Кухненски нож може да намаже и най-твърдото масло

Иновативен нож, който "настъргва" повърхността на маслото
15 авг 2014 10:29,
3
Кухненски нож може да намаже и най-твърдото масло
Снимка: Архив Reuters

Трима млади австралийски изобретатели конструираха кухненски нож със заоблен връх, който може да намаже на филийка и най-замръзналото и твърдо масло, извадено от хладилника, съобщава в. "Дейли мейл".

По върха на прибора има изрязани улейчета. Когато той се прекара през маслото, те просто "настъргват" неговата повърхност. Маслото се нарязва на тънки снопчета, подобни на фиде.

По този начин то много по-лесно може да се намаже. На ръба на ножа са разположени 21 триъгълни улейчета, които служат за "настъргването" на маслото. Така не се пробиват дупки във филийката, в опит да се намаже по нея втвърденото масло.

Другото острие на ножа е нормално, режещо, така че с него да бъде отрязана филийката или да бъде изстъргана загорялата й повърхност.

Досега беше невъзможно да се намаже хляб с току- що извадено масло от хладилника. То трябваше да бъде оставено да омекне, за да се положи на равен слой върху филийката. Иновационното ножче ще запрати тази практика в миналото.

Търговската марка на новия кухненски прибор е ButterUp. Скоро той ще бъде пуснат в продажба и ще струва около 10 долара.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ножмаслофилия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия улейчета по ножа не са някаква новост. Имало ги е и преди векове, но са служили за друга цел. Подобни улеи има и по древните ножове и по мечовете, само че като са служили по време на война е било като някой войник прободе врага - на врага да му изтича кръвта по улите, за да може да умре по-бързо. Сега просто някакви австралийски "изобретатели" са го копирали. Не мисля, че си заслужава цената от 10 долара. И не мисля, че е нещо чак толкова забележително, че да го има в новина.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе дайте ми масло,па ножа не ми требе :)))
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по хубав кухненски нож (лично за мен) от накири бочо няма ! хич не ми ги хвалете тези ....