
2
 
! Отговори
ppp преди 12 години
Botox ne se bie samo protiv bru4ki. Hora s problemi s potnite jlezi koito imat potqshti se ruce i kraka sushto si biqt za da blokirat poteneto.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добре как може дете на 8 години да "планира" нещо?
6
1
 
31
 
! Отговори
БТК преди 12 години
Майката да спре да си бие Ботокс,че да не изчезне единствената и бръчка .... на мозъка!
5
0
 
17
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
Има един много добър филм, който показва нагледно как се стига до такива случки.... Филмът се именува "Idiocracy".
4
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откачалка! И изобщо това детските конкурси за красота са голяма глупост! Това да облечеш 5-6 годишна така, да я фризираш, да и боядисваш косата, че някои родители прибягват дори до пластична хирургия си е направо престъпление! Който не ми вярва да гледа по TLC какво представляват тия конкурси и как се подготвят децата за тях.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оффф, тази новина май я чета тук за 3-4 път тук.
2
3
 
36
 
! Отговори
Еми... преди 12 години
Така действа Новият Световен Ред - промиване на мозъци чрез тв журнали с различни прости, но "успешни" ***, чалга (вкл. MTV), живот чрез мола. И после що нямало мислители като през Ренесанса. Ненапразно патриарсите на новата епоха ни наричат ГОИ/ *** - в такива ни превръщат... уви, успешно :(
1
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак добре, че не я е бутнала в микровълновата за по-добър тен!