Обявим ли затлъстяването за болест, ядем повече

Така се създава усещането у хората, че то е безвъзвратно
23 апр 2014 17:03,
3
Обявим ли затлъстяването за болест, ядем повече
Снимка: Reuters

Обявяването на затлъстяването за болест кара хората, страдащи от това, да ядат повече, пише британският "Дейли мейл", позовавайки се на изследване на учени. То стимулира и вредните навици у хората, борещи се с наднорменото тегло.

Причината за този на първи път странен факт е, че възприемането на затлъстяването като болест създава усещането у хората, че то е безвъзвратно.

През юни 2012 г. Американската медицинска асоциация обяви затлъстяването за болест. Учените от университетите в Ричмънд и Минесота са провели това проучване, за да се установи какви са последиците след това обявяване.

Д-р Хойт провежда изследване измежду 700 участници. Те е трябвало да прочетат статии, свързани със здравето и хранителния режим, и след това да отговорят на определени въпроси. На една част от анкетираните са дадени статии, свързани със затлъстяването като болест. Другата част чели стандартни статии, свързани с хранителните режими.

Резултатите от теста показват, че и двата вида статии се разбират еднакво добре от анкетираните. Накрая накарали всеки участник да избере по един сандвич от меню на заведение. Въпреки прочетените статии затлъстелите участници, чели за състоянието си като за болест, избират по-калоричен сандвич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
До 2-ри номер преди 9 години
До Анонимен 2ри номер: абслолютно си прав. Но аз се изхитрих и давам на децата почти само плодове зеленчуци, бобови (ако са пораснали за това и др.). Месо малко но качествено,млечни също избрани(даже киселото мляко си го квасим в къщи от домашно).Детето ако не му се яде, не го карам насила, то си наваксва само при следващото ядене. Не забравяйте стомаха е колкото юмрука на индивида- а сега се вгледайте в юмручето на детето Ви :)Поздрави и научете децата да практикуват спорта а не да го гледат
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не опира само до качеството на храната, а и до количеството. Не всички могат да си подволят био зеленчуци, месо...и т.н. но може да се съобразява количеството. Като видя в БГ родители, които крещят на децата си, заплашват ги, че ако не си изядът яденето...и детето трябва до погълне огромна порция храна в пъти надвишаваща стомахчето му, това е в първите години, после следва обратното обиди, унижения на детето, че яде много, че е дебело.
1
0
 
12
 
! Отговори
supernova® преди 9 години
Затлъстяването (за съжаление) се превръща в наказание и съдба за бедните, които не могат да си позволят качествена храна. Като пример може да се вземе Мексико, където броят на страдащите от свръхтегло (на глава от населението) е най-висок.