Обичаш тъмен шоколад? Склонен си към садизъм!

Психопатите си падали по горчивите вкусове, смятат учени
10 окт 2015 16:42,
44
Обичаш тъмен шоколад? Склонен си към садизъм!
Снимка: Reuters

Австрийски учени установиха, че психопатите имат силни предпочитания към горчивите напитки и храни от рода на кафето, тоника и тъмния шоколад, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Екипът на Кристина Саджиоглу от университета в Инсбрук констатирал, че най-честите фенове на горчивото са хора със садистични и нарцистични черти на характера. Подобни люде са двойнствени, самовлюбени, коравосърдечни и тотално лишени от състрадание.

Били подложени на тестове 1000 доброволци от мъжки и женски пол по време на два отделни експеримента. От опитите проличало, че колкото хората повече си падали по горчиви продукти, като неподсладено какао, кафе без захар, хинина в тоника, тъмния шоколад, толкова по-мрачна била и личността им.

Изследователите констатирали, че хората с психопатски наклонности изпитват силна възбуда от горчивото. За тях то е нещо като докосване до забранения плод.

В природата горчивите растения най-често предупреждават, че са или отровни, или не стават за ядене. Поради тази причина от еволюционна гледна точка горчивото е било нещо като табу в храните.

Но за хората с психопатски нагласи този вкус е приятен, тъй като той поражда страх при останалите хора. Те харесват и обстоятелството, че дори и собственият им организъм е настроен да отхвърля горчивото, докато прекрасно осъзнават, че то е безопасно за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
големи глупости р'ийшли
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вкус приятел няма! Ако не вярвате питайте муха-ла"нарка.
10
0
 
11
 
! Отговори
без преди 8 години
Аман от тъпотии. Харесвам сладко, но понеже знам че е вредно си налових да харесвам горчиво. И сега какво. Тия учени да вземат да ги пратят в БАН на заточение. Белким започнат няакакви смислени изследвания да правят. Например, колко време може да изкара един учен без заплата... Нашите експерти от БАН провеждат постоянно експерименти.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тези които пушат канабис опасни престъпници и терористи ли са, пропаднали затъпели наркомани, каквито се опитват да ги изкарат, защото ислямска държава се е обявила против демоничното растение, което отваря съзнанието са радостта от живота и смирението, нещо което тях ги плаши, както и църквата, убила милиони по мъчителен начин през вековете? Сигурно мн какао нагъват.
8
0
 
17
 
! Отговори
тъпото преди 8 години
имаше един виц навремето за логиката: ако нямаш аквариум с рибки значи си обратен, та и тук ...
7
1
 
17
 
! Отговори
стреснат преди 8 години
мале къв психопат съм бил
6
1
 
11
 
! Отговори
Нещо не е ясно преди 8 години
Обичам тоник, горчиво вино и тъмен шоколад (но не от най-горчивия), също и турско кафе без захар, но с мляко.Не харесвам обаче грейпфрутите, а когато става въпрос за нес кафе - разбивам една лъжичка от него с три лъжички захар, докато половината от чашата за мляко се напълни с този своеобразен крем-каймак и после доливам мляко.Е, при този смесен вкус, като каква ще ме окачествят тези учени?
5
1
 
15
 
! Отговори
Lan преди 8 години
Обичам горчиво вино, и тъмен шоколад, и горчиво кафе, и грейпфрути, даже и горчив марципан! Пазете се! :)
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Също така 100% от серийните убийци пият вода. Пазете се !
3
2
 
19
 
! Отговори
садист преди 8 години
А тези дето ядът много чушлета , люти хора ли са?
2
0
 
14
 
! Отговори
Тъмно пиво преди 8 години
А тъмната бира и тя ли, или не е достатъчно горчива? Сигурно не-психопатите си я пият със захар в Австрия. Вероятно става дума за австрийски психопати, а те са често явление. Щом си ги изследват.
1
0
 
35
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Пълни глупости!