Откритието на 2013 - Ам-гъл страдал от авитаминоза!

Британски учени надминаха себе си с безсмислено изследване
17 дек 2013 21:54, Александър Попов
8
Откритието на 2013 - Ам-гъл страдал от авитаминоза!
Снимка: Reuters

Някога задавали ли сте си въпроса защо Ам-гъл, популярният герой от "Хобит" и "Властелинът на пръстените" по едноименните книги на Толкин, изглежда по този начин? Режисьорска фантазия? Грешите. Вече си има официална диагноза - естествено, дело на британските учени.

Експерти от Импириъл колидж в Лондон са диагностицирали у Ам-гъл недостиг на витамин D. Изводите си д-р Никълъс Хопкинс и неговият син Джоузеф са изложили в статия за коледния брой на австралийско писание, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Учените предполагат, че именно с недостига на витамин D, а също с неправилното хранене може да се обясни слабостта на Ам-гъл, на орките, а също на дракона Смог.

"Анализ на текста на романа "Хобит" позволи да лансираме хипотезата, че тържеството на доброто над злото може да се обясни с лошото хранене на отрицателните герои, а също с това, че те са прекарвали много малко време на слънце", отбелязва д-р Никълъс Хопкинс.

Учените признават, че са имали известни трудности, тъй като е трябвало да изследват начина на хранене и живота на герои, които не могат да бъдат определени като бозайници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
? преди 10 години
Абе хора, чувство за хумор нямате ли?
6
1
 
3
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Както обикновено - "британските учени".
5
1
 
11
 
! Отговори
TooN преди 10 години
Опа, пооляха се малко! :) От ученическите си години помня, че най-много витамин D има в рибеното масло, което, логично, не расте по дърветата, а се извлича от риба. А рибата нали беше храната на Ам-Гъл?!
4
13
 
22
 
! Отговори
ъъ преди 10 години
Материалът е хумористичен, с изтънчено британско чувство за хумор. Смехотворните "изследвания" се правят в България и Русия.
3
4
 
7
 
! Отговори
blah преди 10 години
Ot lichen opit moga da potvardia che ne e pravilna diagnosata!Sled kravni izsledvania se okaza che imam mnogo goliam nedostig na vitamin D, a na nisto podobno ne sam zaprilichala! :) Daje se chuvstvam mnogo dobre! Razbira se kupih si niakvi vitamini i se opitvam da gi vzimam, che vse pak, v realnia sviat efektite se vijdat chak po-kasno...
2
2
 
37
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
А направилите изследването пък са страдали от шизофрения доказано!!!
1
8
 
33
 
! Отговори
гешев преди 10 години
яааа, болен лидеров след загубата на следващите избори......