Ной порил вълните на Черно море! Потопът – по нашите земи

Родни и американски учени открили потопени древни селища
14 юли 2016 10:44,
77
Ной порил вълните на Черно море! Потопът – по нашите земи
Кадър: YouTube

Всемирният потоп, описан в Библията, се е случил в Черно море. Той е погубил древен велик народ, смятан за основател на митичната Атлантида.

Това доказват последните находки на български учени от БАН, съобщи доц. Димитър Димитров от Института по океанология, цитиран от "Труд".

За пръв тази теза е лансирана от проф. Петко Димитров през 1982 г., а след това е доразвита от американския професор от Колумбийския университет в Ню Йорк Уилям Райън. Доказателства за нея са намерени по време на двете експедиции край българските брегове, наречени "Древни брегови линии на Черно море и условия за човешко присъствие".

"През 2009 и 2011 г. ние направихме тези експедиции в търсене на потопени древни селища", посочи ученият и допълни, че 5 години по-късно резултатите ще бъдат оповестени в международното научно издание Marine Geology. Там ще бъдат публикувани всички доказателства и най-новите изследвания, направени до момента.

Това са радиовъглеродни анализи за определяне на възрастта на находките, които са направени в лаборатории в САЩ и Полша. Именно те потвърдиха надеждата на учените, че някога части от нашето море са били суша, а тя е била дом на велик изчезнал народ.

Още през 2001 г. по време на съвместната българо-американска експедиция с екипа на световноизвестния океанограф проф. Робърт Балард изследователите се натъкват на възможни очертания на селища под водата.

Намерените артефакти са знак, че на мястото на сегашните дълбоки води на шелфа някога са живели представители на цивилизация, която е добивала и обработвала злато, строила е сложни мегалитни конструкции и храмове, създала е солната индустрия и е поставила началото на протописменост.

"По време на експедициите в дънните седименти на древните брегови линии намерихме коренче от дърво. По радиовъглеродната датировка се оказа, че на това място на дълбочина около 100 метра в района на старите брегови линии всъщност е имало суша преди 12 400 години.

Именно коренчето и неговата възраст потвърждават тезата, че старите брегови линии на Черно море са били залети по време на потопа. От всички доказателства, които успяхме да намерим, това е последното. След направените анализи вече сме сигурни, че всичко е било точно така - т.е. в този район е имало суша с растения, която е станала дъно на море", разказа доц. Димитров.

След всемирния потоп оцелялото население, живяло в района на днешно българско Черно море. То се разселило по света и така е дало началото на великата шумерска цивилизация, на тракийската и среднодунавската култура Винча.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не издавам книги с научни статии с преписи от 60-те и 70-те гонини на 20 век. за ровене в батака на черно море. Не се ровя в него да търся минерали , че да ги предлагам за минерали.Приятен ден Ви желая доц. Димитров. Наздраве.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз това казвам. Вместо да харчите народни пари за кораб, апаратура заплати на алкохолизирани стари комунистически професорчета и набедените синчета за доценти , то вземете от близката бакалия водка , една каса и се насерете от пиене до като Ви пристанат мераците за народни пари. Че тая песен вече всички сме я чували за Ной и черно море. Ама института по Океанлогия във Варна към БАН явно нищо ново не може да измисли пък с начало. До дето минава така ще е. Пък после ке гледаме дъното на шишето
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да-да, и Обама е македонец, и Хитлер е бил македонец.А ной е бил българин и Атлантида е била на днешните български земи.Абе що за ненормалници сте вие БЕ?!Това балканеца е толкова тъпо гУведУ че няма по..... от него на тази земя.А комплексите са ви до Космоса.Вижте си гламавият премиер и до .............там.
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ся, ке Ви обясни професор Димитров. Ако не вярвате питайте доц. Димитров ама си носете водка. Минимум 1 (една) бутилка за потвърждение ( Да ). За повече не ще се разминете под две бутилки водка. Тоя кораб харчи бе. К'во си мислите Вие! Института по океанология се нуждае от океан от водка и доц.Димитров разбира се. Без него няма наука ( трапеза ).
26
0
 
6
 
! Отговори
Девил преди 7 години
Кат агне ги е порил...
25
3
 
2
 
! Отговори
Да бе да преди 7 години
"След всемирния потоп оцелялото население, живяло в района на днешно българско Черно море. То се разселило по света и така е дало началото на великата шумерска цивилизация ......"Да, да - населнието така се е разселило, че е отишло чак в Япония, С.Америка, Ю.Америка па даже и за ескимоси са останали.И сега остава да се върже "разселването на населението", с това колко виновен е Путин и руснаците...
24
0
 
2
 
! Отговори
Щ.Младши преди 7 години
Коментатор 37. да не пише от мое име- това не са мои думи. Преди Кирилицата Българите не са имали азбука,а йероглифно писмо- ако "руните" ни бяха азбука,нямаше да има нужда да бъдат изоставени а само опростени. То и в IX в. е станало така: опростени бивши йероглифи са придобили стойността на един-единствен звук и били приети като букви от същите хора,които по-рано ги ползвали като йероглифи.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че то това май отдавна се коментира и утвърди като теорияпо-назада във времто и по време на ледниковия период и Средиземно море е било затворено море.
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как , аз ще пиша с йероглифи! Не съм забравил дори за минута!Почти никой не ми разбира какво пиша, ама това е щото съм много дребен и плешив! Дори легенди пиша, все още.
21
3
 
2
 
! Отговори
Щ.Младши преди 7 години
Потопът действително бил в Припонтийския регион (бреговете на Черно и Азовско море) и унищожил частично Енеолитните цивилизации в него,причинявайки големи преселения вкл. онова на Шумерите- преки роднини на Кимерите. Основни носители на спомена за Потопа били древните Българи,които до Х в.сл.Хр.още ползвали йероглифите на първите неолитни и халколитни хора в света. Другите народи научили за Потопа от нас (включително евреите),а след приемане на християнстото Българите забравили своите легенди.
20
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До анонимен 20По тази логика и в Корана са описани всички събития от светото Писание, но и за малките деца е ясно кой от кого е откраднал. А моят Бог се отличава от всички останали лъжебогове по това, че над 50 старозаветни пророци хиляди години са пророкували за Неговото пришествие и възкресение, и само Той е изпълнил тези пророчества буквално!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този не беше ли първия публично известен описан опънат (поруган) от синът си като го видял гол !Такива неща са се случвали , случват и ще се случват в Европа - ето от къде е тръгва Гей парада!Кой го пусна този без виза в Европа. Що за неморално поведение. Що за публичност на този акт на неблагоприличието.
18
2
 
3
 
! Отговори
nick преди 7 години
До АнонименБългари са защо?
17
3
 
3
 
! Отговори
nick преди 7 години
Атлантида е в днешна Испания.. вече го доказаха! Потоп е имало и в Черно Море разбира се, затова и едни от най-древните цивилизации са около неговите граници
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо бил Ной после #Кой ...за нас все студена водица.
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да е бил в Черно море, но може и в Азовско. То е по-плитко с полегати брегове. Черно море в района на България е стръмно и дълбоко.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ной!
13
5
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Всичко описано в светото Писание /Библията/ е абсолютно вярно. И за потопа и Ноевия ковчег, и за древните градове Содом и Гомора, потънали в грехове и разврат. Истина е и пророчеството за края на света, описано в Откровението на св. Иоан Богослов, и всички виждаме, че световната юдео-масонска върхушка /наследниците на книжниците и фарисеите от времето на Христос/ води стремглаво света към тези събития.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека да допълня, че в началото на 21 век имаше една експедиция през времето на която бяха открили съдове принадлежали на Ной и неговото семейство. Особено значение беше откритието на чиния на която е записано следното:Аз съм чинията на Ной от библията! /точно така пише/1. Никой да не гледа какво има в нея.2. Никой да не посяга към нея.3. Чинията си е само моя и само аз ям от нея!
11
1
 
2
 
! Отговори
Един преди 7 години
До АнонименИзключителна простота лъха от написаното от теб.