Откриха мумифициран ембрион в тялото на 92-годишна жена

Чилийката не знаела за бременността си преди 50 години
20 юни 2015 17:08,
12
Откриха мумифициран ембрион в тялото на 92-годишна жена
Снимка: Архив Reuters

Лекари в Чили са открили мумифициран ембрион на 50 години в тялото на 92-годишна пациентка, съобщи в."Ел Марино", цитиран от БТА.

Възрастната жена е потърсила медицинска помощ след падане.Тя се оплакала от болки в корема. Рентгенови снимки са показали, че в тялото на жената има ембрион, заченат преди 50 години.

Медиците са установили, че плодът е на 30 седмици. Жената дори не се е досещала за бременността си, тъй като плодът по неизвестни причини е умрял и се е мумифицирал, но не й е създавал дискомфорт.

Лекарите са решили да не оперират жената, за да извадят мъртвия ембрион, тъй като подобна интервенция би могла да е опасна за нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
бляк преди 8 години
Повърнах малко.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
#2 Възрастта се определя по размера. Ти пиян ли си или имаш проблеми с логичното мислене?
8
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
4udia se kak ne se e razlojil sled kato e imrial ?
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Лекарите са решили да не оперират жената, за да извадят мъртвия ембрион, тъй като подобна интервенция би могла да е опасна за нея." - значи може и без операции, щом не е абсолютно наложително...нашенските бездънни бели джобове да си вземат бележки.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А по Нешънъл джиографик даваха един филм за едни американки, дето отиват в кене*а мислейки, че им се ходи по нужда, пък там вземат, че родят и се чудят как са забременели.
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом "дори не се е досещала за бременността си", възниква въпросът дали тази жена поначало не е била с ментални проблеми? Нали не много отдавна една такава нещастница у нас роди, мислейки, че й изпаднал дроба?
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма начин написаното да е вярно, това са 30 седмици - отговаря на седми месец. Плодът е бил жив и е мърдал. Мумифициране в такъв стадий ...По вероятно е било да умре от отравяне на кръвта. Иначе да носиш в себе си мумифицирани останки от близнака си цял живот е регистрирано.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30 х 7 =210 дена.Една нормална бременност обикновено се равнява на около 280 дена.Тя е била бременна в края на седмия - началото на осмия месец, когато плодът е умрял и се е мумифицирал. Ако беше получила навременна медицинска помощ, през 1965 г. щеше да роди живо дете-седмаче. Жалко.Изводът е, редовни профилактични прегледи, а ако при някой от тези прегледи се установи бременност - редовно посещаване на консултации, за да не се стига до подобни хоръри.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи е възможно да се определи дори възрастта на мумифициран ембрион? Не знаех това.Жалко за нероденото дете, но този случай ме кара да се замисля по въпроса за профилактичните прегледи. В някои от най-развитите страни, ако не се явяваш на подобни прегледи, плащаш солени глоби. Редът е такъв, защото ранното диагностициране и лечение е много по евтино от лечението на която и да е болест, открита в по-късен стадий.Ако всяка жена се преглежда редовно, няма да носи у себе си 50 г. ембрион.
1
0
 
24
 
! Отговори
и преди 8 години
Хорър, майна!