Нов архитектурен "шедьовър" блесна из родните улици

Шахта пред врата, че и с 10 см над тротоара във Варна
Обновена: 20 апр 2015 13:49 | 20 апр 2015 13:45,
68

Снимка: Facebook

Виж други галерии »


Нов архитектурен шедьовър се появи из родните ни улици. Нора Вакарелова, собственик на магазин във Варна, открила пред вратата му шахта. За абсурдната ситуация написа самата тя във Facebook профила си.

Другият абсурд е, че шахтата сама по себе си не може да изпълнява функциите си, тъй като се издига на близо 10 см над тротоара. Преди на мястото имало широк праг в стар градски стил и елегантен решетъчен отдушник от ковано желязо, вграден в прага.

Нора Вакарелова е категорична, че ще търси решение на архитектурното недоразумение, като ще информира изпълнителите на проекта и кмета на морската ни столица за безумието.

"Страшното за мен е както появата му, така и съветите "успокоителни", които получих от познати и непознати, включително и от хазаина, пред чийто имот е това архитектурно чудо, че можело и да е по-зле, да го боядисам някак си", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
18
 
! Отговори
алоу, джурналистите! преди 9 години
Проверявайте за какво пишете! Сами пишете, че преди там е имало отдушник за маза. Защо сега да е шахта? Затова е нависоко, иначе щяхте да пишете, че заради нечия грешка, мазата на хората се пълни с вода.
41
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде вече смешни ставате бе , утре покажете някоя разлепена плочка в банята на леля Пена , само и само матерял за плюене по Варна да има ...
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо не разбирате това не е шахта това е стъргалка за обувки защото улиците са калти и да не се цапат плочките
39
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шахта герберка
38
0
 
6
 
! Отговори
ha преди 9 години
А кат вали дъжд, какво ще стане с мазето? Не ще да е мазе, а път в тунела...
37
8
 
10
 
! Отговори
ТИКВЕНИК преди 9 години
ДАама НЕАРХИТЕКТАНито е КОМУНИЗНито е АтакизНай малкото ДоганА е цял ГЕРБЕР=ГРОБАРКМЕТА на ВАРНА е от ГЕРБУправлението на ВАРНА е от ГЕРБУправлението на България е ГЕРБТАКА че търсете ГЕРБ?
36
6
 
16
 
! Отговори
хидроинж. преди 9 години
Ама нищо не разбирате от хирдоинженерство. Това е канал който поема водата след като е станала поне 10 см - Доган го е проектирал - той нали е специалист по язовирите, демек това е изпускателя на язовира-блато. В така образувалият се язовир-блато общината ще пусне водни колела (с плитко газене), може и патки да завъди.
35
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дизайнера на шахтата е или атакиз, или камуниз. Няма по-*** парчета от тях.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Преди на мястото имало широк праг в стар градски стил и елегантен решетъчен отдушник от ковано желязо, вграден в прага."Добре де,въпросната дама не се ли сети,че това е пак отдушник,макар и по-грозен???Защо го представя като шахта,която не може да си изпълнява функциите.
33
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно колко човека вече са се спънали?
32
2
 
13
 
! Отговори
Браво на Джендема преди 9 години
:) а Варната е пак с едни гърди напред
31
0
 
25
 
! Отговори
Северен Джендем преди 9 години
Това е социален отдушник, да не го бара, така да си седи.
30
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
6to ne si vzema i az edna diploma za arxitekt e kade gi davat to se vijda 4e na sulio i pulio gi davat,veroqtno ne sa iska mnoo akal
29
2
 
24
 
! Отговори
камуфлаж преди 9 години
Къде ги намирате тия инженери , от кое бунище ги събирате , с какъв конкурс ги избирате. Кой подписва въвеждането в експлоатация на такива некадърно конструирани обекти . Аман от некадърници . Такива неща мислех че могат да се видят само в страни от 3-тия свят . Но явно и ние се причисляваме към тях. Колко жалко ! Абсурдизмите в Б-я нямат граници !
28
0
 
13
 
! Отговори
edin преди 9 години
Между другото,изпьлнителите на проекта са интелектуално изостанали.Така че-простете им,те толкова си могат!Навремето по ул.Дрин ги бяха премахнали всичките.Няма решетки,няма проблем!
27
2
 
21
 
! Отговори
edin преди 9 години
Те по пьтното платно ги слагат така,че вода в тях да не влиза,а пьк за тротоара,да не говорим!
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука вече *** спукахте от смях !!!Първо това не е шахта а мазе !!!И въпросната що не удари две кирки за да се пълни мазето с вода на собственика ???
25
0
 
6
 
! Отговори
МК_мк преди 9 години
До Членска карта 7Възможно е , само при условия че не е затворен за наводнния от горе и е малко низък пак указва че става въпрос за система за пребиване на хората които се движат там.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova samo v bg moje da se vidi
23
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Качество , гарантирано от фирмите на ГЕРБ ! Градим /грабим/ Варна , градим /грабим/ България !