30 дни затвор за холандец, обидил краля

Окачествил Вилем-Александър като убиец и крадец
15 юли 2016 14:00,
8
30 дни затвор за холандец, обидил краля
Крал Вилем-Александър и кралица Максима Снимка: Архив Reuters

44-годишен холандец бе осъден на 30 дни затвор в съответствие с рядко прилаган закон от 19-и век, след като преднамерено обидил краля на Холандия Вилем-Александър, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Името на обвиняемия от град Кампен не се споменава, пише БТА.

През април м.г. той качил на страницата си във Facebook послание, в което окачествил краля като убиец, насилник и крадец. Посланието било придружено от снимка фалшификат на предстояща екзекуция, като на фотоса главата на бъдещата жертва била заменена с тази на краля.

"Накърнено е достойнството на краля - прецени съдийката Силвия Талман. - Подобно поведение е неприемливо в нашето общество."

Посланието привлякло вниманието на властите, защото било качено в интернет малко преди посещението на краля в съседния град Цволе. Вилем Александър се възкачи на престола през 2013 г. след абдикацията на майка си кралица Беатрикс.

Обвиняемият бе осъден на 30 дни затвор, 16 от които условно. Той е излежал 14 дни миналата година и следователно няма да се върне зад рашетките, се казва в комюнике на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак като не съ му отсекли езика и ръцетеЕ бил с невероятен КъсметДа ви таковам и ДемокрациятаКолкото до кралят на Холандия дори и от пръв поглед се вижда че е пълен О...ффф
3
1
 
12
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Град "Цволе" няма,има Зволе!
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много умен тоя. Сега цял живот ще влачи със себе си - "осъждан".
1
5
 
14
 
! Отговори
Анчо преди 7 години
Рептили!