Ева Браун е била с еврейски произход

ДНК тест показва, че е от групата на ашкеназите
7 апр 2014 16:58,
13
Ева Браун е била с еврейски произход
Снимка: Getty images/guliver photos

Ева Браун, половинката на нацисткия лидер Адолф Хитлер, вероятно е била от еврейски произход, съобщава агенция Франс прес. Предположението е направено след ДНК тест, направен за британски документален филм.

Нацисткият лидер се жени за Ева Браун малко преди двамата да се самоубият в бункера си в Берлин през 1945 г.

За ДНК теста са били използвани косми от гребена, използван от Ева Браун. От резултатите става ясно, че жената е имала еврейски произход.

Учените открили в тези косми ДНК последователност, която е характерна за евреите ашкенази, които са 80% от еврейския народ.

Тази група се появила в Централна и Източна Европа през средните векове и приемат католицизма през 19 в. в Германия.

Водещият на предаването, в което е направено откритието, определя находката като вълнуваща. Според режисьорите на филма всичко показва, че изследваните косми са именно на Ева Браун. Единственият начин да бъде доказано официално твърдението е, ако се направи ДНК тест с двамата й живи наследници, но те отказват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може космите да не са нейните. Ако е ресала някоя еврейка преди баня.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цирк буш.фюрерът се еврейски произход си взел жена с еврейски произход
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да дам и аз косми да ми ги изследват и може и аз да съм евреин!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДНК-тест за идентифициране на етнос не са възможни. Разлика в ДНК между европеец и арабин има, но няма между германец и евреин или поляк, руснак. Освен това такова изследване е расизъм и никоя държава не би го допуснала, дори и да е теоретически възможно.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези ашкенази, за които писах по-долу, нямали генетично родство с останалите евреи, тяхното "еврейство" се състояло само в религията, която са изповядвали векове наред. Музикалният им фолклор също бил съвсем различен.На всичко отгоре, мелодията на националния ни химн ("Мила родино") бил по стара ашкеназка мелодия, т. е. прабългарска.
2
4
 
7
 
! Отговори
Еврейка??? Или ... преди 10 години
Нека уточним нещо. Един от слабо проучените въпроси от историята на прабългарите е свързан с онази група от тях, която е приела юдаизма. Предполага се, че това са българите на Бат Баян, най-възрастния брат на хан Аспарух, чиито потомци са се заселили в Централна Европа. Оригиналният им език обаче е смесица от старославянски и старогермански.Според тази хипотеза, точно тези хора били праотците на 80-90% от тамошните ашкенази.Аргументи в полза на тази хипотеза привежда музиковедът Николай Кауфман
1
1
 
4
 
! Отговори
ari преди 10 години
Край разкриха го!