Кротка сутрин в Хелзинки и един лос в банката...

Животното нахлуло в ранни зори в банков клон
26 май 2016 19:35,
4
Кротка сутрин в Хелзинки и един лос в банката...
Снимка: архив Reuters

Банка в центъра на финландската столица Хелзинки стана мишена на неочаквано нападение - от страна на лос, влетял през витрината й, предаде Франс прес.

Инцидентът е станал призори. От полицията съобщават, че преди отварянето на учреждението лосът "ненадейно" е скочил през витрината.

Хаотичното поведение е коствало сериозни наранявания на животното, което по пътя си е "забърсало" и автомобил. В крайна сметка историята е приключила неблагоприятно за младия лос - наложило се е той да бъде застрелян, за да не нарани някого.

"Подобни случаи са относителни редки. Понякога лосовете могат да бъдат насочени към по-безлюдни зони. Често животните сами разбират, че трябва да избягват оживените централни райони на градовете", казва инспектор Арто Лайтинен, цитиран от БТА.

Служителите на реда допускат, че лосът е дошъл от близък остров с относително запазена дива природа, преди да се озове в центъра на Хелзинки.

При друг "градски" инцидент с участието на лос, през 2014 г. рогато създание се нарани сериозно, преминавайки през прозореца на класна стая в предградие на Гьотеборг, преди да бъде застреляно.

Мечки също приближават градовете. В средата на май жителите на Хамина, Югоизточна Финландия, бяха предупредени за бродеща из улиците мечка. В случая животното само е намерило пътя си към горите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: банкалосХелзинки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
аБХК преди 7 години
лоса е луд! ако стъпче някой чаршаф там, ще го съдят със цялото стадо. това градът на комитета уе ееей
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И дивите животни вече знаят какво представляват банките...
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бил е изнасилен от илюминат като юноша и сега си отмъщава.