Британците намаляват боба заради парниковите емисии

На Острова дали 340 млн. лири през 2012 г. за тази храна
10 апр 2014 13:04,
23
Британците намаляват боба заради парниковите емисии
Снимка: архив Булфото

Британският заместник-министър на енергетиката и климатичните промени баронеса Сандип Верна призова поданиците на Нейно Величество да намалят емисиите си на стомашни газове и да консумират по-малко боб, предаде в. "Дейли мирър".

Държавничката отговори на въпрос, повдигнат в Камарата на представителите от лейбъриста виконт Иън Саймън. Той заяви: "Според предаване на Би Би Си Великобритания е най-големият производител и консуматор на боб в консерви в света. Може ли да кажете дали това се отчита от правителството при калкулациите на емисиите от парникови газове?"

Баронесата заяви, че е повдигнат един много важен въпрос. Британците трябва да променят хранителните си навици в това отношение и да преминат към една по-умерена консумация на боб.

Според национално проучване бобени консерви за около 340 милиона британски лири са били продадени през 2012 година.

Въглеродният двуокис е главният виновник за парниковия ефект в атмосферата. Но учените доказаха, че парниковият ефект от метана е 20 пъти по-силен. Този газ се съдържа в стомашните газове на кравите. Едрият рогат добитък произвежда една шеста от метана на нашата планета. Но този, изпускан чрез стомашните газове на
хората в глобален мащаб, е виновен едва за една петхилядна от замърсяването с парникови газове, уточнява вестникът.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
18
 
! Отговори
грейт британ преди 10 години
в къщи си имам една фуния свързана с газовия котлон и като ме напъне отзаде отида при нея и се изпардъ мощно и жената после на котлона ми прави попара
19
0
 
13
 
! Отговори
Геле преди 10 години
Първия катализатор за британците - да бъде поставен на Найджъл Фарадж.. - за тест драйв... По възможност - българско производство / специал/....
18
0
 
15
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Да се вържат към Южен поток...
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия съвсем изтрещяха!
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха-ха-ха!Яжте крави, а не боб!Така ще намалите едновременно два източника на метан в атмосферата!!!Полютик ли е - @би му м*а, уважавай го!
15
0
 
12
 
! Отговори
По половин литър преди 10 години
Неотдавна чух, че било нормално здравият човек да произвежда по половин литър такива газове дневно. Дори не знаех, че тези газове се измерват в литри.Може би някой вече е проучил при какво количество изяден боб дневно, производството от организма на тези газове би се увеличило примерно два пъти. Сигурно така са стигнали до извода, който е цитиран по-горе в статията.
14
0
 
24
 
! Отговори
Дядо Мечо преди 10 години
*** политици има навсякъде, не само у нас.
13
0
 
17
 
! Отговори
ген.Луков преди 10 години
Хааааахахаха..........-казала баронесата и яко се изпърдяла!Напук на "големия проблем"!
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народът е казал: Седи грей се, пърди - смей се!
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблемът с емисиите не е изобщо Европа, ами САЩ и Китай. С ТЕЦ-вете си и с заводите си без филтри. Въздухът над Европа е чист, ама онези един милиард китайци и съседните им един милиард *** са най-големите замурсители на света. И докато нашите европейски нюрократи се чудят каква санкция да въведат и какви видове права да продават, че да си създадат причина за съществуването им и ненормално големите им заплати, нормалния свят си бичи производството и не му пука за емисии и пръдни.
10
0
 
22
 
! Отговори
боб муат от сутринта преди 10 години
Гордите албионци задължително започват всяка сутрин закуската с боб. Сериозно ! После *** и дрискат по цял ден . Почти същият ефект се получава и от овесените ядки сутрин .А бе продухани ауспуфи /така е правилно на германски/. Но е здравословно , профилактика срещу рак , диабет и висок холестерол.
9
0
 
36
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Тия отново строшиха ***.
8
0
 
19
 
! Отговори
котвата преди 10 години
много *** тия англичани затова спират боба
7
1
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
ХахаКой и как е провел изследването как точно и колко газове се изхвърлят от човешкия ауспух ? Кои са тези смелчаци стояли отзад и на едрия рогат *** ,за да улавят стомашните емисии ?Какво количество е точно от боба ?
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има една приказка: Дяволът като няма работа, си е*е децата (разбирай, британците)!
5
1
 
38
 
! Отговори
Малка обява преди 10 години
Продавам право за *** спешно изгодно
4
1
 
16
 
! Отговори
човек преди 10 години
ДА НИ ПРЕХВАРЛЯТ НА НАС ЧАСТ ОТ ТЯХНИТЕ КВОТИ ЗА ПАРНИКОВИ ГАЗОВЕ ЗА ДА СИ ПРЪЦКАМЕ НА ВОЛЯ. ТО И БЕЗ ТОВА САМО БОБ МОЖЕМ ДА ЯДЕМ ТУК С ТАКИВА УПРАВЛЯВАЩИ.
3
2
 
15
 
! Отговори
Ай сега. преди 10 години
1-ви април отмина !
2
4
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Голям... се разнася от Острова.Аз се чудя,как кралицата майка,баба и...прабаба,търпи тези пърдящи...поданици и сигурно е вечно с дантелена кърпа напръскана с розова вода,пред носа.
1
3
 
36
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Боже Господи, какво прочетох току що... хахахахахахЗначи е време да задължат британските граждани да заплащат въглеродни емисии. Който пръдне повече от допустимото- глоба, който се *ре- затвор, аама ха! Ще ходите с тапи на задниците занапред, замърсители такива!