Жените в развития свят имат повече свободно време

Партньорите им помагат повече с домакинската работа
3 ное 2014 21:35,
11
Жените в развития свят имат повече свободно време
Снимка: Архив Reuters

Жените в развитите страни разполагат с повече свободно време, отколкото в предишните години, защото мъжете им помагат в домакинската работа, установи изследване, публикувано във в. "Дейли мейл".

През последните 50 години домакините са съкратили времето, посветено на къщата, с час и половина, пише БТА. Това се дължи на помощта от страна на партньора, на новите домакински уреди и на достъпността на цените при наемането на домашни помощници.

Дамите в развития свят вече гонят паритета с мъжете относно съотношението на часовете платена и неплатена работа през деня.

Проучването е било проведено сред жени от 14 развити страни. Те посвещават все по-малко време на готвенето, чистенето и прането. В същото време се увеличава мъжката помощ в домакинството.

Ако през 60-те години на миналия век силният пол му е посвещавал дневно час и 35 минути, в наши дни съвременните мачовци шетат средно по два часа и 18 минути на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
Мое изследване проведено в реални условия показва, че домакинстването на съпруга води до бърза и рязка феминизация на съпругата, което резултира в рогизация на първия. Факт.