Самотата - вредна колкото 15 цигари на ден

Самотните хора с по-голям риск за преждевременна смърт
17 дек 2017 15:00, Александър Попов
22
Самотата - вредна колкото 15 цигари на ден
Снимка: Reuters, архив

Британската парламентарна комисия "Джо Кокс" публикува доклад, от който става видно, че самотата е толкова вредна за здравето, колкото и изпушването на 15 цигари на ден, пише в. "Дейли мейл".

В него явлението се определя като "социална епидемия" и то засяга девет милиона граждани на Великобритания. Самотата е толкова вредна за здравето, колкото тютюнопушенето и затлъстяването. Тя вече засяга не само хората от третата възраст, но и по-младите поколения.
Британските джипита всеки ден преглеждат 5-ма пациенти, имащи проблеми с отчуждението. Неговите вреди върху здравето на служителите струват на работодателите около 2,5 милиарда британски лири годишно.

Самотните хора са изложени на риск от преждевременна смърт с 33 процента повече от останалите. Докладът препоръчва на британското правителство да осъзнае проблема и да предприеме спешни мерки за решаването му. В документа се настоява да бъде открито специално министерство, което да се бори с проблемите на самотата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откога вредността се изчислява в брой цигари?Предпочитам 15 цигари пред присъствието на нетърпим човек.
18
0
 
18
 
! Отговори
Феликс преди 6 години
Сам и самотен не са едно и също нещо. Може да си самотен и в най-голямата тълпа.Но пък да не чувстваш самота покорявайки самостоятелно Еверест.
17
1
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Форумите са, за да се обменят мнения, независимо от най-близкото обкръжение. Друг е въпросът, че много голяма част от четящите са с повече емоционална, отколкото обоснована настройка. От организаторите на сайтовете зависи дали сайтът ще е кошче за душевни отпадъци или медиатор на идеи.
16
0
 
11
 
! Отговори
Самотата Санчо... преди 6 години
Тази статия е смислена и това е мека форма за сравнение-15 цигари(пушех 30-антисамотно).N 15(за сега) смята,че само глупаците са самотни-да за умния човек самотата е катарзис и който не е минал през нея-е гол душевно и мисловно.17 години вече с едно подобно си правим 'компания'-разбиране???.Жалко е,че самотни са родителите ни-майка ми загуби баща ми преди 31 години(а аз голям приятел).Чуваме се през 2-3 дена и се виждаме през 3-4 месеца.Нищо."Смъртта е занимание самотно"Комисия ще ни оправи.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 12И ти си в кюпа при нас, нали?
14
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само глупакът е самотен. Колко много неща могат да се правят без чуждо присъствие. Тишината лекува, зарежда. Умния сам човек все ще намери занимание без да се чувства самотен. Усещането за самота ми е непонятно. Хиляди пъти го предпочитам пред досадата някой да те занимава с клюки, ниски страсти и празноти /да не кажа глупости/.
13
0
 
38
 
! Отговори
Хан Соло преди 6 години
Питайте отшелниците и монасите, които живеят над 100 год. колко им е вредно и колко са зле...
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самотата е даже здравословна,даже спасение,особено в свят,в който ни учат да си сложим с хората като с вещи
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тези форуми хората ,които пишат малко или много са самотни.
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе недорасли мушмороци ,какво сте се втурнали да коментирате самотата от камбанарията на краткият си все още живот.Става дума за сериозни хора хора а не за пубери бродещи из сайтовете.На вас интернет ви е достатъчен както се вижда не ви трябват ни мъж,ни жена.Самотата идва в друг етап от живота,за който вие все още нямате представа.98% от вас сте все още ,,самотни"Взимайте си изпитите/като 8/,поумнявайте а не като малкият ivailo ,гледайте си задълженията-тя самотата сама ще почука.Не ви гожелая
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко голяма извадка, как и откъде са събирали данните на включените хора в проучването, как са се различавали групите на самотните и несамотните? Толкова много други фактори може да има, които да са придружаващи и причина за самотата - а накрая и причина за вредата за здравето, че самотата да няма нищо общо със заключението от статията..
8
2
 
26
 
! Отговори
Бг учени преди 6 години
Обратно на световната статистика самотните/разведените мъже в България живеят по дълго.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от народ ... не мога да взема изпитите
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най- добре е,човек да има партньор да има компания,но има случаи когато бракът не е вървял добре и след развода човек е сам,но е по -спокоен отколкото когато е бил със съпруг(а) си.
5
0
 
34
 
! Отговори
Така преди 6 години
Всички сме поотделно безкрайно самотни, независимо дали сме "придружени" от някой или не. Това е естеството на живота.
4
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре самотен,отколкото зле придружен!Когато се с накой и той само те дразни и нервира,може от нерви да изпушиш и 40 цигари.Е,кое е по-добре -15 или 30?
3
0
 
36
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
По медиите има какви ли не глупости, ама тая статия счупи ***...
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще кажете за самотата, когато живеете с някой/я и едновременно с това пушите? :-)
1
5
 
50
 
! Отговори
крум преди 6 години
Булшитс! Самотата е едно съвсем нормално човешко чувство! Фармацията ни залива и иска всички да пият лекарстватай, билото антидепресанти, било за кръвно итн. Самотата е нормално и съвсем човешко чувство