Митове и легенди: 10 порти към отвъдното!

В много религии се вярва, че можеш да достигнеш Ада чрез портал на Земята
17 окт 2016 16:37,
8

Чистилището на Свети Патрик в Ирландия. Чистилището се намира на малък остров в средата на езерото Дерг. Нa острова има портал и върху него има изграден манастир. Легендата говори, че Исус показал на Св. Патрик пещера на острова (някъде описана като "яма" или "шахта"), в която светецът получил видения за страданията на душите в Чистилището, наказанията в Ада и радостите и насладите в Рая. Впоследствие, той използвал тези видения като доказателство за наличието на живот след смъртта пред своите последователи. Снимка: Дейли мейл

В безброй религии се вярва, че можеш да достигнеш Ада чрез портал, разположен на Земята. Тази налудничава идея е издигана в култ в продължение на хиляди години. Затова и почти всяка религия разполага с концепция на подземния свят – мястото, където са прогонени душите на грешниците.

Някои смятат, че отвъдното е духовно място, което можеш да достигнеш единствено след смъртта, но други са на мнение, че до ада може да се достигне и преди това - чрез врата от земята.

Сайтът "Атлас Обскура" събира серия от предполагаеми портали към ада. Вижте в какво вярват хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: адпортал към отвъдното
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Аз пък въобще не напирам за там.
3
3
 
9
 
! Отговори
то преди 7 години
Ами като Ви е тъпо, четете за Синята Златка и Бай брадър, това е нещо любопитно... по логиката, че е "простотия" и "Старогръцки митове и легенди" трябва да е простотия, а се изучава в училище.
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 3А за Дълбокото гърло ?
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам как на някои хора им е хубаво да пишат глупости. А глупости пишат само...